spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Olympisch kampioene traint Isis

Verspreiding deeltjes in vloeistofstromingen

Feestweek Intermate 25 jaar
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Weer vertraging verbouw en nieuwbouw W-hal
29 oktober 2008 - Het voorontwerp van de verbouw en nieuwbouw van de W-hal, dat onlangs werd opgeleverd door Ector Hoogstad Architecten, is fors duurder dan begroot. Het College van Bestuur wil het budget onder geen beding overschrijden, zo maakte collegevoorzitter Amandus Lundqvist maandag bekend in de vergadering van de universiteitsraad. “De W-hal is geen Noord-Zuid-lijn”, zo liet hij weten. x3_s.jpg
De W-hal. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

'Plasma Experience' Super TU/esday boeit en vermaakt

29 oktober 2008 - Plasma’s zijn nuttig én mooi. Dat was kort samengevat de boodschap van de Super TU/esday die dinsdag 28 oktober werd gehouden door de faculteit Technische Natuurkunde. Dat resulteerde in een afwisselend programma vol met spectaculaire demonstraties, maar ook met heel veel inhoudelijke informatie over de aard en het nut van plasma’s.

x2_s.jpg
Prof.dr. Gerrit Kroesen liet diverse gasontladingen zien.
Foto: Bart van Overbeeke

Lees meer »
TU/e'ers kraken internetbeveiliging van de toekomst
27 oktober 2008 - Onderzoekers van de TU/e zijn erin geslaagd om de code van het zogeheten McEliece-encryptiesysteem te kraken. Dit systeem is een kandidaat voor de beveiliging van internetverkeer in het tijdperk van de kwantumcomputer - de voorspelde supersnelle computer van de toekomst. Tegelijk met de kraak presenteerden de onderzoekers ook een nieuwe sleutel waarmee de McEliece-code wél kraakbestendig is. x1_s.jpg
Lees meer »
Lumo vlamt en plastic wandelt tijdens Dutch Design Week
23 oktober 2008 - Lichtlogo Lumo, op het dak van Vertigo, wordt deze week letterlijk nieuw leven ingeblazen, in het kader van de Dutch Design Week (18 tot en met 26 oktober). In de Stadstuin aan de Ten Hagestraat, staan twee blaasbalgen die als afstandsbediening voor Lumo dienen (zie foto linksonder). Door harder te blazen wakker je de vlammende kleuren aan, in de richting van je tegenstander. Oud ID-student Alexander Rulkens maakte deze installatie, met als titel ‘Licht Ontvlambaar’.
Foto’s: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e stabiel op internationale ranking
23 oktober 2008 - Op de ranglijst van beste universiteiten, de Times Higher Education-QS World University Rankings (THE-QS) van 2008, staat de TU/e op de 128ste plaats. Dat is twee plaatsen hoger dan vorig jaar.
Lees meer »
Twijfel aan nut duizend extra internationale promovendi
23 oktober 2008 - De Promovendi Vereniging Eindhoven, PromoVE, heeft zijn bedenkingen bij het plan van het Innovatieplatform om jaarlijks duizend extra buitenlandse promovendi aan te trekken.
Lees meer »
ESI-directeur Brinksma wordt rector UT
23 oktober 2008 - Prof.dr. Ed Brinksma, wetenschappelijk directeur van het Embedded Systems Institute, wordt rector magnificus van de Universiteit Twente (UT). Hij volgt per 1 januari Henk Zijm op.
Ed Brinksma.
Foto: Jan Hesselink
Lees meer »
Eerste geïntegreerde schakelingen via zelfassemblage
23 oktober 2008 - Een Europees onderzoeksteam -met hierin drie TU/e’ers- heeft voor het eerst organische geïntegreerde schakelingen gemaakt met een zogeheten ‘bottom-up’-methode. Dat schrijven de onderzoekers in een artikel dat donderdag 16 oktober is gepubliceerd in Nature. De verwachting is dat elektronica gebaseerd op organische halfgeleiders op termijn veel eenvoudiger en goedkoper gefabriceerd kan worden dan de conventionele siliciumelektronica.
Promovendi Simon Mathijssen (links) en Edsger Smits. Foto: Nancy Dijkstra
Lees meer »
Kleiner dan kleinst voor de kleintjes
23 oktober 2008 - Hoe kan het dat er zoveel muziek past op een MP3-speler? Ingespannen luisteren kinderen tijdens het eerste college van het seizoen van de Kinderuniversiteit naar het antwoord van prof.dr. Bert Koopmans.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
ID-student grijpt in Finland naast hoofdprijs
Lees meer »
Online onderzoek studentensportcentrum
Lees meer »
Centrale bieb voortaan in weekend open
23 oktober 2008 - De centrale bibliotheek en de ICTheek in De Hal zijn vanaf 1 november elk weekend open. De proef met de verruimde openstelling, die vanaf half september werd gehouden, bleek een succes.
Lees meer »
K3 tovert campus even roze
23 oktober 2008 -
Even was het TU/e-terrein het ‘roze domein’ van vooral dansende kleine meisjes met hartballonnen, lippenstiftijsjes en knipperende vlindertoverstafjes. Naar schatting vijftien- tot twintigduizend kleine en grote fans kwamen zondag 19 oktober naar het verjaardagsfeestje van Karen, Kristel en Kathleen, sinds tien jaar beter bekend als K3.

Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
KNAW wil halfzachte knip
23 oktober 2008 - De KNAW pleit voor een harde knip tussen bachelor- en masteropleiding, maar wil studenten die hun bachelortitel net niet behaald hebben, toch toelaten tot de master. Een harde knip dwingt studenten tot een heldere studiekeuze, stelt de KNAW in een advies aan OCW-minister Ronald Plasterk.
Lees meer »
Titel ‘universiteit’ in buitenland voor Design Academy
Lees meer »
‘3TU: succes, maar draagvlak ontbreekt’
23 oktober 2008 - De 3TU-federatie, het samenwerkingsverband van de drie technische universiteiten in Nederland, is sneller dan gepland een eenheid geworden. Het interne draagvlak voor de federatie blijkt echter nog beperkt. Dat concluderen de collegevoorzitters van de TU’s van Eindhoven, Delft en Twente in een begin oktober verschenen rapport. In het document wordt teruggekeken op zes jaar samenwerking in 3TU-verband.
Lees meer »
Parkin eerste ‘distinguished professor’ aan TU/e
23 oktober 2008 - De TU/e heeft prof.dr. Stuart Parkin benoemd tot ‘distinguished professor’. Parkin is hoogleraar aan Stanford University en IBM Fellow van het IBM Almaden Research Center in de VS. Hij ontving eerder dit jaar een eredoctoraat van de TU/e in het kader van de viering van de 52ste dies natalis van de universiteit. Parkin is een expert op het gebied van spintronica.
Lees meer »
Plasma’s centraal op SuperTU/esday
23 oktober 2008 - Plasma’s zijn overal om ons heen en de faculteit Technische Natuurkunde onderzoekt ze voor heel uiteenlopende toepassingen. Ze zijn het onderwerp van de gratis toegankelijke Super TU/esday ‘The Plasma Experience’, op dinsdag 28 oktober.
Lees meer »
Fietsendief actief
Lees meer »
23 maal wielklem op campus
Lees meer »
Pinguïnpakken in de kast
Lees meer »