spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Monique Hendriks

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Boeiende bordspellen bij BMT
15 november 2007 - Spelletjes spelen met een biertje erbij. Dat klinkt als een prima reden om als BMT-student naar borrelhok In Vivo van studievereniging Protagoras te komen. Dat deden op woensdagmiddag 7 november alleen niet zoveel mensen. Waarschijnlijk lag het aan de naderende tentamenweek, maar bij aankomst van de Cursor-verslaggever vermaakten slechts een handvol mensen zich aan de tafelvoetbaltafel of rond één van de vele bordspellen. Later trok dat een beetje bij, maar veel meer dan vijftien mensen zijn er niet gekomen.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Ultimate Frisbee terug op TU/e
15 november 2007 - Studenten-frisbeevereniging Vertigo was alweer een aantal jaar in een diepe slaap. Geen bestuur meer te vinden en de paar geïnteresseerde schijvengooiers die er nog waren, deden hun kunstje noodgedwongen in Tilburg. Hoog tijd om de vereniging wakker te kussen, zo vond een aantal oud-leden, tezamen met enkele leden van studievereniging Japie van Scheikundige Technologie.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Tuna geeft snelcursus gitaarspelen
15 november 2007 - Altijd jaloers wanneer iemand bij het kampvuur de show steelt met een lekkere meezinger op gitaar? Dan heb je binnenkort de kans om zelf de eerste stappen te zetten op weg naar gitaarheldendom. Samen met Studium Generale organiseert de Spaanse studentenmuziekvereniging Tuna Ciudad de Luz namelijk een gitaarworkshop voor beginners. Drie avonden lang leggen leden van die club je de eerste beginselen van gitaarspelen uit.
Lees meer »
Herfstbladeren en helium
15 november 2007 - Je wordt niet zomaar lid van het tappersgilde van studievereniging Thor. Eerst mag je een maand of negen proeftappen. Dan volgt traditioneel de toelatingstest, de tappersopdracht. David Hardy, tweedejaars VKO Elektrotechniek, kreeg als opdracht om faculteitskroeg Het Walhalla om te toveren in de sferen van David de Kabouter.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Handboogvereniging Da Vinci verlaat TU/e-campus
15 november 2007 - De W-hal wordt langzaam maar zeker ontruimd en het meest recente slachtoffer daarvan is studenten-handboogvereniging Da Vinci. Haar clubhuis ging deze week tegen de vlakte. En binnen een paar weken zal ook de schietbaan worden verhuisd.
Lees meer »
Snijden, vouwen, lijmen en bouwen
15 november 2007 - Maak een eenpersoons noodwoning van karton. Met die opdracht gingen dik tweehonderd eerstejaars Bouwkunde donderdag 8 november in groepjes aan de slag in de W-hal. De naam van de workshop: Pop-up House.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Studentenhuis ontruimd wegens brand in hennepkwekerij
15 november 2007 - Een studentenhuis aan de Greefstraat 15a in Eindhoven is vorige week woensdagochtend ontruimd vanwege een brand in een hennepkwekerij in een schuur naast het gebouw. Voor zover bekend liep de studentenwoning geen schade op.
Lees meer »
Natentamenfeest bij ESC
Lees meer »
Struisvogelgedrag Chinese student
Lees meer »
15 november 2007 - Wie woont er in deze kamer? Deze vraag stelt Cursor wekelijks aan een aantal willekeurige studenten op de campus. Deze week een analyse van Sander Streng (vijfdejaars student Biomedische Technologie) en van Inge Thomassen (derdejaars student Industrial Design en bestuurslid van Lucid). Zij bekeken twee foto’s van deze Eindhovense studentenkamer en gaven commentaar.
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Monique Hendriks
Lees meer »
En hoe is het in Valencia?
15 november 2007 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »