spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Buddyproject Bouwkunde schept contact

Sputterende plasma’s

Bunkerfestival zonnig verlopen
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Bedrijvendag Bouwkunde knetterend van start
21 mei 2008- In Vertigo presenteerden zich vandaag 35 bouwbedrijven en ingenieursbureaus die op zoek zijn naar geschikt nieuw personeel. Sinds 2000 organiseren studenten van de faculteit Bouwkunde hun eigen bedrijvendag los van de bedrijvendag die de Wervingsdagen elk jaar houden in het Auditorium. De dag werd knetterend ingeluid door de Houthakkers Roadshow. x3_s.jpg
De Houthakkers Roadshow aan het werk. Foto: Bart van Overbeeke.
Lees meer »

TU Delft had brandveiliger gekund

20 mei 2008 - Het gebouw van de Delftse faculteit Bouwkunde, dat vorige week afbrandde, had een stuk minder brandgevaarlijk hoeven zijn. Dat zei de Delftse brandweercommandant Jan Bron in dagblad De Telegraaf.
Lees meer »
Volle bak op Gezondheidsdag voor 45+’ers
16 mei 2008 - Dat 45-plussers graag fit zijn en zich bekommeren om hun gezondheid bleek gisteren tijdens de Gezondheidsdag op het Studentensportcentrum.  De zogeheten ‘healthcheck’ was met 120 deelnemers helemaal volgeboekt. Ook de workshops Nordic Walking en Tai chi trokken veel belangstelling. x1_s.jpg
Hartslagmeting op de Gezondheidsdag. Foto: Bart van Overbeeke.
Lees meer »
Gemeente: zes ton voor studentenstad Eindhoven
15 mei 2008 - Eindhoven moet snel worden omgevormd tot een dynamische studentenstad. Dat is nodig om studenten en jonge kenniswerkers aan te trekken. Het Eindhovense College van B&W informeert deze week de gemeenteraad over haar nota ‘Studentenstad Eindhoven’, met daarin aanbevelingen en suggesties om dat doel te bereiken. De komende drie jaar komt er uit bestaande middelen zes ton voor beschikbaar.
Lees meer »
De nachtmerrie van elke decaan
15 mei 2008 - Het tot de grond toe afbranden van het onderkomen van je faculteit. Voor elke decaan zal het een nachtmerrie zijn. Jan Westra, decaan van TU/e-faculteit Bouwkunde, vertelde op Omroep Brabant dat hij zich goed kon voorstellen hoe zijn Delftse collega Wytze Patijn zich op dit moment moet voelen. De desastreuze brand van de bouwkundefaculteit in Delft beheerste dinsdag alle nieuwsuitzendingen.
Foto: ANP
Lees meer »
TU/e-holding uitgebreid met drie bedrijven
15 mei 2008 - De TU/e-holding is onlangs uitgebreid met participaties in drie ondernemingen rond TU/e-alumni. Het gaat om de bedrijven HowTech bv, waarin de TU/e een aandeel van een half procent heeft, en om NeoDec bv en Fistuca bv. Van die laatste twee heeft de universiteit tien procent van de aandelen.   
Lees meer »
Sport- en spelmiddag Personeelsvereniging
Lees meer »
Wetenschapswinkels de lucht in
15 mei 2008 - Sinds het stoppen van de wetenschapswinkel van de opleiding Techniek en Maatschappij in 2006 mogen de overige vijf winkels het daarmee vrijgekomen geld besteden aan promotieactiviteiten. Woensdag 14 mei organiseerde men daarom een helikopterrace in het Auditorium.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Vergroting mailboxruimte medewerkers centrale diensten
15 mei 2008 - Medewerkers van de centrale diensten hebben sinds eind maart de beschikking over 250 megabyte aan mailboxruimte. Dat is 200 MB meer dan de oude limiet. De reden voor de verhoging: het feit dat bijlagen steeds groter worden en de mailboxen dus steeds sneller vollopen. Directe extra kosten kwamen er niet bij kijken, laat een medewerker van de dienst ICT weten: de extra harde-schijfruimte was beschikbaar.
Lees meer »
CHEOPS lanceert ontwerpwedstrijd ‘groene brug’ voor Campus 2020
15 mei 2008 - Studievereniging CHEOPS van de faculteit Bouwkunde lanceert deze week ‘ProjectB’, een ontwerpwedstrijd waarvoor studenten worden opgeroepen een gebouw te ontwerpen dat op de plek van de ‘groene brug’ moet komen.
Lees meer »
Steeds meer vrouwen worden doctor
15 mei 2008 - Er promoveren nog altijd meer mannen dan vrouwen, maar dat zal waarschijnlijk niet lang meer duren. In de gezondheidswetenschappen schreven vorig jaar alvast meer vrouwen dan mannen een proefschrift: 542 om 478.
Lees meer »
Facultyclub houdt debat over ICMS
15 mei 2008 - Het belang van het Instituut voor Complexe Moleculaire Systemen voor de TU/e staat maandag 26 mei centraal in een bijeenkomst georganiseerd door de Facultyclub. Vanaf 17.00 uur zullen Bert Meijer en Jan Blom het publiek overtuigen van de voor- en nadelen van de aanwezigheid van zo’n instituut op de TU/e.
Lees meer »
Student Job Vissers wint Omloop der Kempen
15 mei 2008 - Job Vissers (23), student Scheikundige Technologie, heeft zondag in Veldhoven de wielerronde de Omloop der Kempen gewonnen, de belangrijkste wielerronde van deze regio. Het is de grootste zege in de wielercarrière van Vissers, die zich nu gaat richten op het Nederlands kampioenschap.
Winnaar Job Vissers op het ereschavot. Links van hem nummer twee Bram Schmitz en rechts Michaël van Staeyen die als derde over de finish kwam.
Lees meer »
TU/e-studente voorzitster ISO
15 mei 2008 - Merel van Wanrooij (21), derdejaars studente Technische Bedrijfskunde op de TU/e, is vorige week tot voorzitster van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) verkozen.
Lees meer »
Dance-feest Club 040 op herhaling
15 mei 2008 - Studentenvereniging SSRE houdt donderdag 22 mei voor de tweede keer het dance-evenement Club 040 op het Stadhuisplein in Eindhoven. Dj’s Eric Valentine, Sidney Samson en Skitzofrenix zullen achter de draaitafel staan.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Eureka!Cup in Evoluon
15 mei 2008 - In het Evoluon vindt donderdag 22 mei de finale van de Eureka!Cup 2008 plaats. Schoolteams uit de eerste drie klassen van het vwo strijden om de ereplaatsen van deze landelijke ontwerpwedstrijd. De hoofdprijs is een missie op zee.
Lees meer »