spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Virus uitgeroeid
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
  laatste online nieuws
  TU/e start kleinschalige pilot met iPads voor studenten
  14 december 2010 -De TU/e start binnenkort een kleinschalige pilot met iPads om de meerwaarde ervan in het onderwijs te testen. Een selecte groep studenten krijgt de multimediatablet hiervoor een tijdlang in bruikleen. Hoe de testperiode precies wordt ingevuld, is nog niet bekend. x9_s.jpg
  Lees meer »
  TU/e tweede in verkiezing ‘Eindhovens Trots’
  14 december 2010 - De TU/e is tweede geworden in de verkiezing van ‘Eindhovens Trots 2010’. De universiteit moest de Lichtjesroute voor zich dulden, die in het zevenjarig bestaan van de verkiezing voor de tweede keer met de titel aan de haal ging. x8_s.jpg
  De prijsuitreiking van Eindhovens Trots, (v.l.n.r): presentatrice Paula Snoeren, DDW-directeur Hans Robertus, CvB-lid Jo van Ham, FC Eindhoven-voorzitter Huub Schalkwijk, voorzitter Lichtjesroute Stephen Goth en burgemeester Rob van Gijzel. Foto | Cees van Keulen
  Lees meer »
  Studenten vinden extra uitloopjaar niet genoeg
  13 december 2010 - Studenten gaan door met de strijd tegen de kabinetsplannen. Op 21 januari is er een landelijke demonstratie gepland, ook al heeft het kabinet toegezegd dat studenten ook in hun master een jaar mogen uitlopen.
  Lees meer »
  Langstudeerder krijgt jaar uitloop na bachelor én master 
  11 december 2010 - Behalve in hun bachelor krijgen studenten ook een jaar uitloop in hun masteropleiding. Pas daarna moeten ze drieduizend euro extra collegegeld betalen. De fel bekritiseerde langstudeerdersregeling wordt daarmee iets minder streng. 
  Lees meer »
  Provincie investeert in TU/e-onderzoek zonnecellen
  10 december 2010 - De provincie Noord-Brabant gaat bijna veertig miljoen euro investeren in het onderzoek naar dunnefilm-zonnecellen dat wordt uitgevoerd door de alliantie ‘Solliance’, waartoe ook de TU/e behoort. Provinciale Staten heeft vrijdag 10 december ingestemd met een voorstel van het provinciebestuur. Het plan maakt deel uit van de investeringsstrategie ‘Brabant investeert in de toekomst’. 
  Lees meer »

  Brits studentenprotest tevergeefs

  10 december 2010 - Demonstrerende Britse studenten hebben niet kunnen voorkomen dat het Lagerhuis donderdag 9 december akkoord is gegaan met de bezuinigingen op het hoger onderwijs. Universiteiten mogen in 2012 tot tienduizend euro collegegeld vragen. x4_s.jpg
  Lees meer »

  Zijlstra houdt vertrouwen in aanpak langstudeerders

  10 december 2010 - Het kabinet kan ook de huidige langstudeerders aanpakken, gelooft staatssecretaris Halbe Zijlstra. Cijfers over studietempo bij verschillende masteropleidingen wil hij studenten voorlopig niet verschaffen. Dat zei hij donderdag 9 december in een debat met de Tweede Kamer.
  Lees meer »

  Zuinige led-lampjes sieren kerstbomen TU/e

  9 december 2010 - Hetzelfde kerstgevoel voor nog geen vijfde van de normale prijs? De Dienst Huisvesting (DH) van de TU/e weet er wel raad mee. Sinds dinsdagmiddag deze week is DH een omruilactie gestart om de oude kerstverlichting te vervangen voor energiezuinige led-lampjes. Alle 85 secretariaten aan de universiteit zijn per mail aangeschreven. En binnen een dag verscheen al bijna een kwart van de aangeschrevenen bij het front office van DH. x2_s.jpg
  Lees meer »

  Studentes Delft weer te zien op ‘vrouwen in techniek’ kalender

  9 december 2010 - Vrouwen zijn schaars in de techniekbranche. Daarom brengen ook dit jaar studentes werktuigbouwkunde van de TU Delft samen met Dosign Engineering precies in beeld hoe zij hun toekomst zien als vrouw in de techniek. In de ‘Women in Technology’ kalender 2011, staan twaalf studentes model in de werkomgeving die ze ambiëren, met als thema ‘Mijn toekomst’. x1_s.jpg
  Een van de studentes uit Delft die heeft geposeerd voor de kalender.
  Lees meer »
  cursor 12
  Universiteitssecretaris Harry Roumen veertig jaar in dienst
  Een niet-gehouden receptie voor een integere schakelaar
  9 december 2010 - Het p-woord mocht dinsdagmiddag niet genoemd worden en er was sowieso al geen sprake van een receptie, want de jubilaris had het niet allemaal zelf georganiseerd. Universiteitssecretaris Harry Roumen werd 7 december voor de verandering eens zélf toegesproken op een verrassingsreceptie in de University Club, waar gevierd werd dat hij veertig jaar in dienst van de TU/e was.
  In sterrenrestaurant Boreas in zijn woonplaats Heeze krijgt jubilaris Harry Roumen uit handen van rector Hans van Duijn een beeldje ter ere van het bereiken van veertig dienstjaren. Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  3TU: Van Bijsterveldt moet verder kijken dan examenprofielen
  9 december 2010 - Minister Marja van Bijsterveldt (OCW) wil meer wiskunde en exacte vakken op de havo en het vwo. Hoe hoopgevend ook, dat levert alleen wat op als het volgen van bètastudies niet wordt ontmoedigd, vinden de drie technische universiteiten.
  Lees meer »
  Kandidaten eerste ronde BIG Award bekend
  9 december 2010 - De genomineerden voor de eerste voorronde van de Best Innovator Group (BIG) Award 2010-2011 zijn bekend. Namens hun faculteit betreden op dinsdag 21 december dr.ir. Bert Blocken (Bouwkunde), dr.ir. Tilde Bekker (Industrial Design) en dr. Tom van Woensel (IE&IS) het strijdperk van de Blauwe Zaal. De drie onderzoekers moeten de jury en het publiek ervan overtuigen dat zij de meest veelbelovende jonge groep van de universiteit vertegenwoordigen.
  Lees meer »
  Doek valt na bijna twintig jaar voor Virus
  9 december 2010 - Virus houdt definitief op te bestaan. De stichting heeft na bijna twintig jaar de stekker eruit moeten trekken, onder meer omdat het steeds lastiger bleek jongeren enthousiast te maken om evenementen te organiseren. Ook het binnenhalen van sponsorgelden en subsidies werd alsmaar moeilijker.
  Lees meer »
  Rechtgezet
  Lees meer »
  Prostaatkanker opgespoord met ultrageluid
  9 december 2010 - Onderzoekers van de TU/e hebben in samenwerking met het Academisch Medisch Centrum (AMC) Amsterdam een beeldvormingstechniek ontwikkeld die nauwkeurig tumoren in de prostaat kan lokaliseren. De technologie, gebaseerd op ultrageluid, kan in potentie bovendien zien hoe agressief de tumoren zijn. Dit kan leiden tot betere, meer gerichte behandeling, en kostenbesparing in de zorg.
  Lees meer »
  Hoogleraar Linnartz fellow van IEEE
  9 december 2010 - Prof.dr.ir. Jean-Paul Linnartz, deeltijdhoogleraar aan de faculteit Electrical Engineering, is met ingang van januari 2011 benoemd tot fellow van het Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE).
  Lees meer »
  TU/e-prof Van der Hofstad:
  “Wetenschapsquiz tumultueus”
  9 december 2010 - “Tumultueus.” Zo omschrijft TU/e-prof Remco van der Hofstad de Nationale Wetenschapsquiz 2010 die op tweede kerstdag op tv wordt uitgezonden. Hierover uitweiden wil -en mag- de hoogleraar Kansrekening en Statistiek niet, “maar het was erg leuk om eraan deel te nemen”.
  Foto | Nils Schoonhoven
  Lees meer »
  Innovation Sciences houdt innovatief marathoncollege
  9 december 2010 - De subfaculteit Innovation Sciences hield vrijdag 3 december een marathoncollege in het Stadhuis in Eindhoven. Elf TU/e-docenten gaven om de beurt een college tussen 11.00 en 16.00 uur. De activiteit paste in het Open Innovatiefestival dat van 29 november tot 3 december in verschillende steden- waaronder Eindhoven- werd gehouden.
  Foto | Rien Meulman
  Lees meer »
  ATeam in de startblokken
  9 december 2010 - Met twaalf man sterk bereiden TU/e’ers zich op dit moment voor op de Grand Cooperative Driving Challenge. Bij deze wedstrijd in mei 2011 nemen teams van universiteiten en bedrijven uit de hele wereld het tegen elkaar op in het automatisch op korte afstand laten rijden van voertuigen. De auto’s communiceren met elkaar en de infrastructuur via draadloze netwerken.
  Lees meer »
  TU/e-studenten maken vuist tegen kabinetsplannen
  9 december 2010 - Studenten in Amsterdam, Wageningen, Nijmegen en Utrecht gaan vrijdag de straat op om te protesteren tegen de kabinetsplannen. TU/e-studenten gaan niet de straat op, maar hebben wel een werkgroep gevormd om gezamenlijk een tegengeluid te laten horen tegen de geplande maatregelen van het kabinet om studie-uitloop financieel af te straffen.
  Lees meer »
  Schieten in de collegezalen
  9 december 2010 - Het Paviljoen is maandagavond ter ere van de diesweek van Industria veranderd in een rokerig gangenstelsel waar honderd studenten elkaar beschieten met laserstralen.
  Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Computerspel op school voor kennismaking met elektrotechniek
  9 december 2010 - De faculteit Electrical Engineering (EE) heeft met hulp van enkele alumni van Industrial Design een game ontwikkeld. Het doel hiervan is om middelbare scholieren kennis te laten maken met het vakgebied elektrotechniek.
  Lees meer »
  University Lecturer Prins:
  “TU/e respecteert privacyrechten onvoldoende”
  9 december 2010 - De TU/e respecteert de privacyrechten van studenten, medewerkers en gasten onvoldoende. In haar publiekslezing op woensdag 15 december, ter afsluiting van haar collegereeks ‘Who’s in control?’ aan de TU/e, wil de Tilburgse hoogleraar prof.dr. Corien Prins de universiteit een spiegel voorhouden: “Juridisch mag er veel, maar niet alles is fatsoenlijk”.
  Lees meer »
  Nieuws | Mens
  Toos Rikmans. Foto | Bart van Overbeeke
  “De klik was er direct tussen ons”
  Lees meer »
  In memoriam
  Lees meer »