spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Monique Hendriks

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Industria trapt diesweek af met komedie
10 december 2009 - Industria-leden zetten maandagavond 7 december voor eigen publiek een zelfgemaakte voorstelling op de planken van de Blauwe Zaal. Na de pauze was het de beurt aan het cabarettrio Poolvogel, winnaar van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. De toneelavond was de eerste activiteit in het kader van de 46e diesweek van de studievereniging van Technische Bedrijfskunde.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Slagroom en harde ballen bij Japie
10 december 2009 - Studievereniging Japie van Scheikundige Technologie viert deze week haar 52e dies. Op maandag 7 december werd daarom een enorme slagroomtaart voor honderdtachtig personen aangesneden. Ook de rest van de week stond in het teken van feestelijke activiteiten zoals het diesdiner, een workshop ballonfiguren maken en een kroegentocht op donderdagavond.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Jacht op huisjesmelkers
10 december 2009 - ROOD, de jongerenafdeling van de SP, en de Landelijke Studentenvakbond zijn weer op zoek naar klachten over huisbazen. Donderdag 3 december zetten zij een tentje op in het Auditorium met de tekst ‘Te huur voor 350 euro per maand’ en spraken zij lunchende TU/e-studenten aan over hun huuromstandigheden. In februari maakt ROOD bekend wie de oneervolle titel ‘Huisjesmelker van het Jaar’ verdient.
Lees meer »
Broodje Beethoven
10 december 2009 - De grauwe decemberluchten werden donderdagmiddag 3 december even afgeschud tijdens een lunchconcert van muziekgezelschap Ensuite. De studenten brachten in de Blauwe Zaal een uitvoering van Beethovens Symfonie no. 7, die ook bekend staat als de danssymfonie.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Stagiairs klagen over begeleiding
10 december 2009 - Als stagiairs een klachtenlijn bellen, mopperen ze meestal op hun stagebegeleiders. Dat blijkt uit een rapport van de Meldlijn Stageklachten.
Lees meer »
10 december 2009 - Wie oh wie woont er in deze Eindhovense studentenkamer? Dat is de vraag die Cursor elke week stelt aan een willekeurig aantal studenten. Deze week zijn dat Robbin van de Eijnde (derdejaars Biomedische Technologie) en Reinier van Buel (vierdejaars Technische Natuurkunde). Zij bekijken de foto’s van deze studentenkamer en geven commentaar. 
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Monique Hendriks
Lees meer »
En hoe is het in Qatar?
10 december 2009 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »