spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Dansen in dienst van de wetenschap

Op pad met de beveiliging

Koud Club040 op Stadhuisplein
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar

TV-programma Het Klokhuis filmt op TU/e

12 juni 2009 - Een filmploeg van het televisieprogramma Klokhuis is donderdag 11 en vrijdag 12 juni op de TU/e geweest voor opnamen. De programmamakers gaan een uitzending maken over mobiele communicatie en klopten aan bij dr.ir. Maurice Kwakkernaat. Hij promoveerde vorig jaar in Eindhoven met een onderzoek naar radiogolfvoortplanting. Samen met TU/e-student en medewerker Rainier van Dommele leidde hij de tv-ploeg rond over de campus.
Lees meer »

LSVb roept studenten op hun rechten te checken

12 juni 2009 - Je hoeft niet te betalen voor een verplicht gestelde excursie. Of toch wel? Denk er maar eens over na, stelt de LSVb. Omdat studenten volgens een online onderzoek niet goed op de hoogte zijn van hun rechten, toerde de studentenvakbond deze week langs tien onderwijsinstellingen. Donderdagochtend 11 juni, waren kaderleden op bezoek op de TU/e om informatie te geven en flyers uit te delen met onder andere die ene stelling over de excursie. Die trouwens waar is. x1_s.jpg
De 'rechters' van de LSVb waren donderdagochtend op de TU/e. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Miljoenen voor nano aan TU/e
11 juni 2009 - De TU/e ontvangt een bedrag van drie tot drieënhalf miljoen euro voor nanotechnologisch onderzoek via NanoLab NL; een consortium van instellingen die actief zijn in de nanotechnologie waarvan de TU/e sinds vorig jaar deel uitmaakt.
Lees meer »
Van ballet tot linedancing
11 juni 2009 - Stijlvol jazzballet, snelle tapdansers, klassiek ballet, Chinese dans, linedancing. Kortom, een heel arsenaal aan dansen passeerde zaterdag 6 juni de revue in de Blauwe Zaal in het Auditorium. De Eindhovense studentendansvereniging Footloose hield haar jaarlijkse dansuitvoering, ditmaal getiteld ‘Passion on a Dancefloor’.
Op de foto boven Footloose-lid Cindy Goorts. Foto’s: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e voor miljoen in Europees chemieproject
11 juni 2009 - Twee onderzoeksgroepen van de TU/e doen mee in een groot Europees project, F3-factory, dat beoogt productieprocessen in de chemische industrie efficiënter, flexibeler en duurzamer te maken. Van het totaalbudget -circa dertig miljoen euro- vloeit ongeveer een miljoen naar de TU/e, aldus dr.ir. Patrick Anderson van Polymer Technology (faculteit Werktuigbouwkunde).
Lees meer »
CCKO geeft groen licht voor invoering BSA
11 juni 2009 - De Centrale Commissie Kwaliteitszorg Onderwijs (CCKO) van de TU/e heeft het College van Bestuur laten weten dat alle faculteiten klaar zijn om in september het bindend studieadvies (BSA) in te voeren. Extra aandacht moet er wel zijn voor het strikt naleven van de regels met betrekking tot de nakijktijd van tentamens, aldus CCKO-voorzitter Ton van Leeuwen.
Lees meer »
PF pleit voor interactieve studieplanner
Lees meer »
Plasterk licht toe en debatteert aan TU/e
11 juni 2009 - In een bomvolle Blauwe Zaal verdedigde onderwijsminister Ronald Plasterk maandag 8 juni zijn beslissing om honderd miljoen euro van de eerste naar de tweede geldstroom over te hevelen. De studenten maakte hij duidelijk dat hij de ‘harde knip’ echt noodzakelijk acht.
Ronald Plasterk in een goedgevulde Blauwe Zaal. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Nieuw systeem moet inroosteren vergemakkelijken
11 juni 2009 - De TU/e heeft onlangs het roostersysteem Syllabus aangeschaft. Faculteiten en Dienst Interne Zaken (DIZ) kunnen colleges daarmee vanaf deze week centraal inroosteren. Tentamens kunnen eind 2009 worden ingeroosterd. Het systeem moet het inroosteren vergemakkelijken en meer overzicht creëren.
Lees meer »
Huygensbeurs voor 88 topstudenten
11 juni 2009 - Van de 88 studenten en pasafgestudeerden die vandaag, donderdag 11 juni, een Huygens-beurs ontvangen, komen er 21 van de Universiteit Utrecht. Met de beurs kunnen ze een vervolgopleiding aan een buitenlandse topinstelling betalen. Onder de laureaten is één TU/e’er.
Lees meer »
Internationale prijs voor scriptie Elektro-alumnus
11 juni 2009 - Ralph Hermans van de faculteit Elektrotechniek heeft voor zijn afstuderen in de groep Control Systems de internationale IEEE-prijs gekregen voor het beste afstudeerwerk in de elektrotechniek. Tijdens een presentatie van alle genomineerden in het Russische Sint-Petersburg zijn het werk en de presentatie van Ralph als beste gekozen door een internationale jury. Alle landen mochten één kandidaat voordragen.
Lees meer »
Studenten bouwen kleine tempels
Lees meer »
Zo’n vijfhonderd borrelaars bij GEWIS
11 juni 2009 - De Recordborrel van studievereniging GEWIS (Wiskunde & Informatica) heeft vrijdag 5 juni zo’n vijfhonderd bezoekers getrokken. De deelnemers bestonden voor tachtig tot negentig procent uit TU/e-studenten, schat de vereniging.
Lees meer »
Collegebundel in stripvorm
11 juni 2009 - Saaier kunnen we het niet maken, wel makkelijker. Om studenten te winnen voor de wondere wereld van de outsourcing heeft een economiedocent van de Tilburgse universiteit een collegebundel in stripvorm gemaakt. ‘Surviving outsourcing’ is de titel.
Lees meer »
Lef en dynamiek in Brabant Academy
11 juni 2009 - De nieuwe stichting Brabant Academy trapte donderdag 4 juni af met een presentatie van zes projecten in de Zwarte Doos op de TU/e. Studenten en begeleiders toonden hun werk dat vooral te maken had met de (her)ontwikkeling van stadswijken, bedrijventerreinen en renovatie van huizen. Lef, creativiteit en dynamiek zijn de sleutelwoorden.
Lees meer »
Incubator 3+ al vijf jaar helpende hand
11 juni 2009 - Al vijf jaar fungeert de stichting Incubator 3+ als helpende hand en vraagbaak voor techno- en designstarters. Het samenwerkingsverband van negen organisaties, waaronder de TU/e, vierde donderdag 4 juni in het stadhuis het eerste lustrum.
Lees meer »
Symposium over nucleaire ontwapening
11 juni 2009 - Nucleaire ontwapening is het thema van het symposium dat het Vredescentrum morgen, vrijdag 12 juni, houdt. Hoogleraar internationale betrekkingen en defensiespecialist Ko Colijn, projectleider Nucleaire campagne van vredesbeweging IKV Pax Christie Sanne Bruijne en generaal majoor buiten dienst Adriaan van Vuren houden lezingen en gaan met elkaar in discussie.
Lees meer »
Dansen en kunst in dienst van de wetenschap
11 juni 2009 - Vier jonge vrouwen rennen ogenschijnlijk verward door de windtunnel, de werkruimte van het laboratorium in Cascade. Om dan verbaasd op te kijken naar het publiek. De dansvoorstelling ‘Pokerface’ was donderdag 4 juni te zien ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling ‘Vortex’. Bezoekers zien in Cascade tot en met eind juni werken van vilt en zijde.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e verheugd over High Tech Automotive Campus
11 juni 2009 - De High Tech Automotive Campus in Helmond en het daarbij behorende Automotive House zijn woensdag 3 juni officieel geopend. Het bedrijfsleven en onderzoek- en kennisinstellingen werken hierin gezamenlijk aan technologieën en projecten. Het Automotive House is de plek waar meerdere instanties samenkomen. Het Automotive Technology Centre hield er 2 en 3 juni haar jaarcongres.
Lees meer »
Drie nieuwe Spinozisten
Lees meer »
Cursor en CEC verhuizen
Lees meer »
Vrouwelijke ingenieurs verenigd
Lees meer »