spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Newtons nazaat?
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
  laatste online nieuws
  Twaalfduizend meer langstudeerders dan gedacht
  22 juni 2011 - Er zijn geen 60.000, maar 72.000 langstudeerders in het hoger onderwijs. Daar is het kabinet dit voorjaar achter gekomen.
  Lees meer »
  Tentamencijfers publiek geheim
  21 juni 2011 - Instellingen mogen de studieresultaten van studenten niet zomaar met naam en toenaam op intranet zetten. Toch gebeurt dat bij hogescholen en universiteiten. x9_s.jpg
  Lees meer »
  Doctorstitel loont
  21 juni 2011 -Mensen met de doctorstitel komen zelden in de bijstand terecht. Ze werken vaker op wetenschappelijk niveau dan academici die niet zijn gepromoveerd. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek uitgezocht. x8_s.jpg
  Lees meer »
  Feuten worden dikker
  21 juni 2011 - Terwijl eerstejaars die bij hun ouders wonen keurig op gewicht blijven, worden uitwonende studenten flink zwaarder. Vooral bij leden van studentenverenigingen vliegen de kilo’s eraan: gemiddeld 2,1 kilo in de eerste drie maanden. x7_s.jpg
  Lees meer »
  "Lenen bij de overheid is té gemakkelijk"
  21 juni 2011 - De studenten van belangenvereniging ISO trekken aan de bel over de voorlichting rond studieschuld. Het is te gemakkelijk om bij de overheid een lening af te sluiten, vinden ze. x6_s.jpg
  Lees meer »
  Bedrijfsleven wil meer invloed op universiteit
  20 juni 2011 - Het bedrijfsleven wil meer te zeggen krijgen over wetenschappelijk onderzoek aan de Nederlandse universiteiten. Het onderzoeksgeld moet sterker afhankelijk worden van de commerciële mogelijkheden. Dat staat in een brief aan minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Afgelopen vrijdag werd de brief openbaar, samen met de voorstellen en toekomstplannen om de kenniseconomie te versterken.
  Lees meer »
  Zijlstra wil harde prestatieafspraken
  17 juni 2011 - Universiteiten met een goed studierendement en beter onderwijs voor bachelorstudenten krijgen straks meer geld. Om aan die eisen te kunnen voldoen, mogen ze meer studenten aan de poort selecteren en extra geld vragen voor topopleidingen.  
  Lees meer »
  Verhagen: “Ik bezuinig niet op fundamenteel onderzoek”
  17 juni 2011 - Het kabinet is niet van plan te bezuinigen op fundamenteel onderzoek. Alleen moet dat onderzoek beter aansluiten op de negen economische topsectoren, schrijft minister Maxime Verhagen van Economische Zaken.  
  Lees meer »
  Voetbalrobots trekken vol stadion op fanavond
  17 juni 2011 - Drie keer op rij stonden ze in de WK-finale, en drie keer werden ze tweede. Maar dit jaar is het robotvoetbalteam van de TU/e, met de naam Tech United, vastbesloten met goud naar huis te komen van de WK RoboCup, die dit jaar van 5 tot 11 juli in Istanbul is. Gisteravond werd op de TU/e het verbeterde robotteam gepresenteerd aan het publiek. Harry van Raaij, oud-voorzitter van PSV, trapte de fanavond af. x2_s.jpg
  Oud PSV-voorzitter Harry van Raaij trapte de fanavond van Tech United af.
  Lees meer »

  Smogalarm en activiteitentips op je mobiel

  17 juni 2011 - Checken hoeveel fijnstof er in Eindhoven in de lucht zit, of gepersonaliseerde activiteitensuggesties ontvangen? Het kan met de Android applicaties van TU/e-student Franklin van Velthuizen en promovenda Yuzhong Lin. Zij wonnen respectievelijk een eerste en tweede prijs op het Eindhoven Open Data Festival op 10 juni. Het idee: ontwikkel een app die gebruik maakt van open data sources gerelateerd aan Eindhoven. x1_s.jpg Fijnstofalarm laat concentraties fijnstof in Eindhoven zien. Foto| Peter Peels
  Lees meer »
  cursor 30
  Vooraanmeldingscijfers Studielink positief voor TU/e
  16 juni 2011 - Het Onderwijs en Studenten Service Centrum (STU) werkt sinds vorige week met de vooraanmeldingscijfers van Studielink. Tot 21 mei werd gebruik-gemaakt van de cijfers van de IB-groep. Bij de meest recente peiling van 6 juni kent de TU/e een groei van dertien procent. De opleidingen Industrial Design, Technische Natuurkunde en Electrical Engineering stijgen elk met ruim veertig procent.

  Lees meer »
  Groot geld uit Europa voor Merkx en Mischi
  16 juni 2011 - TU/e-onderzoekers dr. Maarten Merkx van BMT en dr.ir. Massimo Mischi van EE ontvangen beiden een ERC Starting Grant van de European Research Council. Merkx krijgt twee miljoen euro om sensoreiwitten te ontwikkelen voor medische toepassingen en Mischi ontvangt anderhalf miljoen voor een detectiemethode voor prostaatkanker.
  Lees meer »
  Cursor gaat naar tweewekelijkse frequentie
  16 juni 2011 - Het College van Bestuur heeft deze week zijn voorkeur uitgesproken voor een tweewekelijkse frequentie van Cursor. Collegelid mr. Jo van Ham vond een maandblad geen optie omdat volgens hem hierbij teveel tijd zit tussen het uitkomen van twee edities. Prof.dr.ir. Henk van Tilborg, voorzitter van de Redactieraad, kan zich vinden in de keuze van het CvB.
  Lees meer »
  TU/e kiest Architectenstudio HH voor Project 2
  16 juni 2011 - Architectenstudio HH uit Amsterdam is woensdag 15 juni uitverkoren voor het ontwerp van het nieuwe gebouw van de faculteiten Electrical Engineering en Technische Natuurkunde, het zogeheten Project 2. Het gebouw gaat naast duurzaamheid in constructie en exploitatie ook veel flexibiliteit bieden om mogelijk zelf gebruikt te worden als een testomgeving voor nieuwe duurzame technologieën.
  Een artist impression van het nieuwe pand van EE en TN, dat aan de groene loper komt te liggen.
  Lees meer »
  Directeur bedrijfsvoering ID tijdelijk interim-directeur CEC
  16 juni 2011 - Drs. Sabine van Gent, directeur bedrijfsvoering van de faculteit Industrial Design en het Intelligent Lighting Institute, is aangesteld als interim-directeur van het Communicatie Expertise Centrum (CEC). Het College van Bestuur is op dit moment in gesprek met de huidige directeur, drs. Brigitte Rijshouwer, en wil daarover verder niets zeggen. Rijshouwer is sinds oktober 2007 werkzaam bij het CEC.
  Lees meer »
  TU/e-medewerker wint Archiprix International
  16 juni 2011 - Ir. Gijs Adriaansens is één van de acht prijswinnaars van de Archiprix International, een prestigieuze onderscheiding voor jonge architecten. Adriaansens studeerde in maart 2010 af bij Bouwkunde en is er inmiddels onderzoeksmedewerker. De uitreiking vond op donderdag 9 juni plaats in het Guggenheim Museum in New York.
  Lees meer »
  Nieuws | Mens
  Ir. Gijs Adriaansens.
  "O, heb je al een baan? Jammer. Hier heb je toch mijn visitekaartje"
  Lees meer »
  In memoriam
  Lees meer »