spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

Plaats een kerstwens in de Cursor!
spacer.png, 0 kB

‘Schadelijkheid van pvc nergens op
gebaseerd

Intelligente omgevingen voor pas-geborenen

Jazzballads in Gaslab
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Adviseur aangetrokken ter vervanging CvB-lid Verhaegen
12 december 2007 - Dr. Frank van Eijkern gaat voor de periode van een half jaar aan de slag als adviseur van het College van Bestuur van de TU/e. Hij vervangt het zieke collegelid prof.dr. Paul Verhaegen. Onder de verantwoordelijkheid van collegevoorzitter ing. Amandus Lundqvist zal Van Eijkern worden belast met de uitvoering van een aantal nog te bepalen bestuurlijke projecten.
x5_s.jpg
Dr. Frank van Eijkern.
Lees meer »
Thêtanen pleiten voor Olympische Spelen in Eindhoven
11 december 2007 - Eindhoven zou een geschikte locatie kunnen zijn voor de Olympische Spelen van 2028. Dat vinden enkele leden van roeivereniging Thêta, die een website hebben opgezet waarop sympathisanten digitaal hun steun kunnen betuigen. NOC*NSF, de organisatie die zich bezighoudt met de Nederlandse deelname aan de Olympische Spelen, maakte onlangs bekend dat men serieus aan de slag gaat om in 2028 de Spelen naar Nederland te halen. x4_s.jpg
Lees meer »

Plaats een kerstwens, win een dinerbon!

11 december 2007 - Heb je een wens voor de feestdagen, voor jezelf of voor anderen? Of heb je gewoon een boodschap die je de wereld in wil slingeren? Stuur ‘m in naar Cursor en wij plaatsen je boodschap, samen met alle andere binnengekomen wensen, in de Kerst-Cursor (20 december). De drie leukste inzendingen worden elk beloond met een dinerbon ter waarde van vijftig euro. Inzenden kan tot en met vrijdag 14 december.

Klik hier om een wens in te sturen!

x3_s.jpg
Lees meer »

Verhuizing GTD naar TNO-gebouw begint 16 januari

7 december 2007 - De GTD (Gemeenschappelijke Technische Dienst) verhuist in januari naar het TNO-gebouw, tegenover W-Hoog. De echte verhuizing begint op 16 januari, maar de eerste apparatuur wordt al op 9 januari losgekoppeld. Klanten van de GTD kunnen vanaf die datum tot begin februari hinder ondervinden van de verhuizing. x2_s.jpg
De ingang van de nieuwe locatie van de GTD: het TNO-gebouw.
Lees meer »
Eerste TU/e-fietsen klaar om de weg op te gaan
6 december 2007 - Op woensdag 19 december stromen deze nieuwe TU/e-blikvangers het Eindhovense verkeer in. De eerste lichting TU/e-studentenfietsen wordt dan, in het Designhuis aan het Stadhuisplein, officieel overhandigd aan de eerstejaars studenten die zich voor de fiets aangemeld hebben.
x1_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Aanscherping kamerbeleid stelt TU/e teleur
6 december 2007 - De Eindhovense gemeenteraad heeft dinsdagavond besloten om een vergunningplicht in te voeren voor huiseigenaren die hun pand willen inzetten voor kamerverhuur. Dit tot onvrede van het College van Bestuur van de TU/e. Het CvB deed begin deze week per brief een dringend beroep op de raad om af te zien van de ‘generieke stadsbrede beperking’.
Lees meer »
Proeftuin voor games geopend
6 december 2007 - In sommige bejaardenhuizen schijnen de bewoners al te tennissen met de Nintendo Wii. Zeker is dat bijna alle kinderen en jongeren tegenwoordig wel eens computergames spelen. Maar over de beleving van de mens bij het spelen van ‘games’ is maar bar weinig bekend. TU/e-onderzoekers van de groep Mens-Techniek Interactie van de faculteit Technologie Management gaan daar nu verandering in brengen. In het IPO-gebouw opende op 29 november het Game Experience Lab de deuren. Daar moet onderzoek met proefpersonen meer duidelijk maken over de beleving van mensen bij het spelen van games.
Foto’s: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Verkiezingen TU/e: opkomst hoog, weinig veranderingen
6 december 2007 - De digitale opkomst bij de verkiezingen voor de universiteitsraad, de faculteitsraden en de dienstraad was dit jaar weer hoog aan de TU/e. Bij de verkiezingen voor de studentleden van de U-raad bracht vijftig procent van de studenten zijn of haar stem uit. Het bestaande record uit 2004 van 50,8 procent werd hiermee net niet verbroken. Aan de zetelverdeling veranderde niets: Groep-één behoudt vijf zetels in de U-raad en heeft daarmee één zetel meer dan de PF.
Leden van de Lijst TIW waren zo blij met hun twee zetels in de faculteitsraad van Technologie Management, dat ze maandagmiddag na de verkiezingsuitslag een frisse feestduik namen in de Dommel. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Plaats een kerstwens in de Cursor!
6 december 2007 - Wil je iemand een goed jaar toewensen? Heb je een kerstwens voor jezelf? Of wil je je grote (wellicht nog geheime) liefde uitnodigen voor een romantisch treffen onder een maretak? Stuur ‘m naar Cursor en wij plaatsen je boodschap in onze kersteditie, die op donderdag 20 december verschijnt. De drie leukste inzendingen worden elk beloond met een dinerbon ter waarde van vijftig euro.

De inzending is gesloten!

Illustratie: Jeannette Bos
Lees meer »
Reislustige TU/e in boekvorm
6 december 2007 - Een kleine zestig bijdragen leverden medewerkers van de universiteit voor ‘TU/e on travel’, het boek dat TU/e’ers deze maand krijgen bij hun kerstpakket. Het boek, een bundeling van reistips, vakantieverhalen, reisverslagen, recepten, gedichten en foto’s, werd dinsdag 4 december in het Hoofdgebouw gepresenteerd.
Illustratie: Selwyn Senatori
Lees meer »
Master-plan Plasterk ‘losse flodder’
6 december 2007 - Minister Plasterk denkt erover om masterstudenten meer collegegeld te laten betalen en hen een lening te geven in plaats van een beurs. Universiteitenkoepel VSNU reageert terughoudend en de studentenbonden zijn boos.
Lees meer »
Werktuigbouw-aio succesvol bij New Venture
Lees meer »
Geen plafond voor reclamebudget
Lees meer »
Constructeursprijs voor alumnus Werktuigbouwkunde
Lees meer »
Terpstra zegt ‘nee’ tegen Wilders
Lees meer »
Tbk-alumna wint scriptieprijs NVC
Lees meer »
In memoriam
Lees meer »