spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Simulatietechniek voor verbranding

Mystery Tour 2007

Citatie-index als wand
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Plaats hier de kop van x10
datum - Plaats hier de lead van x10. x10_s.jpg
Plaats hier het foto onderschrift van x10.
datum - Plaats hier de lead van x10.
Lees meer »
Plaats hier de kop van x9
datum - Plaats hier de lead van x9. x9_s.jpg
Plaats hier het foto onderschrift van x9.
datum - Plaats hier de lead van x9.
Lees meer »
Plaats hier de kop van x8
datum - Plaats hier de lead van x8. x8_s.jpg
Plaats hier het foto onderschrift van x8.
datum - Plaats hier de lead van x8.
Lees meer »
Plaats hier de kop van x7
datum - Plaats hier de lead van x7. x7_s.jpg
Plaats hier het foto onderschrift van x7.
datum - Plaats hier de lead van x7.
Lees meer »
Plaats hier de kop van x6
datum - Plaats hier de lead van x6. x6_s.jpg
Plaats hier het foto onderschrift van x6.
datum - Plaats hier de lead van x6.
Lees meer »
Stekker uit Virusfestival
26 september 2007 - Na veertien edities komt er definitief een einde aan het Virusfestival, dat jaarlijks op het TU/e-terrein wordt gehouden. Stichting Virus slaagde er ook dit jaar niet in om een volledig bestuur bij elkaar te krijgen. Bovendien leed het culturele festival afgelopen jaar verlies door een laag aantal bezoekers - 2.700, waar gerekend was op zo’n 5.000. De stichting blijft wel bestaan en richt zich op kleinere evenementen, zoals het studentenkamerfestival.
x5_s.jpg
Het Viruslogo van 2007.
Lees meer »
Festival ter gelegenheid van sloop W-hal afgeblazen
25 september 2007 - Wdown, het geplande culturele ‘afscheidsfestival’ in en voor de W-hal, gaat niet door. Studium Generale (SG) heeft de organisatie twee weken terug stopgezet, omdat nog onduidelijk is óf de hal wel tegen de vlakte gaat, en omdat het nog lang kan duren voor er zekerheid is over een eventuele sloop. x4_s.jpg
De W-hal. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Warm gewapper voor Máxima
24 september 2007 - Het gewoonlijk te verwachten luide gejuich bleef uit, toen prinses Máxima zaterdagmiddag 22 september het Auditorium van de TU/e betrad. Niet dat ze niet warm onthaald werd door de honderden bezoekers van de Werelddovendagen in Eindhoven, integendeel: van alle kanten heetten enthousiast wapperende handen de prinses welkom. Die beantwoordde de begroeting in stijl: in gebarentaal. x1_s.jpg
Foto: Rien Meulman
Lees meer »
Plaats hier de kop van x2
datum - Plaats hier de lead van x2. x2_s.jpg
Plaats hier het foto onderschrift van x2.
datum - Plaats hier de lead van x2.
Lees meer »
Jarig Simon Stevin in Lichtjesroute
20 september 2007 - Hoe vier je je tiende lustrum op een manier die Eindhoven als lichtstad waardig is? Die vraag beantwoordde Simon Stevin gisteravond, woensdag 19 september, op verrassende wijze. Aan de Montgomerylaan (tussen Fellenoord en Ring) onthulde de studievereniging van Werktuigbouwkunde een nieuw lichtornament voor de Lichtjesroute. Deze bekende jaarlijkse Eindhovense wandel- en fietstocht is vanaf deze week weer geopend voor publiek. x1_s.jpg
Ber Reijnen en Jorine Heling voor het lichtornament. Foto: Rien Meulman
Lees meer »
TU’s werpen financiële barrière op tegen Pakistaanse promovendi
20 september 2007 - De drie TU’s willen niet op grote schaal Pakistaanse promovendi toelaten die met een Pakistaanse studiebeurs naar Nederland gestuurd worden. Ir. Hans van Luijk, voorzitter van de TU Delft en van de 3TU, heeft bemiddelende organisatie Nuffic vorige maand per brief laten weten dat de drie universiteiten een bedrag van minstens 17.500 euro per jaar in rekening zullen brengen voor begeleiding van de ‘gratis’ promovendi.
Lees meer »
Haperende installatie onthult lustrumcadeau Simon Stevin
20 september 2007 - Uitlaten, vuur, emmers, gieters, een cirkelzaag, bierkratten, grote dominostenen. Studievereniging Simon Stevin opende de eigen lustrumweek afgelopen maandag met een grote installatie, die via een aaneenschakeling van mechanismes het cadeau van de vereniging aan de universiteit moest onthullen. De regen en sterke wind langs het Hoofdgebouw ontregelden de ceremonie: de installatie had op vrijwel alle punten helpende handjes nodig om uiteindelijk het doek van het cadeau te trekken, een grote klok.
Op dinsdagmiddag werd laserquest gespeeld in de W-hal. Foto: Irene Wouters
Lees meer »
Begroting OCW: Extra miljoenen voor toponderzoek en beter onderwijs
20 september 2007 - OCW-minister Ronald Plasterk trekt ruim veertig miljoen uit om het universitaire onderwijs over de hele breedte te versterken. In de wetenschap besteedt hij het geld liever aan toponderzoekers. Dat blijkt uit de nieuwe begroting van OCW.
Lees meer »
Kleinste laser ter wereld bij Elektrotechniek
20 september 2007 - Dr. Martin Hill van de faculteit Elektrotechniek heeft de kleinste laser ter wereld gebouwd. Daarover is op de website van het toonaangevende blad Nature Photonics een voorpublicatie verschenen. Het verkleinen van lasers betekent dat ze sneller worden en minder energie gebruiken. De vindingen van Hill vormen dan ook een grote belofte voor de telecommunicatie en computers die schakelen met licht.
Het cilindervormig torentje met halfgeleidermaterialen, waaruit de laser bestaat. Foto: ErikJan Geluk
Lees meer »
Hilbers nieuwe decaan BMT
20 september 2007 - Prof.dr. Peter Hilbers wordt waarschijnlijk per 1 oktober de nieuwe decaan van de faculteit Biomedische Technologie. Dit is gisteren, woensdag 19 september, besproken in de faculteitsraad van BMT. De huidige decaan, prof.dr.ir. Frank Baaijens, wordt met grote waarschijnlijkheid de wetenschappelijk directeur van het BioMedical Materials Program (BMM), een programma waaraan ook de TU/e deelneemt.
Lees meer »
Prinses Máxima zaterdag op de TU/e
Lees meer »
Elektrocutie en dronken studenten: los het maar op
20 september 2007 - Een dronken man ligt onderaan het trapje dat naar dakcafé De Tureluur op het Hoofdgebouw leidt. Zijn been is gebroken. Op het dak van De Tureluur staat iemand die door de consumptie van softdrugs geen zin meer heeft om naar beneden te komen. Zijn aandacht is gericht op betrokkene nummer drie, waarmee hij ruzie staat te maken. En oh ja: er is brand uitgebroken bij de Tureluur. De opdracht aan de TU/e-bhv’ers die donderdag 13 september meededen aan de grote bhv-oefening: los het maar op.
Foto: Peter Spijker
Lees meer »
Soepeler instromen vanuit het hbo
20 september 2007 - Vanaf dit collegejaar kunnen studenten van een aantal Nederlandse hogescholen nog tijdens hun bacheloropleiding een zogeheten ‘doorstroom-minor’ volgen. Deze moet de overstap naar de TU/e versoepelen. De eerste vijftig studenten, van vijf verschillende hogescholen, zijn hier inmiddels mee begonnen.
Lees meer »
Ontgroening door Delftsch Studenten Corps ‘onacceptabel’
20 september 2007 - De SP-fractie van de Delftse gemeenteraad wil dat het college van B en W van Delft onderzoek doet naar de vermeende mishandeling van een student tijdens de afgelopen ontgroeningsperiode bij het DSC. Aanleiding is een ingezonden stuk in nrc-next (http://www.nrc.nl/opinie/article768070.ece), geschreven door de vader van de student, zelf een oud-lid van DSC. SP-raadslid Martijn Sipkema vindt de ontgroeningspraktijken ‘onacceptabel’.
Lees meer »
Secretarissen, Kanzler en Kanzlerinnen bijeen in Eindhoven
20 september 2007 - De universiteitssecretarissen van Nederland en van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westphalen (Kanzler und Kanzlerinnen in het Duits) hadden vrijdag 14 september hun tweejaarlijkse overleg. De 23 secretarissen -11 uit Nederland en 12 uit Duitsland- wisselden in Eindhoven ervaringen uit en spraken onder meer over de Nederlandse 3TU en de Duitse TU9.
Foto: Rien Meulman
Lees meer »
Plasterk legt ook TU Delft aan de ketting
20 september 2007 - De raad van toezicht van de TU Delft moet de benoeming van de nieuwe collegevoorzitter voorleggen aan Onderwijsminister Ronald Plasterk. Die wil zeker weten dat de instelling de Balkenende-norm niet schendt.
Lees meer »
Loopbaan onder de loep met MinorKeuze Middag
20 september 2007 - Een uitgelezen mogelijkheid om je loopbaan nog eens onder de loep te nemen; zo bestempelt studieadviseur drs. Josje Termeer-Knoop de keuze voor een minor, waarmee studenten onderwijs kunnen volgen aan een andere bacheloropleiding. Op woensdag 26 september kunnen TU/e’ers die voor deze keuze staan, zich uitgebreid over de mogelijkheden laten informeren op de tweede MinorKeuze Middag.
Lees meer »
Mare blijft weekblad met nieuws
20 september 2007 - Het Leidse universiteitsblad Mare blijft wekelijks verschijnen. Dat heeft het bestuur van de Universiteit Leiden besloten. Plannen om het blad zijn nieuwsfunctie te ontnemen, gaan niet door.
Lees meer »
DFEZ-hoofd Lenoir verlaat TU/e
Lees meer »
Universitair hoofddocent TU/e prof in Nijmegen
Lees meer »
Emoticons werken
Lees meer »
Fotowedstrijd jarig KNAW
Lees meer »
Dief verstopt tas op TU/e
Lees meer »