spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF

  Maatschappelijke vragen leidraad voor onderzoek op wereldniveau

  9 december 2010 - De TU/e bundelt een deel van haar onderzoek in de strategische onderzoeksclusters Energy en Health. Hiermee wil de universiteit krachtige onderzoeksconcentraties laten ontstaan die kunnen concurreren met de sterkste onderzoekscentra in de wereld. De oud-Philips-topmannen dr. Rick Harwig (Energy) en drs. Roel Fonville (Health) zetten de eerste lijnen uit. Ze vertellen over hun onderzoeksthema’s en de ambities.


  Lees meer »
  De Nationale Wetenschapsquiz 2010
  9 december 2010 - TU/e-hoogleraar Remco van der Hofstad heeft de opnames voor de VPRO Nationale Wetenschapsquiz al achter de rug, maar andere TU/e’ers kunnen live meespelen op zondag 26 december. Tijdens de uitzending op tweede kerstdag speel je met je laptop op schoot realtime mee met de kandidaten op tv.
  Op de site van de Nationale Wetenschapsquiz www.vpro.nl/nwq kun je je aanmelden voor de live quiz.
  Uitzending: zondag 26 december 2010, 21.15 uur op Nederland 2.
  Lees meer »

  Valorisatieplan moet drieduizend arbeidsplaatsen creëren in de Brainportregio
  Meer startende bedrijven en snellere groeiers

  9 december 2010 - In de vijf jaar dat het TU/e Innovation Lab nu bestaat, is kennisvalorisatie onmiskenbaar de derde taak van de universiteit geworden. Onderzoeksprojecten met het bedrijfsleven, hulp aan mkb’ers, onderwijs in ondernemerschap, startende bedrijven - het zijn activiteiten waarin de TU/e vooroploopt in universitair Nederland. Maar de ambities reiken verder, zo staat te lezen in het Valorisatieplan 2011 - 2016. Vooral het aantal succesvolle bedrijven moet sterk toenemen.


  Een artist impression van het Catalyst-gebouw dat op de TU/e-campus verrijst
  Lees meer »