spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Nieuwe directeur TUimelaar

Productievere zonnecellen

Carnaval in Lampegat
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
TU/e wil brede Engelstalige bachelor in Engineering Science
4 maart 2009 - De TU/e heeft plannen voor een Engineering College, dat een brede Engelstalige bachelor in Engineering Science gaat aanbieden. Kinderen van hoogopgeleide buitenlandse kenniswerkers, breed georiënteerde vwo’ers met een bètapakket en leerlingen die een Engelstalige opleiding aan de middelbare school hebben gevolgd, vormen de doelgroep. Gedacht wordt aan een jaarlijkse instroom van 150 tot 200 studenten voor de driejarige opleiding, aldus collegewoordvoerder Peter van Dam.
Lees meer »
Max Havelaar voor iedereen

3 maart 2009 - Een student gebruikt zijn mobieltje om de kleur van de testkoffies beter te zien. Hij was een van de vijftien studenten en medewerkers die vanochtend als testpanel bij het bedrijf Maas in Son uit vier verschillende koffiesoorten de nieuwe automatenkoffie voor de TU/e uitkozen. Max Havelaarkoffie scoorde het hoogste aantal punten.

x2_s.jpg
Foto: Peter Spijker
Lees meer »
Carnevali di Vertigo
19 februari 2009 - Of ze het tijdens Carnaval ook allemaal zullen dragen, is nog maar de vraag. De maskers zagen er in ieder geval mooi genoeg voor uit. Zo’n 250 eerstejaars Bouwkundestudenten maakten woensdagmiddag 18 februari zelf carnavalsmaskers.

x1_s.jpg
Bouwkundestudenten maken maskers Foto: Bart van Overbeeke

 
Lees meer »
TU/e lanceert 1000-banenplan voor behoud kenniseconomie
19 februari 2009 - De TU/e heeft een plan opgesteld om duizend tijdelijke banen te creëren voor technologische kenniswerkers. Door de economische crisis en ontslagen bij bedrijven dreigen kenniswerkers voor de regio verloren te gaan. De TU/e wil ze binden met een tijdelijke aanstelling. Totaalkosten van het plan: honderd miljoen euro.
Lees meer »
Voetjes van de vloer in het Auditorium
19 februari 2009 - Klassieke ballroom, opzwepende latin. Het passeerde allemaal de revue op het Nederlands Toernooi voor Dansende Studenten afgelopen weekend. Studenten uit heel Nederland vertoonden hun danskunsten in het Auditorium. De organisatie lag in handen van de Eindhovense studentendansvereniging Footloose.
Foto’s:Rien Meulman
Lees meer »
Introcommissie schrapt kroegentocht
19 februari 2009 - De Intro van dit jaar bevat geen kroegentocht. In plaats daarvan komt er op de woensdagavond een feest van sportkoepel ESSF, ergens in de binnenstad. Het Studenten Advies Orgaan keurde vorige week het plan van de Centrale Intro Commissie (CIC) om de kroegentocht te schrappen goed.
Lees meer »
Interne metamorfose voor LaPlace
19 februari 2009 - Vrachtwagens volgeladen met materiaal arriveerden vorige week bij het LaPlacegebouw. Binnen wordt al volop geklust om nieuwe onderkomens te maken voor verschillende instituten en het Communicatie Expertise Centrum. De hele operatie moet begin mei zijn voltooid.
De ruimte die tot dusverre dienst deed als vergaderruimte voor het Embedded Systems Institute. Hier komen nieuwe werkplekken voor NIRICT.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Bedrijvendag: “We staan hier eigenlijk alleen voor onze naamsbekendheid”
19 februari 2009 - Qua drukte deed de Bedrijvendag van 2009 niet onder voor die van 2008. Dinsdag 17 februari stonden er zelfs twintig bedrijven meer in het Auditorium en Hoofdgebouw dan het jaar daarvoor, wat het totaal op honderd bracht. Toch was de context waarin deze door studenten georganiseerde paringsdans tussen werkgevers en potentiële werknemers plaatsvindt, compleet anders.
Lees meer »
“Geen gegarandeerde kinderopvang voor TU/e’ers bij TUimelaar”
19 februari 2009 - De vermelding bij vacatures dat kinderopvang deel uitmaakt van de secundaire arbeidsvoorwaarden van de TU/e, is niet volledig in overeenstemming met de realiteit, meent de universiteitsraad. Sinds de Wet kinderopvang uit 2005 neemt de TU/e geen vaste kindplaatsen meer af bij kinderdagverblijf De TUimelaar. Drs. Anja Klomps, hoofd Personeelszaken, sluit niet uit dat die regeling weer wordt hersteld.
Lees meer »
Industrial Design zoekt nieuwe decaan
19 februari 2009 - De faculteit Industrial Design (ID) is begonnen met de werving van een nieuwe decaan. Prof.dr.ir. Jeu Schouten (63), decaan sinds de start van ID in 2000, wil bij de start van het komende collegejaar het stokje overdragen. Een jaar later gaat hij met emeritaat.
Lees meer »
Pesten onder academici
19 februari 2009 - Een baas die je inbox controleert, een vergadering die achter je rug wordt verzet, of een gezamenlijke publicatie waarin je naam ‘per ongeluk’ ontbreekt. Pesten onder academici: het gebeurt vaker dan je denkt, zegt Frank de Mink.
Lees meer »
Enquête PF en ROOD onder Bouwkunde-studenten:
‘Faculteit communiceert onvoldoende over financiële crisis’
19 februari 2009 - Uit een enquête onder Bouwkunde-studenten blijkt dat ze het er niet mee eens zijn dat ze moeten meebetalen aan materialen voor maquettes. Driekwart van de ondervraagden vindt bovendien dat de faculteit onvoldoende communiceert over de financiële crisis. Opvallend is dat eerstejaars negatiever oordelen over de omstreden plannen dan ouderejaars.
Lees meer »
Dienst ICT gaat de boer op met communicatiepakket
19 februari 2009 - Om TU/e-medewerkers bekend te maken met Office Communicator, heeft de Dienst ICT een ‘roadshow’ opgezet die de campus rondgaat. Afgelopen vrijdag deed de roadshow -bestaande uit een twintigtal laptops en een handvol Dienst ICT-medewerkers- zijn eerste adres aan: de faculteit Elektrotechniek.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
‘Boerenleenbank’ voor universiteiten en hogescholen
19 februari 2009 - Er moet een Nederlandse investerings- en innovatiebank voor onderwijs en onderzoek komen, die universiteiten en hogescholen minder gevoelig maakt voor overheidsbezuinigingen en die nieuwe inkomstenbronnen aanboort. Dat stellen de auteurs van het boek ‘Geldstromen en beleidsruimte’.
Lees meer »
Veilig meten met een dikke buik
19 februari 2009 - Het zijn spannende tijden voor dr. Kangbo Lu. Over een kleine twee maanden hoopt de Chinese te bevallen van een baby. Tot die tijd mag de zwangere postdoc het CryoTEM-lab niet meer in. Uit de elektronenmicroscopen die zij daar bedient, zou namelijk röntgenstraling kunnen weglekken.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Catharinadebat over ‘De maakbare mens’
19 februari 2009 - De vooruitgang van de medische techniek roept tal van ethische vragen op. Hierover willen dr. Mechteld-Hanna Derksen (onlangs aan de TU/e gepromoveerd op de ethiek van ‘tissue engineering’) en haar promotor en hoogleraar Filosofie en Ethiek van Bio-engineering prof.dr. Klasien Horstman de bezoekers aan het Catharinadebat van dinsdag 3 maart laten meedenken.
Lees meer »
Carnavalsvakantie Cursor
Lees meer »
Presentatie plan W-hal
Lees meer »
Foutparkeerders gewaarschuwd
Lees meer »
In memoriam prof.dr. M.J. Steenland
Lees meer »