spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

“Virus leeft nog steeds”

Positieve geluiden uit Afrika

Bollywood in het Gaslab
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Masterplan huisvesting TU/e vijf jaar eerder klaar
18 februari 2009 - Het masterplan huisvesting van de TU/e wordt versneld uitgevoerd. In plaats van in 2020 moeten de vier grote projecten in 2015 klaar zijn. Dit is een van de maatregelen die de TU/e wil uitvoeren om bij te dragen aan de economie in crisistijd.

x4_s.jpg
De vier fases van het masterplan huisvesting van de TU/e.
1: de W-hal, 2: nieuwbouw Elektrotechniek en Natuurkunde, 3: renovatie bovenbouw Hoofdgebouw, 4: renovatie W-hoog en W-laag.

Lees meer »
TU/e lanceert 1000-banenplan voor behoud kenniseconomie
18 februari 2009 - De TU/e heeft een plan opgesteld om duizend tijdelijke banen te creëren voor technologische kenniswerkers. Door de economische crisis en ontslagen bij bedrijven dreigen kenniswerkers voor de regio verloren te gaan. De TU/e wil ze binden met een tijdelijke aanstelling. Totaalkosten van het plan: honderd miljoen euro. x3_s.jpg
Lees meer »
Cultuursnuiven op slaapkamers

13 februari 2009 - Het StuKaFest beleefde gisteravond haar tweede editie in Eindhoven. Een vijftiental Eindhovense studentenkamers deed weer voor een avond dienst als cultuurpodium. Cursor ging bij een aantal van die kamers op bezoek, en maakte een uitgebreide reportage. Conclusie: het publiek vermaakte zich uitstekend.

x2_s.jpg
The Mekanik. Foto: Bart van Overbeeke.
Lees meer »
Introcommissie schrapt kroegentocht
12 februari 2009 - De Intro van dit jaar bevat geen kroegentocht. In plaats daarvan komt er op de woensdagavond een feest van de ESSF, ergens in de binnenstad. Het Studenten Advies Orgaan keurde gisteren het plan van de Centrale Intro Commissie (CIC) om de kroegentocht te schrappen goed.
Lees meer »
Studenten Bouwkunde laken gebrek aan visie bestuur
12 februari 2009 - Het bestuur van Bouwkunde moet eindelijk eens een visie tonen op de koers van de faculteit. Dat was de gezamenlijke hartenkreet van de grote groep studenten -en ook docenten- die woensdag 11 februari in Vertigo bijeenkwam voor een debat met het faculteitsbestuur.
Lees meer »
Met houwelen de lucht in
12 februari 2009 - IJswandklimmen op een dag dat het sneeuwt: kan het toepasselijker? Helaas weerhield het studenten er dinsdag 10 februari wel van om de tien meter hoge wand te beklimmen die buiten bij het Auditorium stond. ’s Ochtends, vóór de regen, kon de actie van studenten om de Bedrijvendag van 17 februari te promoten wél op tientallen klimmers rekenen.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Dertig miljoen kabinet voor materialenonderzoek
12 februari 2009 - Het kabinet steekt dertig miljoen euro in het Advanced Dutch Energy Materials Innovation Lab (ADEM). Dit is een initiatief van de drie technische universiteiten (Eindhoven, Delft en Twente) en het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN). ADEM gaat zich richten op materialenonderzoek in relatie tot energietechnologie.
Lees meer »
Gemeente enthousiast over nieuwe W-hal
12 februari 2009 - De TU/e heeft vorige week de plannen voor de verbouw en nieuwbouw van de W-hal voorgelegd aan de welstandscommissie van de gemeente Eindhoven. Volgens collegevoorzitter ing. Amandus Lundqvist werd er enthousiast op gereageerd en vond iedereen het een prachtig ontwerp. Lundqvist benadrukt echter dat het hier gaat om een eerste mondelinge reactie van de kant de gemeente.
Lees meer »
Decaan ST wil fusie bachelors
12 februari 2009 - Prof.dr. Piet Lemstra, decaan van de faculteit Scheikundige Technologie (ST), wil een fusie van de bacheloropleidingen Biomedische Technologie (BMT), Technische Natuurkunde (TN) en ST. Aanleiding is het aantal eerstejaars bij ST, dat is gedaald van 250 in 1990 naar 45 dit jaar. Maar de decanen van BMT en TN zien een dergelijke fusie niet zitten.
Lees meer »
BMT-virus slaat toe op scholen
12 februari 2009 - In de aanloop naar de open dagen van de TU/e overvallen studenten Biomedische Technologie middelbare scholen om zo de naamsbekendheid van hun opleiding te vergroten. Onder het motto ‘Biomedische Technologie werkt aanstekelijk’ trekken de studenten, gehuld in witte pakken, tijdens voorlichtingsavonden de scholen binnen om waarschuwingsposters op te hangen en reageerbuisjes met energiedrank uit te delen. Op de foto delen studenten Stijn Aper en Sandra van Tienhoven reageerbuisjes uit op een school in Zwijndrecht.
Lees meer »
Rector: ‘Geen BSA zonder mandje met verplichte vakken’
12 februari 2009 - Rector prof.dr.ir. Hans van Duijn verwacht dat de dertig studiepunten die studenten straks in hun eerste jaar moeten halen om verschoond te blijven van een negatief bindend studieadvies, studiepunten met inhoud zijn. Opleidingen brengen deze onder in een zogeheten ‘mandje’: de vakken die zeker gehaald moeten worden. Maandag 9 februari stelden leden van de U-raad er vragen over.
Lees meer »
Vrije val voor de wetenschap
12 februari 2009 - Naar eigen zeggen heeft Robert van den Broek, student Werktuigbouwkunde, een erg sterke maag. En dat komt tussen 10 en 12 maart uitstekend van pas. Hij laat zich dan namelijk vrijwillig vastgespen in een vliegtuig van de Franse ruimtevaartorganisatie CNES, dat zo’n dertig paraboolvluchten gaat beschrijven.
Lees meer »
Nieuwe studentenunits in en nabij centrum
12 februari 2009 - Studentenhuisvester Vestide bouwt momenteel een kantoorpand aan de Boschdijk om tot een studentencomplex met 46 zelfstandige eenheden. Eind dit jaar moeten de eerste bewoners er al in kunnen. Maar de reguliere student heeft er waarschijnlijk weinig aan, de eerste beoogde doelgroep zijn ‘short-stayers’.
Lees meer »
Geen regeling tijdelijke vervanging UR-leden
12 februari 2009 - Het College van Bestuur wil geen structurele regeling invoeren die het mogelijk maakt dat leden van de universiteitsraad bij langdurige afwezigheid tijdelijk vervangen kunnen worden. CvB-voorzitter ing. Amandus Lundqvist omschreef het als beleid maken op grond van incidenten. De U-raad is verbaasd en ontstemd.
Lees meer »
TU/e fighting cybercrime
12 februari 2009 - Dat dubieuze elektronische kerstgroeten van onbekende afzenders het best direct in de prullenbak kunnen worden geparkeerd, weten we inmiddels wel. Maar de bedreigingen in cyberspace worden steeds geraffineerder, stelt Erik te Nijenhuis, coördinator security awareness bij Dienst ICT. Om mensen daarvan te doordringen, startte deze week de landelijke campagne ‘Cybersave Yourself’.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Nieuwe decaan Wiskunde en Informatica
Lees meer »
Rechtszaak om hagedispoep
Lees meer »
Professor Bolt ‘hackt’ erin bij Saxion
Lees meer »