spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Cancan voor jarige TU/e
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
  laatste online nieuws
  Universiteiten Noord-Korea op slot
  29 juni 2011 - Het Noord-Koreaanse regime heeft deze week zijn universiteiten goeddeels gesloten. Om de economie uit het slop te trekken, moeten studenten de komende tien maanden voor de staat aan het werk.  
  Lees meer »
  Weinig schade op campus door noodweer
  29 juni 2011 - Het noodweer dat van dinsdag op woensdag over Nederland trok, heeft weinig schade aangericht op de campus in Eindhoven. De TU/e-brandweer was dinsdagavond van tien uur tot middernacht vooral bezig om afgewaaide boomtakken te verwijderen van de weg.
  Lees meer »
  Bijna helft Nederlandse wetenschappers atheïst
  29 juni 2011 - Van alle Nederlandse hoogleraren noemt 44 procent zichzelf atheïst. De wetenschappers zijn veel vaker ongelovig dan de rest van de bevolking, waarvan veertien procent zich atheïst noemt. x8_s.jpg
  Lees meer »

  Talkshowdebuut voor hoogleraar Maarten Steinbuch

  29 juni 2011 - Prof.dr.ir Maarten Steinbuch, hoogleraar Regel- en Systeemtechniek aan de faculteit Werktuigbouwkunde, maakt vanavond, woensdag 29 juni, zijn talkshowdebuut. Hij verschijnt op de buis in het praatprogramma Knevel & Van den Brink (EO). Steinbuch maakte dat zelf bekend via Twitter. x7_s.jpg
  Maarten Steinbuch.
  Lees meer »
  Woede over duurdere verblijfsvergunning voor student en wetenschapper
  29 juni 2011 - Tot woede van universiteiten, hogescholen en studenten verhoogt minister Leers van Immigratie de tarieven voor wetenschappers en studenten van buiten Europa die naar Nederland willen komen. De nieuwe tarieven die minister Leers heeft vastgesteld voor inreisvisa en verblijfsvergunningen gaan per 1 juli gelden: dat is aanstaande vrijdag. Ook een verlenging gaat meer geld kosten.
  Lees meer »
  Reactie wetenschap op samenwerkingsplannen met bedrijfsleven: “We zullen ons best doen”
  28 juni 2011 - Beleefd, maar gereserveerd. Zo reageren universiteiten en onderzoeksfinanciers KNAW en NWO op de plannen om wetenschap en bedrijfsleven beter te laten samenwerken.
  Lees meer »
  Zijlstra: "Duitse studenten verrijken Nederlands onderwijs"
  28 juni 2011 - Staatssecretaris Halbe Zijlstra gaat het werven van Duitse studenten niet verbieden. Hij vindt hen een “verrijking voor het Nederlandse hoger onderwijs”, zolang instellingen er hun bestaansrecht niet aan ontlenen. x4_s.jpg
  Lees meer »
  Meer jongeren naar hoger onderwijs
  27 juni 2011 - Steeds meer jongeren gaan naar het hoger onderwijs. Eén op de drie volgt nu een opleiding aan een hogeschool of universiteit. Tien jaar geleden was dat nog maar één op de vier.
  Lees meer »

  ID-studenten ‘ontwerpen’ eigen feest

  24 juni 2011 - Studievereniging Lucid (Industrial Design)  had gisteren overdag workshops, waarbij ze een loungeruimte, decoratie, meubels, kunst en vj-beelden maakten voor hun eigen feest Genius, dat ’s avonds in het Temporary Art Centre (TAC) in Eindhoven werd gehouden. x2_s.jpg
  Foto l Bart van Overbeeke
  Lees meer »

  Zijlstra vraagt Eerste Kamer op te schieten

  24 juni 2011 - De langstudeerwet moet voor 1 september van kracht worden, vindt staatssecretaris Zijlstra. Studenten hebben dan een jaar lang de tijd om de boete bij studievertraging te ontlopen.  
  Lees meer »
  cursor 31
  Bezuiniging voor 2012: 13,5 miljoen
  23 juni 2011 - De faculteiten en diensten moeten voor 2012 een bezuiniging van 13,5 miljoen zien te verwerken binnen hun begrotingen. Dat bedrag kan in de jaren daarna nog oplopen. Het College van Bestuur verwacht naar aanleiding hiervan geen universiteitsbrede reorganisaties, maar sluit niet uit dat zoiets wel binnen de faculteiten en diensten gaat plaatsvinden. De uitvoering van het Strategisch Plan 2020, de nieuwbouwplannen en de herziening van het bacheloronderwijs worden gewoon doorgezet.
  Lees meer »
  Sportkaarten worden iets duurder
  23 juni 2011 - TU/e-studenten betalen in het college-jaar 2011/2012 drie euro meer voor hun studentensportkaart. Medewerkers van de universiteit gaan een tientje meer betalen. Het is één van de maatregelen die het Studentensportcentrum (SSC) neemt om de opgelegde bezuinigingen te financieren.
  Lees meer »
  Moulin Rouge: zoet en goed
  23 juni 2011 - Driemaal is het Parktheater afgelopen weekend omgetoverd tot een bijzondere nachtclub. Studenten, TU/e-medewer-kers en professionals zongen in prachtige kostuums het verhaal van de liefde tussen de arme toneelschrijver Christian en de prachtige dame van lichte zeden Satine. De musical Moulin Rouge was ‘bovenverwachting goed’.
  Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Eerste Kamer: geen haast met langstudeerdersregeling
  23 juni 2011 - De Eerste Kamer stuurt het kabinet een nieuwe lijst met vragen over het verhoogde collegegeld voor langstudeerders. De senatoren willen bovendien weten waarom staatssecretaris Halbe Zijlstra haast heeft.
  Lees meer »
  Universiteitsfonds Eindhoven beloont goede ideeën
  23 juni 2011 - Wie aan een ambitieus project werkt op het gebied van één van de drie strategic area’s van de TU/e - Energy, Health of Smart Mobility- kan meedingen naar de drie UFe Anniversary Awards van elk ruim 18.000 euro. Het Universiteitsfonds Eindhoven (UFe) stelt ze in het kader van het jubileumjaar ter beschikking.
  Lees meer »
  Verbouwingswand W-hoog ‘getagged’
  23 juni 2011 - Een aardige bijkomstigheid van verbouwingen is dat er afscheidings-wanden getimmerd worden. Mooi materiaal voor kunstenaars.
  Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  “Stuur slechte ouderejaars weg”
  23 juni 2011 - In de toekomst kunnen universiteiten en hogescholen studenten ook na het tweede studiejaar nog wegsturen, laat staatssecretaris Halbe Zijlstra aan de Eerste Kamer weten.
  Lees meer »
  Gezocht: nieuwe namen W-hoog/-laag
  23 juni 2011 - De verbouwing van W-hoog en W-laag is inmiddels in volle gang. Voor het aangepaste gebouw, dat onderdak blijft bieden aan de faculteiten Biomedische Technologie en Werktuigbouwkunde, wordt nu een nieuwe naam gezocht.
  Lees meer »
  CvB-voorzitter Peels ziet aanknopingspunten in adviezen topsectoren
  Bedrijfsleven: meer invloed op uni’s
  23 juni 2011 - Het bedrijfsleven wil meer te zeggen krijgen over wetenschappelijk onderzoek aan de Nederlandse universiteiten. Onderzoeksgeld moet sterker afhankelijk worden van de commerciële mogelijkheden. Vrijdag 17 juni ontving minister Maxime Verhagen adviezen van negen teams, die evenzoveel topsectoren hebben onderzocht. Volgens collegevoorzitter dr.ir. Arno Peels sluiten die goed aan bij de ambities en concrete acties van de TU/e. 
  Lees meer »
  TU/e werkt het meeste samen met overheid en bedrijven
  23 juni 2011 - De TU/e blinkt uit in samenwerking met de overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen. Dat is de conclusie die Elsevier en ScienceWorks trekken in de Valorisatieranking 2011. Het weekblad publiceert vandaag, donderdag 23 juni, het jaarlijkse onderzoek.
  Lees meer »
  Prijs voor promovenda Biomedical NMR
  23 juni 2011 - Promovenda ir. Mariska de Smet heeft afgelopen dinsdag op de European Molecular Imaging Meeting (EMIM) in Leiden de Young Investigators Award gewonnen. De Smet won de prijs van vijfhonderd euro voor de presentatie van haar onderzoek naar lokale chemotherapie met behulp van ultrageluid en MRI.
  Lees meer »
  Extra injectie voor hartkleppen
  23 juni 2011 - Het iValve-project, geleid door TU/e-hoogleraar prof.dr. Carlijn Bouten, krijgt een aanvullende subsidie van een miljoen euro om de binnen het project ontwikkelde hartkleppen sneller op de markt te brengen. iValve is daarmee een van de drie projecten van het BioMedical Materials (BMM)-programma die extra geld tegemoet kunnen zien.
  Lees meer »
  Science parks: vaak meer imago dan kennis
  23 juni 2011 - De TU/e wil de komende jaren de campus omvormen tot een science park, waar ook bedrijven zich kunnen vestigen. De Groningse hoogleraar Jacques van Dinteren presenteerde deze week onderzoeksresultaten waaruit blijkt dat bijna tweederde van de ondernemers op een science park vindt dat het concept daarvan niet echt veel oplevert op het vlak van innovaties. Zij zien het voornamelijk als een goede manier om zich te profileren.
  Lees meer »