spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Dutch Design Week 2007

Moleculaire gastronomie

Fietslicht-actie
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Plaats hier de kop van x10
datum - Plaats hier de lead van x10. x10_s.jpg
Plaats hier het foto onderschrift van x10.
datum - Plaats hier de lead van x10.
Lees meer »
Plaats hier de kop van x9
datum - Plaats hier de lead van x9. x9_s.jpg
Plaats hier het foto onderschrift van x9.
datum - Plaats hier de lead van x9.
Lees meer »
Plaats hier de kop van x8
datum - Plaats hier de lead van x8. x8_s.jpg
Plaats hier het foto onderschrift van x8.
datum - Plaats hier de lead van x8.
Lees meer »
Plaats hier de kop van x7
datum - Plaats hier de lead van x7. x7_s.jpg
Plaats hier het foto onderschrift van x7.
datum - Plaats hier de lead van x7.
Lees meer »
Plaats hier de kop van x6
datum - Plaats hier de lead van x6. x6_s.jpg
Plaats hier het foto onderschrift van x6.
datum - Plaats hier de lead van x6.
Lees meer »
Plaats hier de kop van x5
datum - Plaats hier de lead van x5. x5_s.jpg
Plaats hier het foto onderschrift van x5.
datum - Plaats hier de lead van x5.
Lees meer »
Eerste promotie TU/e in Kasteel Helmond
7 november 2007 - Ir. Theo Hofman was gisteren, dinsdag 6 november, de eerste TU/e-promovendus die buiten Eindhoven zijn proefschrift verdedigde. In Kasteel Helmond verdedigde hij zijn dissertatie ‘Framework for Combined Control and Design Optimization of Hybrid Vehicle Propulsion Systems’ voor de promotiecommissie. Hofman heeft aan de faculteit Werktuigbouwkunde onderzoek gedaan naar de zuinigste aandrijflijn voor hybride auto’s . x4_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

Hiphopheld Pharoahe Monch donderdag in het Gaslab

6 november 2007 - De dag ervoor treedt hij op in Berlijn, een dag later staat hij op de planken van Paradiso. Anders gezegd: Pharoahe Monch is in hiphopkringen bepaald niet de minste en Studium Generale is dan ook maar wat trots dat hij donderdag 8 november in het Gaslab staat tijdens KersVers. x3_s.jpg
Pharoahe Monch
Lees meer »
Eerste ‘kindercollege’ zeer enthousiast ontvangen
6 november 2007 - Basisschool-leerlingen bevolkten maandag 5 november de collegebanken in het Auditorium voor het bijwonen van een college over robots. Dit in het kader van de Kinderuniversiteit, een gezamenlijk initiatief van de TU/e en de Universiteit van Tilburg. Het was de eerste keer dat dit aan de TU/e werd gehouden. Tot eind van het jaar vinden er over en weer nog vier colleges plaats, waarna op 17 december de reeks wordt afgesloten met een gezamenlijk college over de wc-pot.
x2_s.jpg
Professor Maarten Steinbuch demonstreert een voetbalrobot tijdens de eerste editie van de kinderuniversiteit in Eindhoven. Foto: Rien Meulman
Lees meer »
Personeelsfractie U-raad kritisch over reorganisatie TM:
“Opportunisme lijkt een te grote rol gespeeld te hebben”
1 november 2007 - Het bestuur van de faculteit Technologie Management kan na een voorbereidingsfase van ruim twee jaar aan de slag met het reorganiseren van de faculteit. Woensdag 31 oktober stemde de universiteitsraad in met het reorganisatieplan. Gelukkig was men er echter niet mee, getuige de stevige kritiek die aan het eind van zitting werd geuit door met name de personeelsfractie.
Lees meer »
ESC mag van gemeente naar binnenstad
1 november 2007 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Eindhoven willen het monumentale herenhuis uit 1830 op de Ten Hagestraat 13 -naast jongerencentrum Dynamo- tegen taxatieprijs verkopen aan het Eindhovens Studenten Corps (ESC). Dat staat in openbare collegebesluiten van B en W. Het ESC zoekt nu naar financiële middelen om de koop te bekostigen.
Het pand aan de Ten Hagestraat dat het ESC wil kopen. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Oud-supervisor Patijn ziet geen redenen om W-hal te slopen
1 november 2007 - Voormalig rijksbouwmeester Wytze Patijn, die halverwege de jaren negentig supervisor was van het eerste Masterplan Huisvesting van de TU/e, zei maandag 29 oktober tijdens een debatavond tegen de sloop van de W-hal te zijn. “De W-hal kan dé hit van deze universiteit worden”, aldus Patijn. Herman Rikhof, projectleider Campus 2020, blijft van mening dat nieuwbouw de beste optie is.
Het debat vond plaats in de W-hal. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Tweede Kamer staat pal voor basisbeurs
1 november 2007 - De Tweede Kamer heeft minister Ronald Plasterk van OCW tijdens een spoeddebat duidelijk gemaakt dat afschaffing van de basisbeurs geen optie is. De minister reageerde niet inhoudelijk. Hij vond dat hij moest opdraven “vanwege een item in RTL-nieuws en een oud Volkskant-artikel”.
Lees meer »
Prof kookt voor complete lichting studenten
1 november 2007 - Prof.dr.ir. Harry Lintsen kookte dinsdag 23 oktober bij hem thuis een maaltijd voor maar liefst vijftig personen. De groep eters bestond uit de complete lichting tweedejaars Technische Innovatiewetenschappen (TIW) en de medewerkers en studenten die vorig collegejaar hebben meegeholpen aan de werving van nieuwe TIW-studenten. Lintsen had een weddenschap met hen afgesloten: ‘Als we veertig eerstejaars binnenhalen, dan kook ik voor jullie’. En dat aantal werd exact gehaald.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Goede beoordeling Honours Program TU/e
1 november 2007 - Het Honours Program van de TU/e is een van de acht Nederlandse honoursprogramma’s die door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) als ‘goed’ zijn beoordeeld. Zes programma’s kregen een onvoldoende. Welke dat zijn, wil de NVAO nog niet zeggen omdat de rapportage nog niet af is.
Lees meer »
Rectoren 3TU waarschuwen Plasterk
1 november 2007 - Door geld weg te halen bij de technische universiteiten en te focussen op zuiver wetenschappelijk onderzoek, legt minister Plasterk ‘de bijl aan de wortel van de innovatieboom’. Dit stellen TU/e-rector prof.dr.ir. Hans van Duijn en zijn collega’s van Delft en Twente in een opiniestuk dat op donderdag 18 oktober in de Volkskrant stond.
Lees meer »
Industrial Design levert eerste masters af
1 november 2007 - Ze zouden eigenlijk feestelijk de lucht in gaan, met een grote luchtballon. Maar de wind was donderdagmiddag 18 oktober te sterk, waardoor de diploma-uitreiking aan Pei-Yin Chao, Carlijn Compen, Robert van Dijk, Bas Groenendaal, Ruud-Peter Lemmens, Thomas Visser en Rik Wesselink zich geheel afspeelde binnen de muren van De Zwarte Doos. Zij zijn de zeven eerste afgestudeerde masters van de in 2001 gestarte opleiding Industrial Design (ID).
Een foto van de diploma-uitreiking, genomen door het projectiedoek.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Robbert Dijkgraaf nieuwe president KNAW
1 november 2007 - Robbert Dijkgraaf zal Frits van Oostrom in mei opvolgen als president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.
Lees meer »
Werktuigbouwkunde geeft groep eerstejaars eigen studieruimte
1 november 2007 - Een groep van zestien eerstejaars studenten Werktuigbouwkunde heeft sinds het begin van dit collegejaar een eigen studieruimte in W-hoog 1.15. Op maandag 22 oktober vormde een borrel de officiële aftrap van deze pilot. De faculteit hoopt dat de beschikbaarheid van de ruimte, waar ook twee middagen per week een studentassistent aanwezig is om te helpen, de studenten aanzet om meer te studeren.
De studieruimte voor de groep eerstejaars Werktuigbouwkunde in W-hoog.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Rillingen en trots tijdens matineeconcert
1 november 2007 - Chansons als ‘Ne me quitte pas’ van Jacques Brel, gebracht op de viola da gamba “die toch al een beetje dat klaaglijke heeft - de rillingen liepen over mijn rug”, zo blikt Annelies Verschuren van bureau Promoties en Plechtigheden terug op het optreden van Ralph Rousseau Meulenbroeks (zie foto), zondag 28 oktober tijdens de lustrummatinee van de Faculty Club. Een kleine driehonderd liefhebbers bezochten het concert in de Blauwe Zaal, met optredens van diverse muzikale talenten uit eigen huis.
Foto: Rien Meulman
Lees meer »
Cabaretier Leon van der Zanden presenteert nieuwsquiz op TU/e
1 november 2007 - Nieuws uit Eindhoven en de regio, vooral van het afgelopen jaar, staat centraal tijdens de eerste EHV NWS QZ. Tijdens de quiz, op maandagavond 12 november in de Blauwe Zaal van het Auditorium, strijden nieuwsmakers en nieuwsconsumenten (oftewel het publiek in de zaal) om de titel ‘nieuwskenner van het jaar’.
Lees meer »
Koninklijke onderscheiding voor CvB-lid Paul Verhaegen
Lees meer »
Rechtgezet
Lees meer »
In memoriam
Lees meer »