spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Cultuurverenigingen naar Bunker

Lichtjesroute

Het sleutelgat
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Plaats hier de kop van x10
datum - Plaats hier de lead van x10. x10_s.jpg
Plaats hier het foto onderschrift van x10.
datum - Plaats hier de lead van x10.
Lees meer »
Plaats hier de kop van x8
datum - Plaats hier de lead van x8. x8_s.jpg
Plaats hier het foto onderschrift van x8.
datum - Plaats hier de lead van x8.
Lees meer »
Plaats hier de kop van x7
datum - Plaats hier de lead van x7. x7_s.jpg
Plaats hier het foto onderschrift van x7.
datum - Plaats hier de lead van x7.
Lees meer »
Plaats hier de kop van x6
datum - Plaats hier de lead van x6. x6_s.jpg
Plaats hier het foto onderschrift van x6.
datum - Plaats hier de lead van x6.
Lees meer »

Meer aanwas voor Eindhovense gezelligheidsverenigingen

3 oktober 2007 - De gezamenlijke ‘word lid’-campagne van de drie Eindhovense studenten gezelligheidsverenigingen tijdens de Intro lijkt zijn vruchten af te werpen. In totaal wisten de drie clubs 167 nieuwe leden te strikken, tegen 144 vorig jaar. Het Eindhovens Studenten Corps had zelfs een topjaar. De club inaugureerde in september 63 nieuwe leden, volgens ESC-president Rudy Hover het hoogste aantal sinds 1994. Ook Demos scoorde goed, met 59 nieuwkomers. Alleen bij SSRE viel de instroom lager uit: de vereniging installeerde afgelopen maand 45 nieuwe SSRE’ers.
Lees meer »
Nooit meer twee keer inloggen
2 oktober 2007 - Officieel is het nog niet geheel gebruiksklaar, maar wie wil, kan nu al gebruikmaken van de nieuwe studentenportal. Het belangrijkste voordeel: studenten hoeven niet meer apart, met aparte gebruiksnamen en passwords, in te loggen voor Studyweb en OWinfo. Vanuit de nieuwe portal zijn alle functies van Studyweb en OWinfo direct te bereiken. x4_s.jpg
Een beeld van de nieuwe studentenportal.
Lees meer »

CvB-lid Paul Verhaegen legt taken neer vanwege ziekte

1 oktober 2007 - College van Bestuurlid prof.dr. Paul Verhaegen heeft zijn werkzaamheden neergelegd. Dit vanwege een ernstige ziekte, die hij al enige tijd onder de leden heeft. Het ziektebeeld is recent verslechterd.

x3_s.jpg
CvB-lid prof.dr. Paul Verhaegen. Foto: Bram Saeys.

Lees meer »
Virusmemorabilia in de uitverkoop
28 september 2007 - Stichting Virus gooit de decorstukken van vijftien jaar Virus in de verkoop. Voor ‘een klein prijsje’ kunnen geïnteresseerden op 4 oktober in de W-hal echte ‘collector’s items’ op de kop tikken, vertelt Karien van Elswijk van Virus. De reden voor de uitverkoop is overigens niet het stopzetten van het festival, wat deze week bekend werd, maar de verhuizing van Virus van de W-hal naar een kleiner onderkomen in De Bunker. De verkoop is van 15.00 tot 22.00 uur en het principe is ‘weg is weg’, legt Van Elswijk uit, die afgelopen jaar decorcoördinator was van Virus.
x2_s.jpg
Virusstukken: op 4 oktober te koop
Lees meer »
ST sport op strandzand
27 september 2007 - Vanuit het normaal gesproken zo steriel ogende gebouw Helix loopt op donderdagmiddag 27 september een flink zandspoor naar buiten. Wie het volgt, komt uit bij de twee beachvolleybalveldjes die voor de sportdag van de faculteit zijn aangelegd. De faculteit Scheikundige Technologie bestaat vijftig jaar en dat zullen de medewerkers weten. De hele week zijn er al activiteiten, zoals een ‘science day’ en een reünie.
x1_s.jpg
Foto: Rien Meulman
Lees meer »
Stekker uit Virusfestival
27 september 2007 - Na veertien edities komt er definitief een einde aan het Virusfestival, dat jaarlijks op het TU/e-terrein wordt gehouden. Stichting Virus slaagde er ook dit jaar niet in om een volledig bestuur bij elkaar te krijgen. Bovendien leed het culturele festival afgelopen jaar verlies door een laag aantal bezoekers - 2.700, waar gerekend was op zo’n 5.000. De stichting blijft wel bestaan en richt zich op kleinere evenementen, zoals het studentenkamerfestival.
Lees meer »
Warm gewapper voor Máxima
27 september 2007 - Het gewoonlijk te verwachten luide gejuich bleef uit, toen prinses Máxima zaterdagmiddag 22 september het Auditorium van de TU/e betrad. Niet dat ze niet warm onthaald werd door de honderden bezoekers van de Werelddovendagen in Eindhoven, integendeel: van alle kanten heetten enthousiast wapperende handen de prinses welkom. Die beantwoordde de begroeting in stijl: in gebarentaal.
Foto’s: Martin Poelstra
Lees meer »
Bonden eisen loonsverhoging van 3,5 procent
27 september 2007 - Het salaris van universitair personeel moet met 3,5 procent omhoog, zo lieten de vakbonden universiteitenvereniging VSNU maandag 24 september weten. De VSNU wil dat er voor een loonsverhoging vrije dagen worden ingeleverd. Inleveren van verlofdagen voor extra salaris zien de bonden als een sigaar uit eigen doos. Op individuele basis kan dat namelijk al via het keuzepakket arbeidsvoorwaarden.
Lees meer »
Rechtgezet
Lees meer »
Boeddha doet nieuwe opstijgpoging
27 september 2007 - De Stichting Natuurkunst hoopt dat de kunstvijver SOH 19 achter De Zwarte Doos over twee weken operationeel is. De kolom komt dan weer vol water en het zwarte boeddhabeeld, dat lekke drijflichamen had, moet dan bij zonneschijn weer omhoog komen in de kolom. Ook de vijver, die leeg moest blijven zodat de onderhoudsploeg bij de kolom kon, wordt weer gevuld.
Lees meer »
Festival ter gelegenheid van sloop W-hal afgeblazen
27 september 2007 - Wdown, het geplande culturele ‘afscheidsfestival’ in en voor de W-hal, gaat niet door. Studium Generale (SG) heeft de organisatie twee weken terug stopgezet, omdat nog onduidelijk is óf de hal wel tegen de vlakte gaat, en omdat het nog lang kan duren voor er zekerheid is over een eventuele sloop.
Lees meer »
Vijftig jaar Scheikundige Technologie: terugblikken en vooruitkijken
27 september 2007 - Luisteren en kijken naar wat er allemaal buiten je eigen gezichtsveld aan onderzoek gebeurt aan de faculteit Scheikundige Technologie (ST), dat was het doel van de jaarlijkse ST-Science Day. Die werd op dinsdag 25 september in het Auditorium gehouden voor professoren, universitair (hoofd)docenten, promovendi, studenten en oud-medewerkers van de faculteit. Vanwege het vijftigjarig bestaan van ST had de dag een feestelijk tintje.
Lees meer »
Reizen naar een nieuwe wereld op Publiekdag TU/e
27 september 2007 - ‘Reis mee naar een nieuwe wereld’ is het thema van de aankomende Publieksdag van de TU/e op zondag 7 oktober. Jong en oud kunnen tijdens deze open dag kennismaken met een wereld van vernieuwing, nieuwsgierigheid en passie voor technologie en wetenschap, zo belooft de universiteit.
Lees meer »
Oud-TM-decaan Douma koninklijk onderscheiden
27 september 2007 - Prof.dr. Sytse Douma, tot voor kort decaan van de TU/e-faculteit Technologie Management, is vrijdag 21 september benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Douma werd met de koninklijke onderscheiding verrast in de Blauwe Zaal van het Auditorium, waar hij die middag zijn afscheidscollege hield.
Sytse Douma.
Foto: Irene Wouters
Lees meer »
Queen in het Gaslab
27 september 2007 - Voor wie altijd al graag de bekende melodieën van Queen meeneuriede, hield studenten muziekvereniging Quadrivium op dinsdagavond 25 september in het Gaslab een zangworkshop. Onder leiding van de zangers Menno Stuifmeel en Bert Oostendorp van de bekende a capellagroep Montezuma’s Revenge oefenden zo’n dertig geïnteresseerde zangers en zangeressen op de speciaal voor de gelegenheid geschreven Queen-Killer-medley. Daarin waren fragmenten te horen van onsterfelijke melodieën als Bohemian Rhapsody, Crazy Little Thing Called Love en Another One Bites the Dust.
Foto: Rien Meulman
Lees meer »
CvB-lid Verhaegen vindt Eindhoven maar saai
27 september 2007 - Maak de setting lekker informeel, dan voelen studenten zich minder geremd om bestuurders eens duidelijk te vertellen met welke wensen en klachten ze rondlopen. Met die intentie schoven donderdag 20 september zo’n kleine twintig studenten samen met de leden van het College van Bestuur aan tafel voor een ontbijtje in de University Club.
Lees meer »
Bachelorstudent nog altijd honkvast
27 september 2007 - Vijftien procent van de universitaire bachelorstudenten zegt zijn masteropleiding aan een andere instelling te willen volgen. Dat blijkt uit een landelijke steekproef van adviesbureau Newcom, waaraan 4.800 studenten meededen.
Lees meer »
Rathenau Instituut waarschuwt voor synthetisch DNA
27 september 2007 - Biologen gaan proberen kunstmatig leven te scheppen. Dat brengt risico’s met zich mee. Het Rathenau Instituut wil dat de overheid daarover nadenkt, voordat het te laat is.
Lees meer »
Brandje bij ingang Bunker
Lees meer »
Elite meer kans op ‘Oxbridge’
Lees meer »
Opruimactie fietsen
Lees meer »