spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kBCursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar

Start Campus 2020 wegens asbest enkele maanden uitgesteld

25 juni 2010 - De verbouwing van de W-hal wordt naar verwachting enkele maanden uitgesteld. Aanleiding is de recente vondst van kankerverwekkende asbestvezels op de vloer van de kruipruimte van de W-hal. Ongeveer zeventien tot achttien werknemers van bouwbedrijven en twee of drie medewerkers van de TU/e zijn in de kruipruimte geweest. Zij zijn op de hoogte gesteld. Onderzocht wordt welke gezondheidsrisico’s ze hebben gelopen. Dat heeft het College van Bestuur vrijdag 25 juni laten weten. x1_s.jpg
De asbestsanering in de W-hal. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Tech United derde keer op rij onderuit in WK-finale 
24 juni 2010 - Tech United is donderdagochtend (Nederlandse tijd) voor de derde keer op rij onderuit gegaan in de WK-finale RoboCup. Het robotvoetbalteam van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) verloor in Singapore in de laatste seconde met 4-5 van het Chinese team Water. 
Lees meer »
Daling vooraanmeldingen TU’s bij een groei van het totaal
24 juni 2010 - Aan de TU’s zijn de vooraanmeldingen gedaald ten opzichte van een jaar geleden. Voor de technische opleidingen van de Universiteit Twente betreft het een daling van 16,4 procent. Aan de TU/e en de TU Delft gaat het respectievelijk om een teruggang van 7,7 en 2 procent. Bij de algemene universiteiten is gemiddeld sprake van een groei van 3,7 procent.
Lees meer »
TU/e en Fontys ICT slaan handen ineen
24 juni 2010 - De TU/e-faculteit Wiskunde & Informatica en de Fontys Hogeschool ICT gaan nauwer samenwerken. De krachtenbundeling houdt onder meer in dat vaker docenten worden uitgewisseld, dat onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten worden gedeeld en dat studenten vlot moeten kunnen wisselen van instelling.
Lees meer »
Enkel spatje kan pret niet drukken op Hajraa-buitentoernooi
24 juni 2010 - “Het weer is reuze meegevallen”, is de opgeluchte reactie van de buitentoernooicommissie van Hajraa. Afgelopen weekend, 19 en 20 juni, werd het 32ste internationale Hajraa-buitentoernooi gehouden op het gras van sportpark De Hondsheuvels. Onderdeel daarbij was het open Nederlands Studenten Kampioenschap Volleybal, dat werd gewonnen door de University of Haifa van Israël.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Tech United schopt het ver op WK
24 juni 2010 - Het TU/e-robotvoetbalteam van Tech United heeft tot nu toe alle wedstrijden op het RoboCup toernooi 2010 met overtuigende cijfers gewonnen. Bij het ter perse gaan van Cursor was bekend dat Tech United tot de halve finale is doorgedrongen van het wereldkampioenschap voetbal voor robots in Singapore.
Op www.tue.nl/cursor lees je of het Eindhovense robotvoetbalteam wereldkampioen is geworden.

Tijdens het toernooi wordt er nog flink gesleuteld aan de Turtles van Tech United. Van links naar rechts: Rob van den Berg, Gerard Harkema en Harrie van de Loo.
Lees meer »
FOM-bestuur stemt in met verhuizing naar TU/e
24 juni 2010 - De Raad van Bestuur van FOM is vorige week donderdag akkoord gegaan met de verhuizing van het FOM-instituut voor Plasmafysica Rijnhuizen naar de TU/e-campus. Wel onder de voorwaarde dat de financiering rondkomt en dat ook de Centrale Ondernemingsraad (COR) er haar goedkeuring aan hecht.
Lees meer »
Niet-student gaat betalen voor culturele activiteiten SG
24 juni 2010 - Niet-studenten gaan vanaf komend collegejaar betalen voor de culturele activiteiten van Studium Generale (SG). Omdat studenten zich hierdoor naar verwachting gemakkelijker zullen identificeren, hoopt het bureau een beter zicht te krijgen op wie er bij SG-activiteiten eigenlijk in het publiek zitten.
Illustratie: David Ernst
Lees meer »
TU/e-alumni vergemakkelijken ook het online zoeken naar beurzen
24 juni 2010 - Het zoeken naar een geschikte bachelor, master of een PhD-traject in Europa was al mogelijk via de sites van het bedrijf Studyportals. Maar sinds kort kan er ook gezocht worden naar een geschikte beurs. Studyportals, opgericht door TU/e-alumni Edwin van Rest en Thijs Putman, bouwt nog steeds aan zijn zoekmachine voor het Europese studieaanbod.
Lees meer »
Nieuwe minor over duurzame energie
24 juni 2010 - Bachelorstudenten kunnen in september deelnemen aan een nieuwe minor over duurzame energie. Het accent ligt daarbij op onderwijs voor mensen die interesse hebben om na hun studie als zelfstandig ondernemer verder te gaan of binnen bestaande bedrijven een eigen start-up te willen maken. De minor onderscheidt zich van het overige aanbod door een zeer praktijkgerichte aanpak en de directe inbreng van bedrijven, zegt dr.ir. Lex Lemmens. Volgens de opleidingsdirecteur van de masteropleiding Sustainable Energy Technology, zijn er vijftien plaatsen beschikbaar.
Lees meer »
TU/e-promovendus maakt ‘bril’ voor telescopen
24 juni 2010 - Dr.ir. Roger Hamelinck, afgelopen dinsdag gepromoveerd bij de faculteit Werktuigbouwkunde, heeft een spiegelsysteem ontwikkeld dat de blik van telescopen snel en nauwkeurig corrigeert voor verstoringen in de atmosfeer. De vinding kan belangrijk zijn voor nieuwe, grotere telescopen. Maar ook oude telescopen kunnen worden voorzien van zo’n nieuwe bril. Reden voor TNO om met het systeem de markt op te gaan.
Het prototype van het spiegelsysteem van Hamelinck. Foto’s: Roger Hamelinck
Lees meer »
Achttien miljoen euro voor verlenging programma DPI
24 juni 2010 - Het Dutch Polymer Institute (DPI) krijgt een extra financiële injectie om het lopende Polymeren Innovatie Programma met twee jaar te verlengen tot en met 2013. Het ministerie van Economische Zaken trekt hiervoor achttien miljoen euro uit.
Lees meer »
Fietsen gestolen bij Bunker
Lees meer »
Beveiliging jaagt op laptopdief
Lees meer »
Studenten betalen meer voor zorg
Lees meer »
Diefstal in IPO-gebouw
Lees meer »
Kantinemedewerkers slachtoffer van dief
Lees meer »
Nederlander vindt wetenschap interessant
Lees meer »
Veel Nederlandse ‘Erasmus-stagiairs’
Lees meer »
Windesheim-directeur verduisterde acht ton
Lees meer »
Protest tegen Engels op Leidse bul
Lees meer »
In memoriam: Prof. Ir. W. Huisman (1916-2010)
Lees meer »