spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
“Een kind is het meest dierbare dat je kunt afstaan”
19 februari 2009 - “Bob de Bouwer, kunnen we het maken? Bob de Bouwer, nóu én óf!” Vrolijk zingt Toon Christiaens een deuntje mee met een dreumes die een mini-uitvoering van een bouwvakkershelm op zijn hoofd heeft. Christiaens is sinds januari directeur van de TUimelaar, het kinderdagverblijf op het TU/e-terrein. Alhoewel, directeur. “Ach, die titel zegt me niet zoveel. Ik ben gewoon één van de medewerkers.”
Lees meer »

Tweede editie StuKaFest
Cultuur in keukens, veredelde bezemkasten en op zolder

19 februari 2009 - Vijftien studentenkamers die voor één avond dienst doen als podium voor muziek, cabaret, literatuur en theater. Dat was de tweede Eindhovense editie van het StuKaFest op donderdag 12 februari. Cursor ging bij vijf studentenkamers op huisbezoek. “Het bier is hier één euro, maar dan heb je ook een heel flesje vol.”
Lees meer »
Arbeidsmarkt in krappe kredietcrisis-tijden
“Pakken wat je pakken kunt”
19 februari 2009 - Bij het onderdeel chemie van Akzo Nobel staan zo’n 330 arbeidsplaatsen op de tocht, DSM ontslaat wereldwijd 1000 mensen, bij bouwbedrijf Heijmans verdwijnen 200 arbeidsplaatsen bij de stafdiensten, 450 in de operationele sfeer. De gevolgen van de kredietcrisis zijn hard en komen snel, vooral in de bouw en de chemie. Hoe kijken deze opleidingen en hun afstudeerders daar tegenaan, welke verwachtingen hebben ze?
Illustraties: David Ernst
Lees meer »
De week van/Lisette
19 februari 2009 - Lisette Hoeke is Bouwkundestudente en voorzitter van studievereniging CHEOPS.
Lees meer »