spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

“Ontdek het mooie in de ander”

IJskoude polymeren in 3D

ESC-kunstwerk in binnenstad
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
TU/e start wetenschapsrubriek in Sp!ts
12 november 2008 - De TU/e is een van de universiteiten die de nieuwe rubriek 'Beter Weten’ in gratis dagblad Sp!ts gaat verzorgen. De nieuwe serie gaat vrijdag 14 november van start. De TU/e vult de wekelijkse rubriek op de wetenschapspagina 'Discover' samen met de Universiteit Maastricht en Nyenrode Business Universiteit’.
Lees meer »
TU/e-hoogleraren in debat over het maken van leven
11 november 2008 - TU/e-hoogleraar prof.dr. Bert Meijer gaat dinsdagavond 18 november de discussie aan over de maakbaarheid van leven met prof.dr. Anthonie Meijers (ook TU/e) en ethicus dr. Bruno Aerts. Dit gebeurt tijdens het Catharinadebat in de Eindhovense Catharinakerk.
Lees meer »
Lichtgevende helix van TU/e-studenten op Glow
11 november 2008 - Dat lichtfestival Glow niet alleen om grote projecten hoeft te gaan, bewijzen de Bouwkunde-studenten en broers Marco (23) en Hans (27) Lammers. Zij maakten een verlichte helix met materiaal dat sinds 2004 op de TU/e lag. Te zien bij het Temporary Art Centre (TAC) aan de Vonderweg. x1_s.jpg
De broers Marco (links) en Hans Lammers met de stalen wokkel aan de kraan van het TAC. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Onderzoeksvisie TU/e zet in op versterken én vernieuwen
6 november 2008 - Versterk de belangrijkste basisdisciplines en ontplooi daarnaast vernieuwend, risicovol en multidisciplinair onderzoek. Dat is één van de belangrijkste boodschappen die wordt uitgedragen door de ‘Onderzoeksvisie TU/e’, die vorige week werd vastgesteld door het College van Bestuur.
Lees meer »
sPektakel: zitten op kranten
6 november 2008 - Het was een gezellige boel op een doorgaans troosteloze locatie. Een paar honderd eerstejaars Bouwkunde trotseerden woensdag 5 november urenlang de kou om op de smerige vloer van de W-hal stoelen te bouwen van krantenpapier, paperclips en tape. In groepjes van drie of vier personen werd getracht het ontwerp dat de dag ervoor was bedacht te realiseren.
Lees meer »
TU/e-prof Oldenziel: “Obama is de president van een nieuwe generatie”
6 november 2008 - “Dit is de president van een nieuwe generatie.” Amerikadeskundige prof.dr. Ruth Oldenziel, hoogleraar aan de TU/e bij Industrial Engineering & Innovation Sciences voor Europese-Amerikaanse techniekgeschiedenis, is positief over Amerika’s keuze.
Lees meer »
Campus trekt steeds meer zwervers aan
Lees meer »
Harde knip vanaf 2010
6 november 2008 - Vanaf 2010 zijn alle masteropleidingen alleen toegankelijk voor studenten die hun bachelordiploma kunnen tonen. Daarnaast wordt onderzocht of het masteraanbod kan worden uitgebreid met programma’s van negentig studiepunten. Deze twee voorstellen vormen de hoofdpunten uit een moderniseringsplan voor het bachelor-masterstelsel van OCW-minister Ronald Plasterk.
Lees meer »
Directeur ST stapt op na conflict
6 november 2008 - Dr. Paul Scholte heeft zijn functie als directeur bedrijfsvoering van de faculteit Scheikundige Technologie (ST) neergelegd. De oorzaak is een conflict in het bestuur, laat mr. Jo van Ham, lid van het College van Bestuur van de TU/e, weten. Het CvB zoekt naar een vervanger en naar ‘een oplossing’ voor Paul Scholte.
Lees meer »
Holstlezing door Japanse led-expert
6 november 2008 - Led-expert prof.dr. Shuji Nakamura van de University of California in Santa Barbara houdt op donderdag 20 november de 32ste Holstlezing aan de TU/e.
Lees meer »
TU/e-alumni steken handen uit de mouwen
6 november 2008 - Vijftien TU/e-alumni hebben afgelopen zaterdag belangeloos de hele dag in de tuin gewerkt van de Rode Kruis bungalow in Someren, een onderkomen voor mensen die niet zelfstandig met vakantie kunnen. Het was de eerste keer dat het Alumnibureau van de TU/e op deze manier alumni bij elkaar bracht. Een kleine maar gemotiveerde groep alumni heeft heel hard gewerkt, ondanks de regen, zo laat Marie-Louise de Hoog van het Alumnibureau weten.
Alumni Lisanne Kusters (links) en Loes van Zijp werkten zaterdag mee bij de Rode Kruis bungalow. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Topdrukte bij lezing ’t Hooft aan TU/e
6 november 2008 - Het bijplaatsten van losse stoelen in de Blauwe Zaal moest gisteren, woensdag 5 november, soelaas bieden bij de enorme toeloop van belangstellenden voor de lezing van Nobelprijswinnaar Gerard ’t Hooft.
Lees meer »
Feestje SSRE ontruimd na ‘brandmelding’
6 november 2008 - Een feest in de sociëteit van SSRE is zaterdagochtend abrupt ten einde gekomen toen een handbrandmelder werd ingedrukt. De uitgerukte regionale brandweer en de beveiliging van de TU/e ontruimden hierop de zaak, vlak voor zessen. De beveiliging is ‘not amused’, SSRE trekt in twijfel dat een brandmelder ingeduwd is.
Lees meer »
Telg uit familie Spijkers runt MMP-kantine
6 november 2008 - Topkok Cas Spijkers kwam vrijdagmiddag 31 oktober naar het Multimedia Paviljoen (MMP) om de opening te verrichten van de kantine. Niet dat er echt een nieuwe kantine is, maar er zijn wel twee nieuwe exploitanten. Een ervan heet Pascalle El Quama-Spijkers. De 37-jarige is ‘de dochter van’.
Foto: Rien Meulman
Lees meer »
Lezing Rop Gonggrijp aan TU/e
Lees meer »
Fietsendief nog op vrije voeten
Lees meer »
BHV pakt vandalen op
Lees meer »
Sporthogeschool komt naar Eindhoven
Lees meer »