/Voorpagina
/Mensen
/Nieuws
/Opinie
/Cultuur
/Studentenleven
/Achtergrond
/English page
/Onderzoek
/Reportage
/Bestuur
/Ruis
/Ranzigt
/Colofon
/Faculteits Berichten
/Vacatures
/Mensa
/Oude cursors
/pdf formaat
/TUE
/Zoeken:
/ Cursor nummer 1 nummer 9

Jaargang 44, 7 februari 2002


Ruis

Untitled Document

Biotoop

In deze tweewekelijkse serie wordt een blik geworpen op het interieur van kamers van studenten en medewerkers van de TU/e. Deze keer een kijkje in de kamer van Marian van Koesveld.

In haar vorige kamer in het Hoofdgebouw stonden nog kunstbloemen. Sinds ze eind 1998 naar Traverse verhuisde, geeft personeels-
adviseur Marian van Koesveld de voorkeur aan verse bloemen. "Thuis probeer je er ook iets moois van te maken, met spullen die bij je passen en waar je jezelf goed bij voelt. Waarom zou je dat op je werk níet doen? Je brengt hier toch een fors deel van de dag door."
Van Koesveld heeft haar kamer diverse persoonlijke accenten gegeven, met foto's op haar bureau, kaarten en spreuken op de kast en eigen werk op de tafel en aan de muur. Boven haar bureau hangt een driedimensionaal 'schilderij' dat ze maakte tijdens haar wekelijkse creatieve avonden samen met zes andere dames. "We zitten eigenlijk gewoon te fröbelen, maar zo noem ik het liever niet. Want dan denken mensen al gauw dat je hele avonden theezakjes zit te vouwen."

Foto: Bart van Overbeeke

Untitled Document

Hightech plassen

Het richten van de mannen bij het toiletbezoek laat nogal eens te wensen over. Vandaar dat sanitairleverancier CWS bij wijze van proef een matje heeft geplaatst in een urinoir in het Traverse-gebouw. De mannen moeten tijdens het plassen richten op het matje. Door de warmte van de urine licht de tekst 'na het plassen handen wassen' op. Ook komt er een fris geurtje vrij. De afdeling Services van de Dienst Interne Zaken heeft, in overleg met de schoonmaakdienst, besloten een maand lang de matjes te plaatsen als pilot. Op de derde verdieping van Traverse ligt een matje en het is de bedoeling dat er op de tweede verdieping ook worden geplaatst. "We kijken of het werkt, dan wordt het wellicht op meer toiletten geplaatst", zegt Suzanne van den Berg van Services. Het is niet de bedoeling dat ze worden geplaatst op toiletten waar veel studenten gebruik van maken. "We vrezen dat het dan al snel collectors items worden."
Foto: Bart van Overbeeke

Untitled Document

Logica van de kouwe grond
Wie het nog snapt, mag zich melden bij de Cursor-redactie. Eerst is er het bord dat zegt dat je niet mag parkeren bij de lift voor de ingang van W-hoog. Logisch, want het is niet handig om een voertuig te hebben staan op een plek waar anderen langs moeten met een rolstoel of karretjes. Twee weken geleden is er echter nog een bord geplaatst. Er staat een motor op met een pijl die wijst waar je je tweewieler neer moet zetten. Voor de lift dus, als je het bord moet geloven.
Dat zal gezellige opstoppingen geven.


Foto's: Bert Jansen

Untitled Document

Effe zeuren

/Fred Steutel

Zoals degene die niet drinkt maar wel rijdt in een gezelschap van feestgangers onveranderlijk Bob heet, zo heet de voorzitter van het Eindhovense College van Bestuur sinds onheuglijke tijden Henk. Zomin als de Bobben veel gemeen hebben, zomin is er veel overeenkomst tussen onze Henken. De vroegste Henk die men zich herinnert, kwam uit de Twentse textiel-
industrie, een bedrijfstak met meer verleden dan toekomst; sober en met weinig fratsen. De salarissen waren er ooit zo laag dat de toch niet zo opstandige Twentenaren tot de eerste stakers van Nederland behoorden. De huidige Henk komt van Douwe Egberts-Sara Lee, koffie met taart dus
eigenlijk. Meer de Konditorei-branche, waar niet op een eurootje wordt gekeken; je bent immers uit.
De verschillen tussen vorige Henk en huidige Henk zijn natuurlijk ook zichtbaar in het door hen aan de TU/e gevoerde beleid, met name het financiële beleid. Vorige Henk, een vriendelijke, zuinige Tukker, liet de universiteit zitten met nogal wat achterstallig onderhoud, maar ook met een batig banksaldo van zo'n honderd miljoen euro.
Huidige Henk, dynamischer, autocratischer en royaler, vertrekt over een paar maanden. Wat zal hij achterlaten? Veel nieuwe bouwwerken, waaronder een zwembad, een pontificale entree en een University Club, OGO en veel visie, heel veel visie: plannen voor een Dommelpark, een 'centrale lineaire groene ruimte', waar nu De Wielen is (zijn), nieuwe paden, loopbruggen en parkeerplaatsen. Maar ook: nog steeds veel achterstallig onderhoud, veel toekomstig achterstallig onderhoud, een on-toonbaar TU/e-terrein, een onduidelijke
financiële situatie, maar wel, naar men zegt, een fors negatief banksaldo.
Onze komende Henk krijgt zijn handen vol; maar met wat ?













Website Cursor