spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Sport- en speldag Personeels-vereniging

Master Automotive

English mass
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Eindhovense studenten-nieuwssite Shift040.nl van start
4 juni 2008 - Eindhoven is sinds vorige week een nieuwsbron voor studenten rijker: Shift040.nl. De site  bericht over wat er te doen is en wat er speelt in ‘Eindhoven Studentenstad’. In de breedte, dus gericht op studenten van alle hoger-onderwijsinstellingen in Eindhoven. Om dicht bij de doelgroep te zitten, bestaat de schrijvende redactie geheel uit studenten. x4_s.jpg
Lees meer »

Eindhovense studenten winnen GNSK

2 juni 2008 - Eindhoven mag zich Groot Nederlands Studenten Kampioen 2008 noemen. Honderdtachtig Eindhovense studenten sleepten afgelopen weekeinde de titel in de wacht in Delft. Met een aantal podiumplaatsen bij diverse sportonderdelen haalden ze de hoogste totaalscore. Nijmegen werd tweede, Groningen eindigde als derde.
Lees meer »

Slimme voertuigen op Kennedylaan

2 juni 2008 - De Kennedylaan in Eindhoven wordt vrijdag 6 juni vanaf 13.30 uur voor regulier verkeer afgesloten om een demonstratie van ‘slimme’ voertuigen mogelijk te maken. De demonstratie vindt plaats in het kader van het driedaagse internationale symposium ‘Intelligent Vehicles’, dat van woensdag 4 tot en met vrijdag 6 juni wordt gehouden aan de TU/e.
Lees meer »

TU/e-er tweede in finale softwarewedstrijd

29 mei 2008 - Félienne Hermans, zesdejaars studente Technische Informatica op de TU/e, is tweede geworden in de landelijke finale van de softwarewedstrijd Imagine Cup. Ze vormde met Kenny Meesters (Universiteit van Tilburg) en Hans Loomans (Fontys Eindhoven) een team.
Lees meer »
Eindhovense Lijst Studenten opgeheven
29 mei 2008 - De politieke partij Eindhovense Lijst Studenten (ELS), die in 2006 probeerde een zetel te bemachtigen in de gemeenteraad, bestaat niet meer. De laatste twee actieve leden hebben twee weken geleden de vereniging bij de Kamer van Koophandel uitgeschreven.
Lees meer »
Werkstudenten voor Center Parcs
29 mei 2008 - Ongeveer duizend personeelsleden van Center Parcs waren dinsdag 27 mei te gast op het TU/e-terrein voor hun jaarlijkse sportdag. Het evenement werd georganiseerd door een vijftigtal vrijwilligers van de Eindhovense studentensportverenigingen. In ruil kregen zij van Center Parcs een financiële bijdrage voor hun vereniging.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Plasterk: ‘Zachte knip’ is niet sociaal
29 mei 2008 - Universiteiten die hun studenten al tot de masteropleidingen toelaten voordat zij hun bacheloropleiding hebben afgemaakt lappen de wet aan hun laars, vindt Plasterk. “
Lees meer »
Eredoctor Stuart Parkin eerste ‘distinguished professor’
29 mei 2008 - Het College van Bestuur van de TU/e heeft besloten een nieuwe wetenschappelijke functie in het leven te roepen: het ‘distinguished professorship’. Hoogleraar en IBM-onderzoeksfellow Stuart Parkin, die tijdens de laatste diesviering een eredoctoraat ontving voor zijn bijdrage aan de ontdekking en ontwikkeling van ‘spintronics’, is de eerste wetenschapper die voor deze functie in aanmerking komt.
Lees meer »
Eredoctoraat voor professor Lemstra
Lees meer »

Lundqvist: ‘Veiligheid staat voorop’

Collegevoorzitter reageert in universiteitsraad op verhalen over brandbeveiliging TU/e

29 mei 2008 - “Bij het College van Bestuur staat de veiligheid van studenten, medewerkers en bezoekers van de universiteit onder alle omstandigheden voorop.” Die mededeling deed collegevoorzitter Amandus Lundqvist maandag in de universiteitsraad. Hij reageerde daarmee op twee artikelen uit Cursor over de brandveiligheid aan de TU/e.
Lees meer »
Waarom hebben mannen tepels?
29 mei 2008 - “Waarom hebben mannen tepels? Met deze vraag komt bij elke lezing wel iemand op de proppen. Meestal stel ik een tegenvraag. Waarom hebben vrouwen een rits voor in de broek?” Dagvoorzitter Midas Dekkers hield de aandacht goed vast met inventieve bruggetjes en originele uitspraken tijdens het symposium van Studievereniging Protagoras (BMT) over regeneratieve geneeskunde.
Midas Dekkers (rechts) luistert aandachtig naar Magda Ulrich van de Brandwondenstichting. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Meijer versus Blom in de Faculty Club
29 mei 2008 - De Faculty Club hield maandag 26 mei in de University Club de eerste ‘actuele academische discussie’. De reeks debatten moeten gaan bijdragen aan de opnievorming op de TU/e. Het openingsthema was de recente oprichting van het Instituut voor Complexe Moleculaire Systemen (ICMS).
Lees meer »
Met de hele familie op de rodeostier
Lees meer »
‘Eindhovense trui’ primeur op de GNSK
29 mei 2008 - Alle Eindhovense studenten die komende vrijdag en zaterdag deelnemen aan het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap 2008 in Delft, krijgen dit jaar een ‘Eindhovense trui’ mee. Het is de eerste keer dat de Eindhovense afvaardiging enigszins in uniform tenue aanwezig is op het GNSK.
Thomas Thunissen met de Eindhovense GNSK-truien. Foto: Rien Meulman
Lees meer »
NWO-subsidie voor onderzoek Bert Meijer
29 mei 2008 - Prof.dr. Bert Meijer krijgt van NWO een zogenaamde TOP-subsidie van 720.000 euro, voor de komende vijf jaar. Zijn subsidie-aanvraag was een van de 9 uit 24 aanvragen die NWO honoreerde. Verder haalde de TU/e twee ECHO-subsidies binnen. Beide subsidies zijn specifiek bedoeld voor de chemische wetenschappen.
Lees meer »
Marijnissen enthousiast over Industrial Design
29 mei 2008 - “Die werkbezoekjes van twee uur, daar haal ik mijn neus voor op”, zegt Jan Marijnissen om half zes vrijdagavond, zo’n anderhalf uur na het geplande eindtijdstip van zijn bezoek aan de faculteit Industrial Design (ID). Geen enkel studentenproject slaat hij over, en bij elk project heeft de SP-fractieleider evenveel aandacht. ID heeft er een fan bij, lijkt het.
Jan Marijnissen op bezoek bij Industrial Design. Foto: Bart van Overbeeke.
Lees meer »
Sumoworstelen met collega’s
29 mei 2008 - Twee medewerkers van de TU/e zijn verwikkeld in een hevige partij sumoworstelen. Het was, samen met de ‘levende sjoelbak’ en de stormbaan, een van de activiteiten tijdens de Sport- en spelmiddag van de Personeelsvereniging die vijftig jaar bestaat. Veertien teams met TU/e-medewerkers namen het donderdag 22 mei tegen elkaar op. De middag werd afgesloten met een barbecue.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Groene tuktuk op komst
29 mei 2008 - Studenten van de TU/e gaan een milieuvriendelijke tuktuk ontwikkelen. Ze doen dat in competitieverband met de universiteiten van Delft, de hogeschool Arnhem en Nijmegen en de Hanzehogeschool Groningen. Ook twee teams uit India doen mee aan de wedstrijd die een jaar gaat duren.
Dr.ir. Theo Hofman in een tuktuk. Hij is samen met dr.ir. Peter Verdaasdonk de kartrekker van het TU/e-team. Foto: Irene Wouters
Lees meer »

Innovatief ontwerp voor Afsluitdijk wint Eureka!Cup 2008

29 mei 2008 - Vier vwo-scholieres van de Christelijke Scholengroep De Hoven Oudehoven uit Gorinchem wonnen vorige week donderdag in het Evoluon in Eindhoven de Eureka!Cup 2008. Met hun innovatieve ontwerp voor de Afsluitdijk versloegen ze zo’n duizend leeftijdsgenoten, afkomstig van 38 verschillende middelbare scholen.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Toegang en parkeerplaats TU/e dicht
Lees meer »
Lezing Goodfield
Lees meer »