/Voorpagina
/Mensen
/Nieuws
/Opinie
/Cultuur
/Studentenleven
/Achtergrond
/English page
/Onderzoek
/Reportage
/Bestuur
/Ruis
/Ranzigt
/Colofon
/Faculteits Berichten
/Vacatures
/Mensa
/Oude cursors
/pdf formaat
/TUE
/Zoeken:
/ Cursor nummer 0 nummer 6

Jaargang 44, 18 oktober 2001


Ruis

Untitled Document

Geknipt

Een nieuw kapsel? Om de week wordt een student of medewerker van de TU/e geknipt door de TU/e Knipkapsalon en door onze fotograaf.

Hij vindt zijn nieuwe kapsel eigenlijk wel fijn. Het lange haar van Martin Luten, vierdejaars Biomedische Technologie, werd afgeknipt en de tondeuse werd op zijn hoofd gezet. Resultaat: een fris kort kapsel. "Het is niet dat ik iemand anders in de spiegel zie, maar het ziet er wel anders uit", aldus de vers gekapte student. Hij heeft geen heimwee naar zijn verloren haren, maar is ook niet van plan dit model bij te houden. "Ik laat mijn haren flink groeien en dan ga ik naar de kapper om het weer kort te laten knippen." Voorlopig wapperen zijn haren niet in de wind, maar als het aan Luten ligt, is dat slechts een kwestie van tijd.

Foto's: Bart van Overbeeke


Untitled Document Een écht biertje tappen
Mocht tijdens de Createch wedstrijd van donderdag 11 oktober geen echt bier worden getapt met de ogen, zaterdag mogen de twee finalisten dat waarschijnlijk wel. De TU/e teams Staelen Spuyt en Twee y 130 doen de finale die dag nog eens dunnetjes over met écht bier. Op televisie bij Kopspijkers van Jack Spijkerman.Het glas dat het snelste gevuld is met bier dankzij de ooggestuurde tap, wordt weer geleegd door de presentator van het Vara-programma. Via sensoren op het gezicht wordt de tap aangestuurd.
Esther Martens van de organisatie van Createch zet nog vraagtekens bij het bier: "Misschien dat het bier wordt, maar dat is nog niet helemaal duidelijk." Tijdens de finale in Eindhoven werd gebruik gemaakt van water in plaats van het gerstenat.
Kopspijkers wordt zaterdag 20 oktober uitgezonden op Nederland drie vanaf 20.05 uur. Foto: Bart van Overbeeke.
Untitled Document

Bits
De universiteit van Mississippi is in de ban van een omkopingsschandaal. Don Bender, een student aan de universiteit, maakte deze beschuldiging bekend in een brief aan de hoofdredacteur van The Daily Mississippian. Dit is de zaak die me onlangs voorgeschoteld werd.
Ik heb alle Agatha Christies al gelezen, ken Arthur Conan Doyle van binnen en van buiten en heb al mijn vrienden al glorieus verslagen met Cluedo. Wat te doen, wat te doen. Ik versla Hercule Poirot op mijn sloffen, denk sneller dan Miss Marple en ben scherper dan Sherlock Holmes. Dit moet voor mij toch een makkie zijn.
Voor alle liefhebbers van moord en mysterie, vingerafdrukken, moordwapens en motieven zijn er nu sites die je speurend vermogen op de proef stellen. Een van de beste in dit genre is www.crimescene.com, waar vermissingen, moorden en andere mysteries aan de orde van de dag lijken. Je krijgt de beschikking over alle mogelijke aanwijzingen die een echte rechercheur ook krijgt. Verdachten zijn ondervraagd, ooggetuigenverslagen afgenomen, vingerafdrukken gevonden en het lijkschouwersrapport ligt klaar om gelezen te worden. Sommig bewijsmateriaal krijg je pas na een eigen ontdekking of als de tijd daar rijp voor is. Samen met andere speurders kun je discussiëren over je bevindingen. Op zoek naar de dader vraagt deze site veel van je fantasie, inlevings- en denkvermogen. Welke Sherlock Holmes lost de volgende zaak op? That's elementary, Watson.

Website Cursor