spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Chattarbir Singh: ‘Drempels in je hoofd’

Commercieel aan de slag met productie van hartkleppen

Gala Japie in zwart en wit
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Drie overvallen op studenten bij Fontys
19 maart 2008 - Drie studenten zijn in de eerste weken van maart overvallen in de buurt van de Fontyslocatie aan de Rachelsmolen. Volgens de politie waren de nog onbekende rovers bij alle drie de overvallen uit op de laptops van de studenten. x6_s.jpg
Fontys Hogescholen aan de Rachelsmolen.
Lees meer »
Joeri Verlinden niet naar finale vijftig meter wisselslag

19 maart 2008 - BMT-student Joeri Verlinden heeft zich gisteravond niet weten te plaatsen voor de finale van de vijftig meter wisselslag. Hij eindigde als zestiende en laatste bij de halve finales op de EK zwemmen, die momenteel in Eindhoven gehouden wordt. Verlinden zwom een tijd van 24,41 - wel een persoonlijk record.

 

x5_s.jpg
Lees meer »
Hoogleraar Ton Venhoeven benoemd tot Rijksadviseur
18 maart 2008 - Prof.ir. Ton Venhoeven (54) van de faculteit Bouwkunde is afgelopen week door minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat benoemd tot Rijksadviseur voor de Infrastructuur. Hij begint per 15 augustus 2008.

x4_s.jpg
Ton Venhoeven.
Foto: Bart van Overbeeke.

Lees meer »

Bruggen bouwen met Legosteentjes

17 maart 2008 - Twee bruggen bezweken onder het gewicht, maar acht bruggen hielden het prima. Studievereniging CHEOPS van Bouwkunde hield afgelopen vrijdag 14 maart in Vertigo een wedstrijd in het bouwen van bruggen van Lego. x3_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

Steeds meer studenten achter het stuur van de bus

13 maart 2008 - Studenten zijn populair als parttime buschauffeur. Uitzendbureau Recruit a Student heeft in Eindhoven en omgeving al zo’n dertig studenten - waaronder zeker tien TU/e’ers - die rijden voor vervoerder Hermes. In heel Nederland gaat het aantal ‘bussende’ studenten binnenkort over de honderd, vertelt coördinator Okke Scholtes van Recruit a Student.

x2_s.jpg
Lees meer »
Personeelsplan bepleit ontwikkeling wetenschappers
13 maart 2008 - Wetenschappelijk personeel moet de potentie hebben om zich te ontwikkelen en de universiteit moet ervoor zorgen dat zij die mogelijkheid krijgen. Blijkt die potentie er niet te zijn, dan is een vast dienstverband vrijwel uitgesloten. Dat is de belangrijkste strekking van het nieuwe personeelsbeleidsplan voor wetenschappelijk personeel. Naar verwachting wordt het binnen enkele weken van kracht.
Lees meer »
Bindend studieadvies in 2009
13 maart 2008 - De TU/e wil vanaf september 2009 een bindend studieavies invoeren. Het is bedoeld om eerstejaars bachelorstudenten die geen kans van slagen hebben, aan het eind van het collegejaar te dwingen met hun opleiding te stoppen. Een projectgroep gaat op verzoek van het College van Bestuur (CvB) onderzoeken welke norm per opleiding moet gelden en bekijkt of de maatregel voor alle studies kan worden ingevoerd.
Lees meer »
Mobiele Eenheid oefent op campus TU/e
13 maart 2008 - De mobiele eenheid (ME) van de politie heeft op woensdagavond 5 en 12 maart een grote oefening gehouden op de campus van de TU/e. Gewapend met wapenstok, helm en gasmasker trokken agenten onder meer de W-hal in. Deze hal staat na het vertrek van de Gemeenschappelijke Technische Dienst nagenoeg leeg.
De mobiele eenheid tijdens de oefening in de W-hal. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Collegegeld omhoog
Lees meer »
Tegenvallende opkomst jubileumfeest
13 maart 2008 - Het jubileumfeest van de personeelsvereniging trok afgelopen zaterdagavond zo’n vierhonderd mensen naar het Auditorium. De Personeelsvereniging bestaat dit jaar vijftig jaar. Een redelijk teleurstellende score voor de organisatie. Zij hadden duizend kaarten laten drukken.
Foto:Bart van Overbeeke
Lees meer »
De Dommel gaat weer slingeren
13 maart 2008 - Waterschap De Dommel start eind 2009 met de bodemsanering van De Dommel. Tegelijkertijd wordt de loop van de rivier verlegd zodat het water meer gaat slingeren. De aanpassingen moeten leiden tot hoogwaardige natuur in het water en aan de oevers. Ook de campus van de TU/e, waar De Dommel passeert, krijgt een ander gezicht.
Lees meer »
Minister Plasterk: ‘TU-kritiek klopt niet’
13 maart 2008 - Het verschil tussen technische universiteiten en andere instellingen moet niet worden overdreven. De TU’s hebben misschien grote onderzoeksfaciliteiten nodig, maar dat geldt bijvoorbeeld ook voor academische ziekenhuizen. Dat zei minister Plasterk dinsdag 11 maart in antwoord op Kamervragen van de Socialistische Partij.
Lees meer »
Universiteiten krijgen geld naar werken
13 maart 2008 - De universiteiten willen dat in 2014 zeventig procent van al hun bachelors in vier jaar zijn diploma haalt. Nu is dat nog 45 procent. Ook moet twintig procent van de studenten een honourstraject volgen. En OCW mag de universiteiten er op afrekenen.
Lees meer »
Studentenfracties willen gezamenlijk BSA-standpunt
13 maart 2008 - De studentenfracties in de universiteitsraad, PF en Groep-één, beraden zich over het standpunt dat men gaat innemen met betrekking tot de invoering van een bindend studieadvies (BSA) aan de TU/e. Het streven is wel om het College van Bestuur tegemoet te treden met één gezamenlijk standpunt.
Lees meer »
‘Monumentenstatus Bunker niet nodig’
Lees meer »
Scriptieprijs ‘Innovaties in de Zorg’ naar TU/e’er
13 maart 2008 - Ir. René Heunen, die vorig jaar afstudeerde bij Technische Bedrijfskunde, heeft met zijn afstudeerverslag de scriptieprijs Innovaties in de Zorg 2008 gewonnen. De prijs, die afgelopen donderdag in Utrecht werd uitgereikt, is een geldbedrag van 2500 euro.
Lees meer »
Site voor Eindhovens studentennieuws
13 maart 2008 - Cursor werkt aan een nieuwe, aparte website met nieuws uit het Eindhovense studentenleven. De redactie gaat hiervoor binnenkort studenten werven die als freelancer het studentennieuws gaan brengen.
Lees meer »
Symposium over waarde van kennis
13 maart 2008 - Geld verdienen aan universitair onderzoek en voorbeelden van succesvolle starters. Deze onderwerpen staan centraal op het gratis toegankelijke symposium ‘Knowledge = Money?’ dat dinsdag 8 april van 12.30 tot 17.30 uur wordt gehouden op de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Op deze dag komen zowel succesvolle spin-offs als jonge ‘technostarters’ aan het woord.
Lees meer »
Stadsdebat over de campus
Lees meer »
Laptop gestolen
Lees meer »
Bungeejumpen bij het Hoofdgebouw
Lees meer »
Rubberen eendjes bij lustrum Demos
Lees meer »