spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Ontzouten muurschilderingen

“Alles wat goed is, groeit”

Waar kleuren veranderen
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
TU/e start minicampagne in crisistijd
18 maart 2009 - De TU/e werkt aan een ‘miniactie’ om studiekiezers in crisistijd te overtuigen van de toekomstkansen van een technische studie. Binnenkort gaat onder meer een brief van de rector hierover naar middelbare scholen.
Lees meer »
Opening academisch jaar dit jaar in het Engels

18 maart 2009 - De opening van het academisch jaar 2009-2010 op 7 september aanstaande is ditmaal volledig in het Engels. Het College van Bestuur neemt hiermee de suggestie over die geopperd werd vanuit de Federatie Studieverenigingen Eindhoven (FSE).

x4_s.jpg
Rector Hans van Duijn bij de opening van dit academisch jaar. Archieffoto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Bachelors Roosevelt Academy mogen instromen aan TU/e
17 maart 2009 - Bachelors of science van de Roosevelt Academy in Middelburg kunnen vanaf het nieuwe collegejaar als proef instromen in tien technisch-wetenschappelijke masters van de TU/e.
Lees meer »

Papieren TU/e-vliegtuigjes verpletteren records

17 maart 2009- Vier voorronden lang streken twee studenten van de Universiteit Twente met de nationale eer, maar TU/e’ers maakten daar dinsdag 17 maart korte metten mee. In het Auditorium, tijdens een kwalificatiewedstrijd voor het NK papieren vliegtuigen vouwen, werden twee Nederlandse records verbroken.

x2_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Onderzoek naar botgroei haalt cover van Science
13 maart 2009 - Onderzoekers van de faculteit Scheikundige Technologie hebben voor het eerst de vroegste stadia van biomineralisatie in beeld gebracht. De resultaten leveren meer begrip op over de vorming van botten, tanden en schelpen. Vrijdag 13 maart vormt dit het coververhaal van het gerenommeerde tijdschrift Science. x1_s.jpg
Opname met elektronenmicroscoop van calciumcarbonaat-kristalletjes die groeien aan een organisch oppervlak. De doorsnede van de kristallen is ongeveer 400 nanometer.
Lees meer »
Science Park moet TU/e-campus uit isolement halen
12 maart 2009 - De TU/e-campus wordt omgevormd tot het TU/e Science Park; een wetenschappelijke ‘hotspot’ die aansluit bij de High Tech Campus en Strijp-S. In nauwe samenspraak met de gemeente Eindhoven heeft de TU/e een visie geformuleerd op de toekomstige ontwikkeling en inrichting van de campus.
Schematisch overzicht van de toekomstige inrichting van het TU/e-terrein.
Lees meer »
Flinke ID-delegatie naar hightech beurs in Boston
12 maart 2009 - Een etalage voor technologieën, ontwerpen en ideeën die de nieuwe digitale wereld vormgeven. Dat is volgens de organisatie CHI 2009, de internationale conferentie over mens-computerinteractie die begin april plaatsvindt in het Amerikaanse Boston. De TU/e-faculteit Industrial Design is met een ruim veertigkoppige delegatie aanwezig om haar onderzoek en opleiding onder de aandacht te brengen.
Lees meer »
Docent raakt tentamen kwijt; studiepunten cadeau
12 maart 2009 - Een docent van de faculteit Werktuigbouwkunde is na de vorige tentamenperiode, eind januari, de stapel nakijkwerk kwijtgeraakt van het hertentamen Mechanica (4A130). De faculteit heeft de ongeveer zestig studenten die op 23 januari deelnamen aan het tentamen daarom allemaal de drie bijbehorende studiepunten gegeven.
Lees meer »
“Waar laat ik straks mijn fiets bij de nieuwe W-hal?”
12 maart 2009 - De presentatie van het ontwerp voor de nieuwbouw van de W-hal werd vorige week enthousiast ontvangen door een bomvolle Blauwe Zaal in het Auditorium. Collegevoorzitter ing. Amandus Lundqvist bekende dat hij en zijn medebestuurders in 2007 de waardering voor het gebouw, zowel binnen als buiten de TU/e, onderschat hadden.
Lees meer »
TU/e-alumna beste jonge werknemer
12 maart 2009 - TU/e-alumna Aukje Doornbos is verkozen tot Young Professional of the Year 2009. Volgens de jury weet de procestechnoloog het goede contact met de werkvloer bij DSM te gebruiken in haar projecten en wordt ze door haar succes op handen gedragen door ‘de mannen in de fabriek’.
Winnares Aukje Doornbos.
Foto: Arthur Solleveld
Lees meer »
Muzikale kennismaking met wiskunde
12 maart 2009 - Vijftig scholieren uit vwo vijf en zes hadden zich aangemeld voor de wiskundemasterclass ‘Spelen met geluid’ van vrijdag 6 maart -en daarmee was het volgeboekt- maar er kwamen er zestig opdagen, uit heel het land. Met een beetje improvisatie konden ze uiteindelijk allemaal meedoen, vertelt mede-organisator Hannie Horvath, gedetacheerd bij de faculteit W&I vanuit het Communicatie Expertise Centrum.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
“Plasterk moet vroege inschrijving verplichten”
12 maart 2009 - Studiekiezers zouden zich voor de zomer moeten aanmelden, schrijft Geert Dales, collegevoorzitter van hogeschool Inholland, in een brief aan minister Ronald Plasterk. Vroege kiezers zouden minder snel geneigd zijn met hun studie te stoppen.
Lees meer »
TU/e-commissie als waakhond onderwijskwaliteit
12 maart 2009 - De TU/e kent sinds begin deze maand een Centrale Commissie Kwaliteitszorg Onderwijs (CCKO). De eerste zaak waar deze adviescommissie de tanden in mag zetten, is het per opleiding beoordelen of het bindend studieadvies (BSA) daar per 1 september van dit jaar kan worden ingevoerd.
Lees meer »
Paul Scholte directeur bedrijfsvoering bij Bouwkunde
12 maart 2009 - De voormalig directeur bedrijfsvoering van de faculteit ST, dr. Paul Scholte, is per 1 maart directeur bedrijfsvoering van de faculteit Bouwkunde. Hij volgt drs. Marius Monen op, die nu werkt voor Innovation Lab.
Lees meer »
Nieuwe hoogleraar hightech precisiesystemen
12 maart 2009 - Dr. Elena Lomonova volgt de vorig jaar overleden professor André Vandenput op als voorzitter van de onderzoeksgroep Electromechanics and Power Electronics (EPE) binnen de faculteit Elektrotechniek.
Lees meer »
153 miljoen euro voor innovatieprogramma Point-One
12 maart 2009 - Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken stelt 153 miljoen euro extra beschikbaar voor het hightech innovatieprogramma ‘Point-One’. Dat zei de minister maandag 9 maart tijdens de startbijeenkomst van de tweede fase van innovatieprogramma in het Evoluon in Eindhoven.
Lees meer »
IEEE Milestone Award voor Philips cd-speler: perfecte timing
12 maart 2009 - De eerste presentatie van een compactdiscspeler was in 1979, bij aanvang van de recessie in het begin van de tachtiger jaren. Op vrijdag 6 maart, op twee dagen na dertig jaar later, ontving Royal Philips Electronics een Milestone Award voor de ontwikkeling van de cd.
IEEE-president John Vig (links) en Hans Noordanus, organisator MileStone Award IEEE-Benelux, onthullen de award voor Philips. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »