spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
“Ik ben geen vieze voetballer”
10 december 2009 - Ruim een half jaar geleden kwam hij werken op de projectadministratie aan de faculteit Scheikundige Technologie. De 28-jarige Engin Özer is een bescheiden jongen. Hij komt sympathiek over, sociaal, niet verlegen, maar een prater is hij niet. Zijn passie komt vooral naar boven op het gras van RKSV Schijndel, waar hij een stevig duel niet uit de weg gaat. Het belangrijkst in zijn leven is echter zijn negen maanden oude zoontje Semih.
Lees meer »

De jacht is geopend!

10 december 2009 - Aan het Massachusetts Institute of Technology is het al bijna dertig jaar een hit: de MIT Mystery Hunt. Voor de TU/e moet 2009 het jaar worden waarin een succesvolle puzzeltraditie van start gaat. Studenten en medewerkers kunnen individueel of in teamverband aan de slag met de raadsels op deze pagina. Doel is om zo snel mogelijk een object te vinden dat verstopt is op de TU/e-campus.


Lees meer »
Van afstudeerproject naar eigen bedrijf
10 december 2009 - Geen van beiden had gedacht ooit zelf een bedrijfje op te richten: hard werken en veel onzekerheid, dat sprak ze niet aan. Toch is het ervan gekomen. Sterker nog: op de dag dat ze samen afstudeerden, zaten ir. Doris de Bruijn en ir. Sean Vos al bij de Kamer van Koophandel om hun TU/e-spinoff SlimRenoveren in te schrijven. “Het blijkt ontzettend leuk; het geeft je heel veel energie.”
Hoe doe je dat, vanuit je afstuderen met een studiegenoot een bedrijfje opstarten?

Lees meer »

Minder CO2 door de TU/e

10 december 2009 - In Kopenhagen is deze week de VN-klimaattop van start gegaan. Wereldleiders en regeringsdelegaties uit bijna tweehonderd landen zijn in Denemarken bijeen om afspraken te maken over forse terugdringing van broeikasgassen. Cursor vroeg TU/e-wetenschappers hoe de CO2-uitstoot binnen hun vakgebieden de komende jaren fors kan worden verminderd.
Lees meer »