spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Favorite places

Meijer in top-100

Tappers-opdracht Thor
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Eindhovense editie StukaFest op 27 februari
21 november 2007 - Een waslijn met sokken, geflankeerd door het bijtjeslogo van Virus, hangt bij de ingang van de TU/e-campus aan de Kennedylaan en boven het Limbopad. De verklaring van dit cryptogram: stichting Virus werkt hard aan de organisatie van het Studentenkamerfestival (StuKaFest), dat een paar dampende sokken als logo hanteert. De datum van het festival is woensdag 27 februari 2008.

x5_s.jpg
Virus brengt met een waslijn met sokken het StuKaFest onder de aandacht.
Foto: Bart van Overbeeke

Lees meer »
Een elektronenmicroscoop bedienen vanuit je hotelkamer
20 november 2007 - Deze Chinese studenten, in een collegezaal in Beijing, kijken live naar beelden van de Transmission Electron Microscoop (TEM) die staat opgesteld bij de Soft Matter Cryo-TEM Research Unit in TU/e-gebouw Helix. TU/e-docent dr. Joachim Loos gaf er gisteren, maandag 19 november, een gastcollege en gebruikte daarvoor de afstandsbediening van het miljoenenapparaat via internet. Met deze optie, die vorige maand geïnstalleerd werd, is de supermicroscoop overal ter wereld te bedienen. Zelfs in een Chinese hotelkamer. Want daar deed Loos afgelopen week de eerste proef met afstandsbediening. x4_s.jpg
Lees meer »

Weer meer sportkaarten verkocht

19 november 2007 - Het Studenten Sport Centrum (SSC) heeft dit jaar al zo’n 7.100 sportkaarten verkocht. Dat is 350 tot 400 meer dan er vorig jaar rond deze tijd verkocht waren, laat Toon Reijnders van het SSC weten. De groei komt vooral doordat er meer TU/e-medewerkers een sportkaart hebben gekocht. In die categorie staat de teller op ongeveer plus 250. x3_s.jpg
Lees meer »
Edward Peters gaat DFEZ leiden

16 november 2007 - Edward Peters RC is per 1 januari 2008 het nieuwe hoofd van de Dienst Financiële en Economische Zaken van de TU/e. Hij volgt per die datum drs. Henk Lenoir op, die als freelancer interim- en consultancy-werk gaat doen. Wel blijft Lenoir tot 1 juli 2008 bij DFEZ betrokken als adviseur. Peters (46) is al sinds 1 augustus dit jaar in dienst van de TU/e, als hoofd planning & control bij DFEZ.

 

x2_s.jpg
Edward Peters.
Lees meer »
56 geïnteresseerden voor TU/e-fiets
15 november 2007 - 56 eerstejaars studenten hebben zich aangemeld voor een TU/e-fiets. Op donderdag 15 november sloot de inschrijving. Projectleider Marcel van Buijtenen laat weten dat zo’n honderd extra studenten, die in de studentenadministratie een tweede adres in Eindhoven hebben, inmiddels ook zijn uitgenodigd deel te nemen. De nieuwe inschrijvingstermijn loopt tot 7 december. x1_s.jpg
De TU/e-fiets. Foto: Bart Van Overbeeke
Lees meer »
TU/e partner in nieuwe ‘kraamkamer’ voor goede ideeën
15 november 2007 - De Creative Conversion Factory opende op maandag 12 november zijn deuren op de Eindhovense High Tech Campus. Dit samenwerkingsverband moet technologie en de creatieve industrie in de regio Eindhoven bij elkaar brengen. De TU/e is één van de drijvende krachten hierachter.
Lees meer »
Spookkunst in studentenkerk
15 november 2007 - Zodra het gaat liggen, wordt het (vooral in huis) al snel een bron van ergernis. Maar zolang het in beweging blijft, onttrekt het zich in daglicht aan het oog: stof. Kunstenaar Achim Mohné gebruikt een laser als lichtbron om bewegend stof in de lucht te ontdekken. Zijn installatie, die deel uitmaakt van het lichtkunstfestival Glow 2007, is momenteel te zien in de Eindhovense Studentenkerk aan de Kanaalstraat.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Bert Meijer in top-100 meest geciteerde chemici
15 november 2007 - TU/e-hoogleraar prof.dr. Bert Meijer staat op plaats 39 in de lijst van 100 meeste geciteerde chemici ter wereld van de laatste 10 jaar. De lijst is deze maand opgesteld door de website in-cites.com, die statistieken bijhoudt over wetenschappelijke publicaties. 9.085 citaten verwijzen naar werk van Meijer.
Bert Meijer. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Bomvol Gaslab voor hiphopheld
15 november 2007 - Gisteren Berlijn, morgen Paradiso, vandaag Gaslab. Zo stond het op de agenda van Pharoahe Monch, die op donderdagavond 9 november met zijn band in het Gaslab speelde. Studium Generale had het voor elkaar gekregen deze internationaal bekende hiphopper naar het Gaslab te halen.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e tuimelt naar beneden in Times top-200
15 november 2007 - Volgens het Britse dagblad The Times horen elf Nederlandse universiteiten bij de tweehonderd beste ter wereld. Vier staan er in de top-100, één meer dan vorig jaar. De TU/e was vorig jaar nog de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit op plaats 67, maar tuimelde dit jaar naar positie 130. Harvard University voert de ranglijst aan.
Lees meer »
Overtreder rookverbod draait op voor boete
15 november 2007 - Wie rookt in de gebouwen van de TU/e buiten de daarvoor aangewezen rookruimtes, loopt de kans een boete van 100 euro te krijgen. Belangrijker is echter dat het vanaf deze maand ook mogelijk is dat de overtreder van het rookverbod de boete moet gaan betalen die de TU/e hiervoor opgelegd kan krijgen door de Keuringsdienst van Waren (KvW). En dat bedrag ligt aanzienlijk hoger dan de 100 euro boete die men individueel opgelegd kan krijgen. Zo’n boete kan volgens de site van de KvW oplopen tot 2.400 euro.
Lees meer »
Direct op de hoogte van nieuwe Cursorberichten
15 november 2007 - De website van de Cursor heeft sinds deze week een RSS-feed. Wie zich via een RSS-lezer op deze feed ‘abonneert’, kan direct op de hoogte blijven van nieuwe berichten op de Cursorsite. Het is dan niet meer nodig om naar de Cursorsite te surfen om te zien of er nieuwe berichten zijn. Meer uitleg over hoe het werkt, of over hoe je je kunt abonneren, is te vinden door op de oranje RSS-knop te klikken, bovenaan op de website www.tue.nl/cursor.
Lees meer »
PF distantieert zich van ‘foute’ site
15 november 2007 - Een oud-lid van studentengroepering PF gebruikt de door hem geclaimde domeinnaam www.groep-een.nl om direct door te linken naar de officiële site van de PF. Karen-Ann Voorbraak, voorzitter van Groep-één, is niet gelukkig met deze ‘foute’ site. PF-voorzitter Sander van Wijk distantieert zich ervan, en zegt niet de bevoegdheid te hebben er iets aan te doen.
Lees meer »
Symposium als kickstart voor vernieuwde noodhuisvesting Rode Kruis
15 november 2007 - Honderdduizenden mensen belanden jaarlijks in noodkampen, door oorlog of andere rampen. In een standaardtent, waar ze vaak jaren in wonen. Kan dat niet beter? Om die vraag te beantwoorden, brengen het Rode Kruis en de TU/e zo’n tachtig organisaties bijeen op het symposium Innovative Sheltering, van woensdag 21 tot en met vrijdag 23 november op de TU/e-campus.
Een noodkamp in Kerbala, India
Lees meer »
Voor de derde keer naar de Internationale Wiskunde Olympiade
15 november 2007 - Wouter Berkelmans (16) uit Amstelveen heeft de Nederlandse Wiskunde Olympiade gewonnen, een wedstrijd voor havo- en vwo-leerlingen. Afgelopen vrijdag was in het Auditorium de prijsuitreiking. Hoogstwaarschijnlijk gaat hij, met vijf anderen, ook naar de Internationale Wiskunde Olympiade in Spanje. Voor Berkelmans zou dat de derde deelname worden; de eerste keer dat hij aan de internationale wedstrijd deelnam, zat hij nog in derde klas van het gymnasium.
De prijswinnaars van de Wiskunde Olympiade, tijdens de prijsuitreiking afgelopen vrijdag.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Boek over beter benutten bedrijventerreinen
15 november 2007 - Leegstaande bedrijfsgebouwen zijn veel mensen een doorn in het oog. Op andere plaatsen lijken nieuwe bedrijventerreinen als paddenstoelen uit de grond te schieten, maar met bestaande industrieterreinen wordt weinig gedaan. TU/e-hoogleraar Wim Schaefer heeft het boekje ‘Richtingen in gebiedsontwikkeling’ samengesteld met verschillende ideeën over hoe het beter kan. Studenten schreven eraan mee.
Lees meer »
TU/e scherpt parkeerbeleid aan
15 november 2007 - Een wielklem voor foutparkeerders, die pas wordt verwijderd na betaling van een boete. Dit is een van de maatregelen die de TU/e neemt om hinderlijke of onveilige situaties door foutparkeren tegen te gaan. De besluiten van het College van Bestuur hierover moeten nog uitgewerkt worden, maar gaan zo spoedig mogelijk in.
Lees meer »
Informaticatalent TU/e wordt beloond
Lees meer »
Vernieling slagboom verijdeld
Lees meer »