spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

“Ik wil genieten van mijn studietijd”

Zoeken naar leven in een glazen bol

Oranje de gekste
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Tentamens sneller nagekeken in eerste jaar
28 april 2009 - Wanneer komend collegejaar het bindend studieadvies wordt ingevoerd, zal dit ook gevolgen hebben voor de tijd die docenten ter beschikking staat voor het nakijken van tentamens. Rector prof.dr.ir. Hans van Duijn maakte vorige week bekend dat de nakijktijd in het eerste jaar wordt teruggebracht van drie naar twee weken. x3_s.jpg
Lees meer »

"Zesde plek TU/e-team Batavierenrace maximaal haalbare"

27 april 2009 - Eindhoven is afgelopen weekeinde zesde geworden in het universiteitsklassement van de Batavierenrace. Aan deze competitie, waarvoor de deelnemende studentsteden hun beste lopers inzetten, deden acht teams mee. De estafetteloop werd zaterdag 25 april voor de derde keer op rij gewonnen door Groningen.

x2_s.jpg
TU/e-teamloopster Ruth van der Meijden aan het einde van haar etappe. Foto: Gijs van Ouwerkerk
Lees meer »
TU/e-voetbalrobots derde op EK
27 april 2009 - Het robotvoetbalteam Tech United van de TU/e heeft tijdens de RoboCup German Open 2009, het officieuze EK, de bronzen medaille veroverd. Tech United moest daarmee afstand doen van de Europese titel die het team het afgelopen jaar mocht dragen. x1_s.jpg
Foto: Tech United.
Lees meer »
U-raad oneens met aanpak CTT:
“Uniek talenaanbod CTT behouden”
23 april 2009 - De universiteitsraad wil dat het College van Bestuur zijn beslissing om sterk te snoeien in de talencursussen van het Centrum voor Communicatie, Taal en Techniek (CTT) heroverweegt. Het CvB wil dat het CTT alleen nog Engels en Nederlands aanbiedt en ziet het als de eigen verantwoordelijkheid van de student als hij of zij nog een andere taal wil leren.
Lees meer »
Met ‘pvc-mode’ op de catwalk
23 april 2009 - Getooid met door touw aan elkaar geknoopte pvc-buizen liepen eerstejaars studenten Bouwkunde donderdag 16 april als mannequins in het Eindhovense gebouw De Fabriek. Tijdens het jaarlijks terugkerende sPektakel werken eerstejaars met alternatieve materialen. Zo’n 250 studenten gaven van 14 tot en met 16 april invulling aan het thema Private Space.
Foto’s: Rien Meulman
Lees meer »
TU/e-onderzoekers hebben zelfassemblage onder controle
23 april 2009 - Onderzoekers van Scheikundige Technologie zijn erin geslaagd de zelfassemblage van guanosine, één van de bouwstenen van ons DNA, tot in detail te controleren. Hiermee komen de onderzoekers, onder leiding van prof.dr. Bert Meijer, een stap dichterbij de bouw van kunstmatige supramoleculaire structuren. Hun onderzoeksresultaten werden op zondag 19 april gepubliceerd op de site van Nature Chemistry.
Lees meer »
53ste Dies TU/e in het teken van polymeren
23 april 2009 - De TU/e viert vrijdag 24 april haar 53ste dies natalis in de Paterskerk. Het overkoepelend thema is ‘polymeren’, een van de speerpunten van het Eindhovense onderzoek. Tijdens de academische zitting reikt universiteitshoogleraar prof.dr. Bert Meijer een eredoctoraat uit aan de Amerikaanse hoogleraar prof.dr. Samuel Stupp.
Lees meer »
Cursor op woensdag
Lees meer »
Countdown to campus
23 april 2009 - Druk-druk-druk hebben we het vaak - hoewel het volgens Theo Maassen nogal meevalt als we blijkbaar de tijd hebben om dat drie keer te zeggen. Maar feit is: wachten, daar houden we niet zo van. En dus racen we nog vlug even door rood om onszelf weer twee minuutjes te besparen. De eerste wachttijdvoorspeller in Eindhoven, bij het voetgangersverkeerslicht op de looproute tussen station en TU/e-campus, moet daaraan een einde maken.
Lees meer »
TU/e-medewerkers testen hun gezondheid
23 april 2009 - Voor sommige deelnemers was het even slikken, maar voor de meesten kwam de uitslag niet als een totale verrassing. Zo’n 120 TU/e’ers van 45 jaar en ouder lieten dinsdag 21 april hun gezondheid testen bij het Studentensportcentrum. Het was de tweede editie van de Gezondheidsdag.
Naast de healthcheck konden de 45+’ers aan een workshop Tai Chi meedoen.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Kernfusie-expert Lopes Cardozo fulltime naar TU/e
23 april 2009 - Prof.dr. Niek Lopes Cardozo, nu nog parttime hoogleraar aan de TU/e en hoofd van de afdeling Fusiefysica van het FOM-Instituut voor Plasmafysica Rijnhuizen, wordt per 1 mei voltijd hoogleraar aan TU/e. Op een nieuwe fusie-leerstoel gaat hij een ambitieus onderzoeks- en onderwijsprogramma opzetten. Ook komt er een speciale kernfusie-masteropleiding.
Lees meer »
Nieuwe BMT-hoogleraar wil ziektes bij de wortel aanpakken
23 april 2009 - Ziektes zou je eigenlijk bij de wortel moeten aanpakken: bij de interacties tussen eiwitten onderling, die niet goed werken. Dit zegt TU/e-hoogleraar Chemische Biologie prof.dr.ir. Luc Brunsveld, die vrijdag 17 april zijn intreerede ‘Van molecuul tot cel’ hield. Hij wil zo meer te weten komen over ziektes als borst- en prostaatkanker.
Lees meer »
TU/e’ers ontmoeten Nobelprijswinnaars
23 april 2009 - Twee jonge onderzoekers van de TU/e mogen eind juni een week naar Lindau aan de Bodensee, om daar twintig recente Nobelprijswinnaars in de chemie te ontmoeten. Het gaat om ir. Maartje Bastings, promovenda bij Molecular Science and Technology en dr. Evgeny Pidko, postdoc in de groep Molecular Heterogeneous Catalysis.
Lees meer »
TU/e geïnteresseerd in De Ontdekfabriek
23 april 2009 - De TU/e en de Stichting Techniekpromotie zijn zeker geïnteresseerd in De Ontdekfabriek, het beoogde centrum op Strijp-S waar kinderen spelenderwijs kunnen leren over techniek, design en innovatie. Ze wachten echter op de uitkomsten van een haalbaarheidsonderzoek voordat ze concrete toezeggingen over bijdragen doen, zegt Jelle de Jong, directeur van de stichting.
Middelbare scholieren bouwen op Strijp-S de ‘openingsmachine’ van De Ontdekfabriek. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
ID-coach ontwerper van ‘Manhattan Vijfje’
23 april 2009 - Een klein object, maar met een groot bereik en een grote impact: een muntstuk. En als de Amerikaanse president Obama dan ook nog eens een door jou ontworpen exemplaar in handen krijgt, “dan is dat natuurlijk fantastisch”, zegt Ronald van Tienhoven. De beeldend kunstenaar, als coach verbonden aan de TU/e-faculteit Industrial Design, ontwierp het ‘Manhattan Vijfje’ dat deze maand op de markt kwam.
Lees meer »
Rechtgezet
Lees meer »