/Voorpagina
/Mensen
/Nieuws
/Opinie
/Cultuur
/Studentenleven
/Achtergrond
/English page
/Onderzoek
/Reportage
/Bestuur
/Ruis
/Harmpje
/Colofon
/Faculteits Berichten
/Vacatures
/Mensa
/Oude cursors
/pdf formaat
/TUE
/Zoeken:
/ Cursor nummer 3 nummer 4

jaargang 42, 11 mei 2000


Opinie

Untitled Document Digitaal liefdesvirus

Het I love you virus is ook de TUE niet voorbij gegaan. Op de eerste dag van de verspreiding kwamen er een half miljoen mailtjes met het virus voorbij. Daarom de vraag: heeft u het I love you virus gehad en geopend?

Robert Gieben

Tweedejaars student Bouwkunde “Ik heb het virus tien keer gehad en een keer geopend. Mijn vriendin was benieuwd wie het stuurde en daarom heb ik het geopend. Mijn startpagina is veranderd en een jpeg-file die ik op mijn scherm had staan, heeft het virus veranderd. Verder merk ik niks aan mijn laptop. Toen ik van een huisgenoot hoorde dat het een bommail was, heb ik de nieuwe virusbescherming erop gezet, maar die kon niks vinden. Tot nu toe heb ik zelf niet echt problemen gehad. Marcel van Buijtenen

Webmanager van de TUE

“Ik zat donderdagmorgen te werken aan mijn computer en heb zonder erg het I love you mailtje aangeklikt. Toen ik klikte, wist ik dat er iets fout zat, al had ik er nog niks van gehoord. De rest van de middag heb ik mijn computer opgeschoond. Verder heb ik er geen last van gehad. Dit is verrekte vervelend, maar tevens het gevaar van het medium. Je weet dat je zoiets kunt verwachten en moet voortdurend op je hoede zijn.

Het goed vertrouwen is wat dat betreft in het geding. Je gaat er vanuit dat mensen je niet zoiets sturen, maar dat gebeurt dus wel. De titel van het virus heeft trouwens een psychologische kant volgens mij. Als er I love you staat, denk je aan een grap en ga je even kijken.”

Hans Bomers

Eerstejaars student Bouwkunde

“Ik snap echt niet hoe iemand vandaag nog zo stom kan zijn om dat klote-iloveyou-mailtje te openen. Je moet afgelopen weekend wel op Mars hebben gezeten als je nou nog niet weet dat je die rotzooi niet moet openen. Ik erger me dan ook meer aan het hoge nitwit-gehalte op de TUE, dan aan die mailtjes zelf. “

Ronald Waterham

Hoofd ICTS

“We hebben donderdagmorgen via de nieuwsgroepen het virus zich zien verspreiden over de wereld. We waren het aan het monitoren toen het hier binnenkwam. Ik vergelijk het virus met de griep, je moet er mee leren omgaan, want voorkomen kun je het niet. Je wordt er even ziek van, maar we gaan er gelukkig niet meer dood aan. Zo gaat het ook met een virus.














Website Cursor