spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kBCursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Werkgevers pleiten weer voor één TU
29 april 2010 - De werkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO-Nederland vinden het tijd om tot één TU te komen. Dat schrijven ze in hun vorige week verschenen nota ‘Optimistisch’, een ‘ondernemersvisie’ op de economie van Nederland. De drie TU’s zien geen meerwaarde in een fusie, aldus Mirjam Bult-Spiering, secretaris van de 3TU.Federatie.
Lees meer »
Veel lof voor vertrekkend voorzitter Lundqvist
29 april 2010 - “De motor achter deze ondernemende universiteit”, zo prees minister Maria van der Hoeven vertrekkend collegevoorzitter Amandus Lundqvist op 22 april, de dag van de dies natalis. Ook van de kant van het bedrijfsleven en de gemeente kwam veel lof. De TU/e kende hem de erepenning van de universiteit toe en koppelde zijn naam voorgoed aan het beurzenstelsel voor buitenlandse studenten.
Foto’s: Bart van Overbeeke
Lees meer »
VSNU: “Loonsverhoging niet opportuun”
29 april 2010 - Universiteitenvereniging VSNU wil de voorjaarsnota van het kabinet afwachten voordat zij weer gaat onderhandelen met de vakbonden over een nieuwe cao. De onderhandelingen zijn vastgelopen op de eis van loonsverhoging van de vakbonden. Volgens de VSNU is het momenteel “niet opportuun” om over loonsverhoging te spreken.
Lees meer »
Multi-core onderzoek krijgt 1,2 miljoen
29 april 2010 - Twee onderzoeksgroepen van de faculteiten Electrical Engineering en Wiskunde & Informatica krijgen 1,2 miljoen euro subsidie voor het nieuwe project COBRA (COmputing faBRic for high-performance Applications). Deelnemers aan dit Europese project streven naar chips met een grotere rekenkracht, die goed programmeerbaar zijn en een laag energieverbruik hebben. De Nederlandse tak richt zich daar- bij op toepassingen in mobiele telefonie en multimedia.
Lees meer »
TU/e-hoogleraar wint Speurwerkprijs
29 april 2010 - Prof.dr.ir. René Janssen, hoogleraar aan de TU/e-faculteit Scheikundige Technologie, krijgt dit jaar de Speurwerkprijs van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI NIRIA). Hij verdient zijn prijs voor de talrijke baanbrekende bijdragen op het gebied van polymere zonnecellen, beter bekend als plastic zonnecellen.
Lees meer »
Nederlands paviljoen Happy Street mist laatste onderdelen
29 april 2010 - Het afwerken van het Nederlandse paviljoen ‘Happy Street’ op de Wereldtentoonstelling in Shanghai kent enige tegenslag. Van de 28 huisjes en installaties die als een soort etalage worden gepresenteerd, zijn er twee nog niet klaar. De benodigde onderdelen zijn niet binnen door logistieke problemen en tussenkomst van de Chinese douane.
Lees meer »
Germaine Kruip ontwerpt kunstwerk voor dak W-hal
29 april 2010 - Een werk van beeldend kunstenares Germaine Kruip zal een prominente plaats krijgenop het dak van de gerenoveerde W-hal . Haar kunstwerk, bestaande uit 81 grote roterende spiegels, kreeg unaniem de voorkeur boven de inzendingen van drie andere kunstenaars.
De maquette van het kunstwerk bovenop de W-hal.
Lees meer »
TU/e-promovendus in finale DSM-prijs
29 april 2010 - Dr. Siebe van Mensfoort heeft de finale bereikt van de DSM Science & Technology Award 2010 in de regio ‘noord’. Van Mensfoort, vorig jaar aan de TU/e gepromoveerd op onderzoek aan organische ledlampen (OLED’s), is samen met acht andere kandidaten uit Nederland, België en het noorden van Duitsland geselecteerd op basis van zijn promotieonderzoek. Hij ontwikkelde onder meer een meetmethode om de lichtproductie van OLED’s tot in detail te bestuderen.
Lees meer »
VVD-wethouders met TU/e-roots
29 april 2010 - Een TU/e-student en een TU/e- alumnus zijn sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen in functie als wethouder voor de VVD. Stefan Wouters is een maand geleden aan de slag in zijn woonplaats Reusel-De Mierden. Joost Helms is deze week geïnstalleerd in Eindhoven.
Lees meer »
Nieuwe wethouder voor studentenstad
Lees meer »
Inbraakpoging bij golfclub
Lees meer »
Krakers weg uit Philipspand
Lees meer »