spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kBCursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Kamer akkoord met ‘harde knip’
23 september 2009 - Onderwijsminister Plasterk krijgt zijn zin: studenten moeten straks hun bachelordiploma op zak hebben voordat ze aan hun masteropleiding mogen beginnen. Zelfs als ze maar één maal per jaar mogen instromen en een fikse vertraging kunnen oplopen. x7_s.jpg
Lees meer »
Protesteren tegen bezuinigingen in het onderwijs
23 september 2009 - Studenten demonstreerden gistermiddag in Den Haag tegen voorgenomen bezuinigingen in het hoger onderwijs. Onder hen waren ook enkele TU/e-studenten. x6_s.jpg
Foto: Hans Stakelbeek
Lees meer »
In het Limburgs ‘kallen’ over proefopzetten en raytracing
22 september 2009 - Gelimbo, het dispuut van GEWIS (de studievereniging van Wiskunde & Informatica) dat bekend staat om haar liefde voor onze meest zuidelijke provincie, heeft voor het eerst een college in het Limburgs opgezet. Morgenavond luisteren tientallen studenten, ook niet-Limburgers trouwens, naar lezingen over proefopzetten en raytracing. x5_s.jpg
Lees meer »
“Waarom zit er een ezeltje op je gitaar?”
22 september 2009 - Een mand met proviand in ruil voor professioneel gebed om goed weer. Dat is de onderliggende reden van het bezoek dat drie tuno's en twee tuniña’s brachten aan de zusters Clarissen in Eindhoven op vrijdag 18 september. Maar daarboven is het vooral een bijzondere ontmoeting voor beide partijen aan weerszijden van de hor. x4_s.jpg
Foto: Paul Bloemen
Lees meer »
Amerikaanse bevelhebber Petraeus spreekt aan TU/e
21 september 2009 - Eén van de belangrijkste bevelhebbers van de Amerikaanse strijdkrachten, generaal David Petraeus, schetste vandaag in een bomvolle Blauwe Zaal in vogelvlucht de actuele situatie in onder meer Irak en Afghanistan. Petraeus en de veelgedecoreerde veteraan luitenant-kolonel James Megellas verzorgden samen de zogeheten Freedom Lecture. x3_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

Veel kindervermaak op Publieksdag

17 september 2009 - De Publieksdag van de TU/e op zondag 4 oktober richt zich op een breed publiek, maar vooral kinderen kunnen hun hart ophalen aan de vele technische hoogstandjes die worden opgevoerd. Het wordt voor de jeugd een avontuurlijke ontdekkingsreis met aansprekende wetenschap en techniek.

x2_s.jpg
Tijdens de Publieksdag zijn er veel leuke en leerzame activiteiten voor kinderen. Foto: Bart van Overbeeke.
Lees meer »

Uitval eerstejaars is te voorkomen

17 september 2009 - Ongeveer een kwart van de studenten in het hoger onderwijs stopt of verandert hun studie tijdens het eerste jaar. Reden: ze hebben vooraf niet goed nagedacht over hun studiekeuze. Deze uitval valt vooraf te voorspellen en is te voorkomen. Dat blijkt uit het onderzoek Startmonitor 2009 dat donderdag is gepubliceerd. x1_s.jpg
Voorlichtingsdag op de TU/e. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Geen extra geld voor drie TU’s
17 september 2009 - De drie TU’s willen hun samenwerking verder intensiveren en uitbreiden en denken daar jaarlijks 65 miljoen euro extra voor nodig te hebben. Uit de rijksbegroting voor komend jaar en de prognoses voor de jaren daarna blijkt dat men daar niet op hoeft te rekenen. Middelen waarover al afspraken gemaakt waren, zijn zelfs helemaal geschrapt. CvB-lid mr. Jo van Ham vindt dat de verkeerde keuzes gemaakt worden. “In het buitenland doet men het anders.”
Lees meer »
Tijd voor een time-out
17 september 2009 - “Een beetje para word ik er wel van, maar het is zeker rustgevend. Ik ben weer helemaal geneutraliseerd voor het college.” Matthijs Janssen, masterstudent Technische Innovatiewetenschappen, is net ‘in’ de Brain Machine geweest; een ontspanningsinstallatie op het Stiltefestival, dat deze week in twee nomadententen op het grasveld voor het Hoofdgebouw wordt gehouden.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
3D-scans voor betere plastic zonnecellen
17 september 2009 - Onderzoekers van de TU/e hebben voor het eerst haarscherpe 3D-beelden gemaakt van het binnenste van een plastic zonnecel. Zij hebben hierdoor een beter beeld gekregen van de nanostructuren in de cellen en de invloed hiervan op de prestaties van de zonnecel.
Lees meer »
Amerikaanse big shots bij Freedom Lecture
Lees meer »
ESC barbecuet voor daklozen
17 september 2009 - Het Eindhovens Studenten Corps (ESC) wilde het daklozendiner dit jaar zoveel mogelijk informeel houden. Daarom hadden de studenten dinsdagavond 15 september, samen met de gemeente Eindhoven, een barbecue geregeld in parkeergarage ’t Eindje in het centrum van Eindhoven.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Onderzoekslab voor werkloze ontwerpers
17 september 2009 - Om ervoor te zorgen dat creatief talent niet verdwijnt door de economische crisis, starten begin oktober zeven tijdelijke onderzoekslabs voor werkloze architecten, landschapsarchitecten en stedenbouwkundigen. De ontwerpers gaan drie maanden op verschillende plekken in het land actuele vraagstukken onderzoeken zoals stedelijke verdichting, herbestemming en nieuw wonen in wijken. Ook de TU/e doet mee aan het project.
Lees meer »
Super TU/esday over Brainport
17 september 2009 - De crisis is nog niet voorbij, zeker voor de regio Eindhoven niet. Hoe veerkrachtig is de regio, hoe wapent deze zich tegen de crisis en waar liggen nieuwe kansen? Al deze vragen komen dinsdag 22 september aan de orde tijdens de gratis toegankelijke Super TU/esday van de opleiding Technische Innovatiewetenschappen (TIW) met als titel ‘De innovatieve kracht van Brainport’.
Lees meer »
Beste docenten beloond
17 september 2009 - Toegankelijk, gedreven, tijd nemend voor extra uitleg en hun colleges larderend met veel concrete voorbeelden: overeenkomstige aspecten in de waardering voor prof.dr. Bert Meijer en prof.dr.ir. Henk Swagten. De twee hoogleraren zijn de winnaars van de jaarlijkse onderwijsprijzen voor de beste docenten, die vorige week bij de opening van het academisch jaar aan de TU/e werden uitgereikt.
Foto’s: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e belangrijke partij in Logistiek Topinstituut Dinalog
17 september 2009 - De nieuwe naam van het Logistiek Topinstituut in Breda, waarin de TU/e en de Erasmus Universiteit de belangrijkste partijen zijn, wordt Dutch Institute for Advanced Logistics (Dinalog). TU/e-hoogleraar dr.ir. Jan Fransoo is lid van het bestuur van het Innovatieprogramma Logistiek en het daaraan verbonden topinstituut.
Lees meer »
Mega diploma-uitreiking W&I
17 september 2009 - Maar liefst negentig studenten bij Wiskunde & Informatica mochten donderdag 10 september hun diploma ophalen. Nooit eerder, en nooit weer, konden zoveel afstudeerders tegelijk voor hun bul naar de faculteit. Toch kwamen zestien studenten, om uiteenlopende redenen, niet opdagen. Hoezo felbegeerd papiertje?
Lees meer »
Verbinding in Connector
17 september 2009 - Het TeMa-gebouw heeft sinds deze zomer een nieuwe naam: Connector. Er is besloten tot een naamsverandering omdat de oude naam niet meer refereerde naar de functie van het complex, dat sinds dit jaar dienst doet als bedrijfsverzamelgebouw van het TU/e Innovation Lab.
Lees meer »
Kaarten tennistoernooi met ex-toppers
Lees meer »
Prinsjesdag: stilte voor de storm
17 september 2009 - Het kabinet moet rigoureus bezuinigen, maar gaat daar pas volgend jaar knopen over doorhakken. In de tussentijd wil het de kwakkelende economie nog even stimuleren. Dit jaar zitten er zelfs nog wat meevallers in de onderwijsbegroting.
Lees meer »
Postdocs TU/e in Printvalley
Lees meer »
Finale Wiskunde Olympiade
Lees meer »
Wie wil jij als gast?
Lees meer »
Design Café ambient intelligence
Lees meer »