spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Bram van Gessel

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Laat je verrassen door je T-shirt
17 december 2009 - Op klaarlichte dag rum drinken in het Auditorium, daar moet wel een heel goede reden voor zijn. Vier masterstudenten van Industrial Design vierden op vrijdag 11 december de uitgave van hun vijfde zelfontworpen en -gedrukte T-shirt.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Laplace lekker in zijn vel krijgen
17 december 2009 - De Evaluatiecarrousel die Bouwkunde dinsdag 15 december hield, levert leuke ideeën voor de invulling van het Laplaceplein op de campus. Dat vindt onder anderen architect Cees Donkers, één van de dertig gasten die uitgenodigd waren om feedback te geven op de werkstukken van zij-instromers bij Bouwkunde.
Lees meer »
Op zoek naar cheerleaders
17 december 2009 - Als Lieneke Kusters, studente Electrical Engineering, niet op zoek was geweest naar een nieuwe hobby, had Z.V.T. De Lage Lat nu misschien niet bestaan. Ze woont nog thuis en daarom was trainen en voetballen bij een bestaande vereniging lastig. Ze sprokkelde onder medestudenten zelf een zaalvoetbalteam bijeen en sinds september glorieert het laagdrempelige Z.V.T. De Lage Lat in de interne competitie van Totelos.
Team De Lage Lat: Jesse Peerboom, Lieneke Kusters, Bart Ooms, Gerald Drenthen, Martijn Reulink en Jos Dortmans (van links naar rechts). Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Verlinden grijpt naast podiumplaats
17 december 2009 - Joeri Verlinden heeft tijdens het Europees kampioenschap kortebaan in Istanbul eind vorige week net geen podiumplaats verworven. De student Biomedische Technologie tikte in de finales van de 50, 100 en 200 meter vlinderslag respectievelijk als zesde, vierde en vijfde aan. Op de 4 x 50 meter wisselslag behaalde hij met het Nederlandse team ook een vijfde plaats.
Lees meer »
Bedrijven zoeken high potentials
17 december 2009 - Afstudeerders die bovengemiddelde resultaten behaalden tijdens hun studie of zich op andere manieren extra hebben ingezet, kunnen zich opgeven voor Best-Graduates 2010. Deze competitie wordt georganiseerd door twaalf grote Nederlandse en internationale bedrijven.
Lees meer »
Marsmannen en Naaiberen
Lees meer »
Dubbele inzet voor klimaat
17 december 2009 - Stefan Boere, masterstudent Operations Management & Logistics, is voor zijn afstuderen in Kopenhagen. Hij onderzoekt daar hoe voedingsmiddelenproducent Cargill door aanpassingen in transport zijn CO2-uitstoot kan terugdringen. Op zaterdag 12 december was hij één van de tienduizenden mensen die meeliepen in de klimaatdemonstratie in de Deense hoofdstad.
Lees meer »
17 december 2009 - Wie oh wie woont er in deze Eindhovense studentenkamer? Dat is de vraag die Cursor elke week stelt aan een willekeurig aantal studenten. Deze week zijn dat Lieke van Son en Janine Paulusse (beiden eerstejaars Technische Innovatiewetenschappen). Zij bekijken de foto’s van deze studentenkamer en geven commentaar.  
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Bram van Gessel
Lees meer »
En hoe is het in San Francisco?
17 december 2009 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »