spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
“Ik kom snel mijn grenzen tegen”
17 december 2009 - In haar eindexamenjaar vwo werd bij Julia Govers (22) een gat van 3,6 centimeter ontdekt tussen haar twee hartboezems. “Zes artsen stonden vol verbazing naar de echo te kijken. Dat zien ze niet zo vaak”, vertelt de studente Biomedische Technologie met gevoel voor understatement. Normaal wordt een gaatje in het hart al voor het derde evensjaar ontdekt en geopereerd. Meestal kan dat via de lies. “Het is ongelofelijk dat ze bij mij als kind geen ruis hebben gehoord.”
Lees meer »

“Het is tijd om de teugels weer aan te halen”
Verontruste rector Hans van Duijn lucht zijn hart

17 december 2009 - Met enige regelmaat liet rector magnificus prof.dr.ir. Hans van Duijn de afgelopen jaren weten grote moeite te hebben met de gemakzuchtige houding van grote groepen studenten aan zijn universiteit. Ze steken te weinig uren in hun studie, de rendementen zijn bedroevend laag en vormen tevens een bedreiging voor de TU/e, studentbestuurders leggen zomaar hun studie voor een jaar stil en tot academische vorming moet men bijna gedwóngen worden. Tijd om het halverwege dit collegejaar eens allemaal op een rijtje te zetten. Cursor sprak met een ambitieuze en verontruste bestuurder, die de teugels weer wil aanhalen, zonder de student teveel in diens vrijheid te beknotten.
Lees meer »
Geboorte Medsim verloopt voorspoedig
17 december 2009 - Er is veel kraamvisite, veelal gewapend met camera’s, aanwezig bij de geboorte van Medsim op donderdag 10 december. Medsim is niet zomaar een baby; het is het eerste bevallingssimulatiecentrum ter wereld. De trainingsruimtes zijn gevestigd op twee verdiepingen in Kennispoort en minister Maria van der Hoeven kwam het lintje, in de vorm van een buikwand, doorknippen. De TU/e is niet alleen verhuurder van de locatie, ze levert ook de nodige techniek.
Minister Maria van der Hoeven en Medsim-directeur Guid Oei brengen onder grote belangstelling van de pers een baby ter wereld.
Lees meer »