spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Bram van Gessel

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Kamers te koop aangeboden
17 september 2009 - Eindhovense studenten kunnen dit studiejaar een kamer kopen. Makelaarskantoor Ma/Com biedt drie kamers aan in een appartement aan de Noord-Brabantlaan. Gemiddelde vraagprijs: 68.000 euro.
Lees meer »
Kernenergie en drummen in Zuid-Korea
17 september 2009 - Overnachten in een boeddhistische tempel, genieten van een drumsessie en op een kernreactor staan. De reis naar Zuid-Korea die 35 studenten Werktuigbouwkunde van 13 augustus tot 5 september maakten, leverde voor de deelnemers heel wat technologische en culturele hoogtepunten op.
Studenten Werktuigbouwkunde na een drumsessie in traditionele Zuid-Koreaanse kledij.
Lees meer »
Puinhoop met paardenmest en pindakaas
17 september 2009 - De kamers van studieverenigingen Simon Stevin (Werktuigbouwkunde) en Protagoras (Biomedische Technologie) lagen er de afgelopen twee weken aardig gehavend bij. De twee verenigingen met aangrenzende kamers in W-hoog hadden het elkaar -traditiegetrouw- aangedaan. Jaarlijks worden bij de bestuursoverdrachten het ‘Prothok’ en de ‘Simonkamer’ op de kop gezet en besmeurd.
Protagorasleden halen de Simonkamer overhoop. Foto: Bart van Overbeeke.
Lees meer »
Japie in de pedalen
17 september 2009 - Japie, de studievereniging van Scheikundige Technologie, fietste donderdag 10 september weer de volle honderd kilometer van Maastricht naar Eindhoven. De fietstocht is inmiddels traditie, net als het ter plaatse bezingen van het standbeeld van Jan Pieter Minckelers - de wetenschapper en uitvinder naar wie de studievereniging is vernoemd.
Lees meer »
Onderzoek naar studentenhuisvesting
17 september 2009 - Het ministerie van VROM probeert via een internetenquête te achterhalen hoe studenten willen wonen. Het onderzoek moet de behoefte aan studentenhuisvesting in twintig steden, waaronder Eindhoven, in kaart brengen.
Lees meer »
Serenades over anjers en mooie vrouwen
17 september 2009 - Van 25 tot en met 27 september zal Eindhoven, als het aan de organisatie van het Tunafestival ligt, transformeren tot een Spaanse stad waarin tuna’s een muzikale optocht en talloze serenades verzorgen.
Lees meer »
Wat doe jij met Cursor?
Lees meer »
17 september 2009 - Wie oh wie woont er in deze Eindhovense studentenkamer? Dat is de vraag die Cursor elke week stelt aan een willekeurig aantal studenten. Deze week zijn dat: Douwe van Nijnatten en Marijn Schuurman (beide schakelstudenten Embedded Systems) en Jeanine Buckens (derdejaars Biomedische Technologie). Zij bekijken de foto’s van deze studentenkamer en geven commentaar.  
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Bram van Gessel
Lees meer »
En hoe is het in Dar es Salaam?
17 september 2009 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »