spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Pieter Mooren

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
TU/e racet dit jaar met twee auto’s
14 januari 2009 - Het team van University Racing Eindhoven (URE) zal dit jaar met twee auto’s deelnemen aan de internationale Formula Student-competitie. Het ene model, de URE05E is dezelfde auto als vorig jaar maar dan met elektronische aandrijving. De andere, de URE06 is een conventioneel aangedreven auto met verbeteringen in de ophanging en chassis ten opzichte van vorig jaar. De twee wagens worden op dinsdag 19 januari om 19.15 uur gepresenteerd in de Blauwe Zaal van het Auditorium.
Lees meer »
Oude mobieltjes voor gorilla’s
Lees meer »
Studiepunten voor een meezinger
Lees meer »
14-jarige mag naar Cambridge
Lees meer »
Tentamenchecker TU/e-student uit de lucht
14 januari 2009 - Het Onderwijs en Studenten Service Centrum (STU) heeft eind december in samenwerking met Dienst ICT de website www.ismijntentamenalnagekeken.nl van masterstudent Bart Laarhoven uit de lucht gehaald.
Lees meer »
Gebruik OV-chipkaart allesbehalve vlekkeloos
14 januari 2009 - Hoewel de meeste studenten inmiddels in het bezit zijn van hun nieuwe OV-chipkaart, gaat het gebruik ervan nog allerminst vlekkeloos. Cursor ondervroeg TU/e-studenten over hun ervaringen met de kaart. Er zijn veel klachten over de oplaadpunten en hoe het nou precies werkt, is ook lang niet iedereen duidelijk.
Het oplaadpunt voor de OV-chip-
kaart in het Hoofdgebouw
Lees meer »
NSK Sprint 2010 op IJsbaan
Lees meer »
Pakken passen voor het Japie-gala
14 januari 2009 - Flink wat voorpret voor het Sprookjes Gala dat studievereniging Jan Pieter Minckelers houdt op 5 februari aanstaande. Met handgeschreven brieven een date regelen, danspassen onder de knie krijgen en het vinden van geschikte kleding, zijn enkele van de taakjes die Japieleden de laatste tijd bezighouden. Donderdag 7 januari pasten ze smokings in Helix.
Mark Walraven past een pak voor het Japie-gala. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
ConStudentenbond
Da ge’t moar wit (sinds 2010)
14 januari 2009 - Denk als een INNOVATOR; laat andere mensen het vuile werk voor je doen. Cursor gaat voor je op pad om de beste keus te zoeken, zodat het studentenleven in Eindhoven nog wat aangenamer wordt: De ConStudentenBond. Deze keer onder het mom van: ‘Ge moet goe eten, drinken is ok duur’: de kebabtent.
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Pieter Mooren
Lees meer »
En hoe is het in Cambodja?
14 januari 2009 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »