/Voorpagina
/Mensen
/Nieuws
/Opinie
/Cultuur
/Studentenleven
/Achtergrond
/English page
/Onderzoek
/Reportage
/Bestuur
/Ruis
/Ranzigt
/Colofon
/Faculteits Berichten
/Vacatures
/Mensa
/Oude cursors
/pdf formaat
/TUE
/Zoeken:
/ Cursor nummer 1 nummer 3

jaargang 43, 30 november 2000


Voorpagina

Untitled Document

Veel kandidaten voor verkiezingen
TU/e studenten kunnen uit 122 namen kiezen om op te stemmen voor de Faculteitsraden en de U-raad. Dat zijn er meer dan vorig jaar. Sommige namen komen dubbel voor op de lijst en veel namen zijn bekend binnen de universiteit, zoals die van bestuursleden van studieverenigingen. Vorige week ontvingen alle TU/e studenten een uitnodiging om op 14 december te gaan stemmen.

Veel studenten hebben zich dit jaar verkiesbaar gesteld voor U-raad en/of Faculteitsraad, vertelt Claire Holthaus, secretaris van het Centraal Stembureau. "Voor de Faculteitsraden heb ik zelfs voldoende reservekandidaten." Voor de U-raad verkiezingen hebben beide studentenlijsten, de Progressieve Fractie en Groep Eén, negentien mensen beschikbaar. Dat zijn er drie meer dan vorig jaar. Holthaus bemerkt een groot enthousiasme bij de kandidaten en partijen. "Voor de verkiezingen voor de Faculteitsraad zijn er nu zelfs twee lijsten bij Technische Natuurkunde. Daar is een heel actieve groep bezig met een goede achterban."
Voor Bouwkunde, waar de opkomst bij de laatste verkiezingen heel slecht was, verwacht Holthaus dit jaar verbetering. "Op deze faculteit worden tegelijkertijd verkiezingen voor de Onderwijscommissie gehouden. Daar komen studenten meestal wel voor."

Pen en papier
Het stemmen gebeurt met pen en papier. "De studenten in de U-raad wilden dat per se", zegt Holthaus. "Als iemand vanachter zijn of haar laptop kan stemmen, zullen er veel junkstemmen tussen zitten, is hun gedachte. Als mensen echt gemotiveerd zijn, maken ze de gang naar het stemlokaal en brengen een serieuze stem uit."
De stembureaus op de verschillende faculteiten zijn 14 december open van 9.00 tot 17.00 uur. Na vijven wordt eerst een na-controle uitgevoerd, daarna worden de stemmen handmatig geteld, wordt de kiesdeler bepaald en de zetels verdeeld. Op maandagmorgen 18 december komt het Centraal Stembureau bij elkaar en wordt de uitslag definitief vastgesteld. Om 13.00 uur volgt de bekendmaking van de uitslag van de verkiezingen./.

Untitled Document

Blokken, zwoegen en zweten


Van 20 november tot en met 2 december is het opmerkelijk rustig in de TU/e-gangen en is de rij wachtenden in de kantines korter dan normaal. Oorzaak van de opvallende leegte is de tentamenweek waarmee het herfstrimester afgesloten wordt. Voor de meeste studenten is het een periode van blokken, zwoegen en zweten waarin vervelende huishoudelijke klusjes zoals afwassen en opruimen opeens een stuk aantrekkelijker worden. Voor wie door de tentamendruk niet alle klussen in huis af krijgt is er één troost: de volgende tentamenperiode dient zich eind januari aan.

Foto: Bram Saeys

Untitled Document

ESK lustrum
De Eindhovense Studentenkerk bestaat veertig jaar. Ter gelegenheid van dit lustrum geeft Wim de Leeuw op donderdag 7 december om 16.00 uur in de Blauwe Zaal een lezing. Daarnaast speelt Henk van Ulsen op maandag 11 december Job. Deze voorstelling, die om 20.15 uur begint in de Blauwe Zaal, is voor iedereen gratis toegankelijk.

Lippits wint Hel van het Noorden
Thêta-roeier en winnaar van Olympisch zilver Dirk Lippits heeft vorig weekeinde de Hel van het Noorden gewonnen. Deze wedstrijd wordt gehouden op het Eemskanaal in Groningen en is traditioneel de laatste van het roeiseizoen. De race was dit jaar het eerste selectiepunt voor het komend wereldkampioenschap ploegen in 2001. Lippits won in de skiff en was ruim een minuut sneller dan de nummer twee. In de skiff eindigde Dirk-Jan Voorn van de Eindhovense studentenroeivereniging als zesde. Het Thêta-duo Jeroen Spaans en Karel Dormans werd tweede in de lichte twee.

Administratie-kantoor dicht
Het administratiekantoor heeft op donderdag 7 december het jaarlijkse uitstapje houden. In verband hiermee zullen de medewerk(st)ers van dit kantoor die dag vanaf 12.00 niet meer bereikbaar zijn.

Twinning Marktplaats
Voor de eerste Twinn-Inn Marktplaats in Eindhoven op 23 november hadden zich dertien bedrijven aangemeld. Het idee achter de bijeenkomst is het met elkaar in contact brengen van technici met ideeën en commerciële personen met ondernemersambitie. Omdat de deelnemers enthousiast waren over de opzet van de marktplaats wordt er over drie maanden waarschijnlijk opnieuw een soortgelijke bijeenkomst gehouden.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

Website Cursor