spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
“Het is totaal gek dat een UHD geen promotor kan zijn”
14 januari 2009 - Bettina Speckmann (37) is universitair hoofddocent bij Wiskunde & Informatica. Ze is Duits en praat uitstekend Nederlands, maar wanneer ze zich opwindt, gaat ze naadloos over op de Engelse taal. Dat gebeurt wanneer de wet Hoger Onderwijs ter sprake komt. In haar nieuwe rol als Jonge Akadeem kan ze zich daar fijn mee gaan bemoeien.
Lees meer »

TU/e belangrijke speler in logistiek Nederland

14 januari 2009 - De logistieke sector is versnipperd en werkt niet efficiënt genoeg. Den Haag wil daarom dat alle krachten in de branche worden gebundeld. Het resultaat: een kersverse campus, een nieuw topinstituut en structureel logistiek topoverleg. Hiermee moet de sector marktleider worden in Europa. De betrokkenheid van de TU/e bij de megaoperatie is aanzienlijk.
Prof.dr.ir. Jan Fransoo
Lees meer »
Meer vrouwen aan het roer
14 januari 2009 - Wie aan de TU/e het aantal vrouwen met een wetenschappelijke topfunctie telt, is snel klaar. Van de hoogleraarposities wordt slechts 1,6 procent door vrouwen ingevuld. Hiermee bungelt de Eindhovense instelling aan de absolute onderkant van Nederland en zelfs Europa. Komende jaren zet de universiteit hoog in om deze scheve verhouding der seksen recht te trekken.
Lees meer »