spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

“Gooi ramen en deuren van kerk open”

Schoon schuim voor de toekomst

Diner zonder dak en drank
Cursor in PDF formaatCursor als PDF

Miljoenensubsidie voor gepulste plasma’s

8 oktober 2008 - Een programmavoorstel voor onderzoek naar gepulste plasma’s is voorlopig goedgekeurd door technologiestichting STW. Het gaat om een subsidie van 4,6 miljoen euro voor een project waarbij onder andere TU/e-vakgroep Elementaire Processen in Gasontladingen van prof.dr.ir. Gerrit Kroesen is betrokken.

x2_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

Zevenduizend bezoekers Publieksdag TU/e

6 oktober 2008 - De TU/e hield gisteren, zondag 5 oktober, haar jaarlijkse Publieksdag. Jong en oud kon actief met wetenschap en techniek kennismaken. De regen weerhield zo’n zevenduizend bezoekers er niet van naar de TU/e te komen. Eerdere jaren lag het bezoekersaantal rond de vijfduizend. x1_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Vacaturestop bij Bouwkunde
2 oktober 2008 - Bij de faculteit Bouwkunde is sinds enkele weken een vacaturestop van kracht. Alleen de hoogst noodzakelijke vacatures worden nog ingevuld. De oorzaak ligt bij de teruglopende inkomsten voor de faculteit, vertelt directeur bedrijfsvoering drs. Marius Monen.
Lees meer »
ID’er in running voor prijs draadloze media
2 oktober 2008 - Remco Magielse is een van de drie genomineerden voor de Nokia Ubimedia MindTrek Award. De vijfdejaars Industrial Design ontwierp het spel TreasureHunter, een combinatie van levend stratego, tikkertje en verstoppertje. Het spel maakt gebruik van een apparaatje dat draadloos informatie levert over het spelverloop.
De apparatuur van TreasureHunter van Magielse is getest door basisschoolleerlingen.
Lees meer »
TU/e-onderzoekers maken kleinere en snellere geheugens mogelijk
2 oktober 2008 - Onderzoekers van de capaciteitsgroep Fysica van Nanostructuren van prof.dr. Bert Koopmans hebben voor het eerst met een ultrakorte laserpuls magnetisch gebiedjes met elkaar laten communiceren. Naast meer begrip van het gedrag van de spin van elektronen, maakt dit op termijn veel snellere, kleinere en zuinigere magnetische geheugens mogelijk. Het onderzoek verscheen maandag 29 september op de website van het gerenommeerde tijdschrift Nature Physics.
Prof.dr. Bert Koopmans. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e op koers voor Europese innovatiesubsidie
2 oktober 2008 - De TU/e en de omliggende regio moeten alles op alles zetten om de samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en ondernemers te verbeteren. Alleen door de allerbeste mensen uit deze disciplines te bundelen, kan Zuidoost-Brabant rekenen op steun van het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT).
Lees meer »
Faculteit Technologie Management verlaat TeMa- en Dommelgebouw
2 oktober 2008 - De faculteit TM, die onlangs is omgedoopt tot de faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences, staat voor een grote interne verhuizing en renovatie. Het Paviljoen en het IPO-gebouw worden binnen flink opgeknapt. Het eerste gebouw wordt het onderkomen van de subfaculteit School of Industrial Engineering, het tweede wordt betrokken door de School of Innovation Sciences.
Het TeMa-gebouw wordt waarschijnlijk een bedrijfsverzamelgebouw. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
ABP: pensioenen niet in gevaar
2 oktober 2008 - De financiële crisis geeft vooralsnog geen problemen bij pensioenreus ABP. Medewerkers in het hoger onderwijs hoeven niet bang te zijn dat hun oudedagsvoorziening straks is verspeeld, aldus ABP.
Lees meer »
Publieksdag TU/e bruist van energie
2 oktober 2008 - ‘Daar krijg je energie van!’ is het thema van de Publieksdag van de TU/e op zondag 5 oktober. De TU/e zet van 12.00 tot 17.00 uur haar deuren open voor jong en oud voor een kennismaking met wetenschap en techniek.
Lees meer »
Architectuurprijs voor TU/e-alumna
2 oktober 2008 - Ir. Margriet Eugelink heeft de WzNB/Mooi Brabant Welstandsprijs gewonnen met de verbouwing van villa De Mast in Eersel. Zij heeft van een sombere en slecht onderhouden villa een grotere moderne woning gemaakt met veel licht.
Lees meer »
IB-Groep maakt tempo
2 oktober 2008 - De dienstverlening van de IB-Groep is sterk verbeterd, meldt OCW-minister Ronald Plasterk. Eerder dit jaar kreeg de beurzenverstrekker forse kritiek van de Tweede Kamer omdat de dienstverlening beneden peil was.
Lees meer »
Mr. Jo van Ham, nieuw lid van het College van Bestuur:
“Moeilijke gesprekken ga ik niet uit de weg”
2 oktober 2008 - De eerste werkdag van mr. Jo van Ham als derde lid van het College van Bestuur zit er inmiddels op. Op 1 oktober is hij officieel begonnen aan de TU/e. De overstap vanuit het ministerie van OCW, waar zijn carrière zich tot nu toe heeft afgespeeld, naar een universiteit, kwam voor veel van zijn collega’s als een donderslag bij heldere hemel.
Jo van Ham. Foto: Fred Ernst
Lees meer »
Studielink zorgt voor weinig problemen aan TU/e
2 oktober 2008 - De problemen met Studielink, het nieuwe landelijke inschrijfsysteem voor studenten aan hogescholen en universiteiten, vallen mee aan de TU/e . Dit stelt dr. Karen Ali, hoofd van het Onderwijs en Studenten Service Centrum (STU). Alhoewel enkele studenten klachten hadden, lijken de inschrijvingen aan de TU/e op tijd rond te komen.
Lees meer »
Hoger onderwijs maakt zich geen zorgen om kredietcrisis
2 oktober 2008 - Universiteiten en hogescholen maken zich voorlopig geen zorgen om de wereldwijde financiële crisis. Ook aan de TU/e is er geen paniek. Nieuwbouwplannen komen niet in gevaar.
Lees meer »
Onwaarschijnlijke avond bij EURANDOM
2 oktober 2008 - Waarom sta ik altijd in de verkeerde rij?’ en ‘Heeft het wel zin om een busboekje te raadplegen voordat ik naar de bushalte loop?’. Deze en meer vragen komen aan bod tijdens de publieksavond die het onderzoeksinstituut voor statistiek en kansrekening EURANDOM organiseert ter gelegenheid van zijn tienjarig bestaan.
Lees meer »