spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Student Scheikundige Technologie Chris Aldewereld werkt net als zijn collegastudent Eelco de Visser (Cursor 7) aan het verbeteren van het productieproces van piepschuim.
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Meer succes bij behandeling met pacemaker
15 november 2007 - Bij patiënten met hartfalen en een geleidingsstoornis wordt vaak een speciale pacemaker ingebracht. Helaas biedt deze therapie bij drie op de tien patiënten geen uitkomst. Reden voor het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven om van te voren vast te stellen of de operatie zinvol is. Drs. Annemieke Jansen deed hier onderzoek naar en kwam met de faculteit Elektrotechniek tot verbeteringen. Ze promoveert op 19 november op haar bevindingen.
Lees meer »
Corporate venture capital is hip, maar gewoon samenwerken is soms beter
15 november 2007 - ‘Corporate venture capital’ (CVC) is een term die bekend is geworden door de internetbubble. Maar niet alleen in de wereld van de elektronische snelweg heeft deze deelnemingsvorm opgang gemaakt. Ir. Vareska van de Vrande (30) nam de wereldwijde farmacie-industrie onder de loep en zag dat ook daar allerlei samenwerkingsvormen gebruikt worden om nieuwe technologie binnen te halen. Ook CVC is er populair, maar soms lijkt ‘gewoon samenwerken’ toch beter te werken.
Vareska van de Vrande tijdens de promotiezitting. Foto: Photodette
Lees meer »
Unilever Researchprijs 2007 voor werktuigbouwer
Lees meer »
Promovendus wint posterprijs
Lees meer »