spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kBCursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Achterwielsturing corrigeert slip bij TU/e-racewagens
20 januari 2010- Met een gelikte presentatie toonde het team van University Racing Eindhoven het ontwerp van de twee racewagens waarmee het gaat deelnemen aan de Formula Studentcompetitie 2010. Dat gebeurde voor groot publiek op dinsdag 19 januari in de Blauwe Zaal van het Auditorium. Voor deelname aan de Electric competition bouwden ze de conventionele auto van vorig jaar om. x3_s.jpg
Joni Driessen tijdens de presentatie van de nieuwe racewagens. Foto: Rien Meulman
Lees meer »

ICTheek winnaar eerste TU/e Puzzle Hunt

15 januari 2010- Een klein wit potje dat verstopt zat achter de verlichting boven een nooddeur was het voorwerp waar vijftien teams in december dagenlang naar op zoek zijn geweest. De eerste TU/e Puzzel Hunt is achter de rug en zowel de deelnemers als organisator Stack hebben een hoop lol gehad. Tot winnaar is uitgeroepen: ICTheek & WTB.

x2_s.jpg
De verstopplek van de trofee. Foto: Stack
Lees meer »
Bronzen schaatsmedaille voor professor Koopmans
14 januari 2010 - Prof.dr. Bert Koopmans van de faculteit Technische Natuurkunde is tijdens het gewestelijk kampioenschap marathonschaatsen voor Brabant, Limburg en Zeeland derde geworden in de categorie Masters. Op een natuurijsbaan in Wijk en Aalburg moest hij woensdag 13 januari slechts twee concurrenten voor laten gaan. x1_s.jpg
Prof.dr. Bert Koopmans. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
ESC eindelijk eigenaar pand Ten Hagestraat
Vereniging verhuist 2011 naar binnenstad
14 januari 2009 - Na jaren onderhandelen met de gemeente Eindhoven lijkt eindelijk de grote wens van het Eindhovens Studenten Corps in vervulling te gaan. Het ESC heeft het monumentale pand aan de Ten Hagestraat 13 gekocht voor 516.000 euro kosten koper, volgens gegevens van het Kadaster. De bijdrage van de TU/e is zes ton. De investering die nodig is om het pand geschikt te maken als studentensociëteit komt voor rekening van het ESC.
Het pand aan de Ten Hagestraat 13.
Archieffoto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Student dood aangetroffen in spacebox
14 januari 2009 - Een 23-jarige student Werktuigbouwkunde van de TU/e is dinsdag 12 januari dood aangetroffen in zijn woning, één van de spaceboxen op het universiteitsterrein. De student bleek enkele dagen daarvoor al te zijn overleden.
Lees meer »
Grote computerdiefstal aan TU/e
14 januari 2009 - De TU/e is slachtoffer geworden van een omvangrijke diefstal: vijftig pc’s en beeldschermen werden tussen 24 december en 4 januari ontvreemd.
Lees meer »
Beurzenprogramma NWO kost TU/e miljoenen
14 januari 2009 - De TU/e loopt jaarlijks miljoenen euro’s mis omdat onderwijsminister Ronald Plasterk geld voor de bekostiging van universiteiten overhevelt naar onderzoeksfinancier NWO. Dat blijkt uit gegevens van het ministerie van OCW die deze week bekend werden.
Lees meer »
TU/e hoopt dat gemeente spaceboxen gedoogt
14 januari 2009 - De TU/e vertrouwt erop dat de gemeente na 28 februari de 84 spaceboxen aan de parkeerplaats bij Potentiaal zal gedogen, zo laat universiteitssecretaris ir. Harry Roumen weten. Per 1 maart verloopt namelijk de ontheffingsvergunning. Mocht de gemeente toch afzien van verlenging, dan zal er volgens Roumen een periode van maanden zijn om een passende oplossing voor de huidige bewoners te vinden.
Lees meer »
TU/e succesvol bij eerste projecten EIT
14 januari 2009 - Van de miljoenen die het in 2008 opgerichte Europese Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT) gaat verdelen over drie zogeheten Knowledge and Innovation Communities (KIC’s) zal ook de TU/e profiteren. Bij twee KIC’s, die voor duurzame energie en voor ict, is de TU/e betrokken.
Lees meer »
Steef Blok nieuwe directeur Innovation Lab
14 januari 2009 - De huidige directeur van het Technology Transfer Office (TTO) van de Vrije Universiteit Amsterdam, drs. Steef Blok, wordt per 1 april de nieuwe directeur van het Innovation Lab van de TU/e. Hij volgt Wim Bens op, die op die datum als algemeen directeur aantreedt bij het logistiek topinstituut Dinalog in Breda.
Lees meer »
TU/e en gemeente blijven witte fietsen steunen
Lees meer »
Robots leren wereldwijd van elkaar door database
14 januari 2009 - Deze week gaat RoboEarth van start, een door de TU/e geleid project dat ervoor moet zorgen dat robots in de industrie en de zorg van elkaar kunnen leren en zich zo veel sneller nieuwe handelingen eigen kunnen maken. Hiertoe wordt een wereldwijde database opgezet waaruit nieuw geleerde handelingen kunnen worden gedownload. In het project, met een budget van 5,6 miljoen euro, werken zes Europese partners de komende vier jaar samen.
Lees meer »
Technische Natuurkunde ziet Abraham
14 januari 2009 - Technische Natuurkunde bestaat dit jaar een halve eeuw en dat wil de faculteit niet ongemerkt voorbij laten gaan, getuige het opvallende plakkaat op de gevel van N-laag. Ook studievereniging Van der Waals heeft plannen om dit tiende lustrum uitgebreid te vieren.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Laatste nieuwjaarsrede Lundqvist: optimisme na lastig jaar
14 januari 2009 - De TU/e heeft afgelopen jaar met de Kenniswerkersregeling alert gereageerd op de crisis. Dat stelde collegevoorzitter ing. Amandus Lundqvist maandag 4 januari in zijn achtste en tevens laatste nieuwjaarsrede aan de TU/e. Lundqvist sprak over een lastig 2009. Voor 2010 verwacht hij een terugloop van de overheidsfinanciering, maar de sluitende begroting die de universiteit ook voor dit jaar wist te presenteren, stemt hem desondanks positief.
Ing. Amandus Lundqvist tijdens zijn laatste nieuwsjaarstoespraak aan de TU/e. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Harry Lintsen erelid KIVI NIRIA
14 januari 2009 - TU/e-hoogleraar prof.dr.ir. Harry Lintsen is donderdag 7 januari benoemd tot erelid van ingenieursvereniging KIVI NIRIA. De hoogleraar Geschiedenis van de Techniek kreeg het erelidmaatschap toegekend vanwege zijn inzet gedurende zijn carrière om ingenieurs zichtbaar te maken.
Lees meer »
Onderzoek naar effect klimaatverandering op monumenten
14 januari 2009 - Twee onderzoekers van de TU/e-faculteit Bouwkunde nemen deel in een groot Europees project over de gevolgen van de klimaatverandering voor het cultureel werelderfgoed. Binnen het project ‘Climate for Culture’, dat vorige maand van start ging, richten dr.ir. Jos van Schijndel en dr.ir. Henk Schellen zich op de impact die klimaatverandering heeft op het binnenklimaat van monumenten.
Lees meer »