spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Plastic badeendjes dobberen de Dommel af

Eindhoven hoofdstad studentensport

Asterix-leden voorop tijdens baanwedstrijd
Cursor in PDF formaatCursor als PDF

Foutparkeerder op TU/e-campus krijgt vanaf 1 juli wielklem

10 juni 2008 - Foutparkeerders op het TU/e-terrein lopen vanaf 1 juli kans een wielklem op hun auto aan te treffen. Tegen betaling van 35 euro komt de beveiliging de gele klem weghalen. Ook 'bumperklevers', die zonder betalen het terrein verlaten, maken bij een volgend bezoek kans op een wielklem. De universiteit heeft tien klemmen gekocht om het nieuwe parkeerbeleid kracht bij te zetten.

x2_s.jpg
Huub van Gerven van de beveiliging toont de nieuwe wielklemmen. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

Slimme voertuigen zijn er al, nu nog de chauffeurs

6 juni 2008 - Slimme auto’s en vrachtwagens die het werk van de chauffeur overnemen, hebben de toekomst. Ze kunnen voor een halvering van het aantal files zorgen, voor een kwart minder ongelukken en de uitstoot van kooldioxide kan met vijftien procent omlaag. Op het symposium Intelligent Vehicles op de TU/e is de afgelopen dagen dit zonnige toekomstbeeld geschetst. x1_s.jpg
Een auto uitgerust met sensoren om andere auto's en voetgangers te detecteren. Foto: Bart van Overbeeke.
Lees meer »
Twijfels Groep-één en PF over bindend studieadvies
5 juni 2008 - De studentenfracties PF en Groep-één van de TU/e zien het bindend studieadvies (BSA) niet zitten. Het werkt volgens hen ‘verschoolsing en bureaucratie’ in de hand. Bovendien is het effect van voorgaande maatregelen niet zorgvuldig onderzocht, zo schrijven zij in een open brief van dinsdag 3 juni.
Lees meer »
Onweer boven TU/e-campus
5 juni 2008 - Een spectaculair tafereel: het universiteitsterrein wordt verlicht door de bliksem.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
‘Monumentenstatus W-hal had meer zekerheid geboden’
5 juni 2008 - De Stichting Wederopbouw Erfgoed Eindhoven vindt het jammer dat de gemeente de monumentenstatus niet heeft toegekend aan de W-hal.
Lees meer »
Eindhovense studenten-nieuwssite Shift040.nl van start
5 juni 2008 - Eindhoven is sinds vorige week een nieuwsbron voor studenten rijker: Shift040.nl. De site bericht over wat er te doen is en wat er speelt in ‘Eindhoven Studentenstad’. In de breedte, dus gericht op studenten van alle hoger-onderwijsinstellingen in Eindhoven. Om dicht bij de doelgroep te zitten, bestaat de schrijvende redactie geheel uit studenten.
Shif040-redacteur Sander van Zuidam praat met Hirsch Ballin. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Oranjekoorts op TU/e tijdens EK voetbal?
Lees meer »

Eerste diploma voor student ‘Systems and Control’

5 juni 2008 - In de Blauwe Zaal van het Auditorium is maandag 2 juni het eerste TU/e-diploma van de masteropleiding ‘Systems and Control’ uitgereikt aan student Tijs Donkers.
Lees meer »
Plastic badeendjes dobberen op Dommel voor het goede doel
5 juni 2008 - Maar liefst 2080 badeendjes kieperde studentenvereniging Demos afgelopen zaterdag bij het Van Abbemuseum in de Dommel. Ongeveer een kwartier later passeerde het eerste eendje de finish bij de brug van het Stratumseind. De meeste eendjes waren verkocht aan ‘adoptieouders’, voor vijf euro per stuk. Voor de ‘ouders’ van de tien snelste eenden waren er prijzen.
Foto:Bart van Overbeeke
Lees meer »
Europees congres over fotonica op TU Eindhoven
5 juni 2008 - Wetenschappers en vertegenwoordigers van de fotonica-industrie ontmoeten elkaar tijdens de European Conference on Integrated Optics (ECIO08), die van 11 t/m 13 juni plaatsvindt op de TU/e.
Lees meer »
Plasma moet hoge ogen gooien bij Academische Jaarprijs
5 juni 2008 - Een buis met gas dat oplicht in een magnetron. Paars gekleurd plasma dat door magnetische werking gaat draaien in een buis. Deze twee experimenten tonen de zeven studenten Technische Natuurkunde en hun begeleider prof.dr.ir. Gerrit Kroesen bij de Academische Jaarprijs. Ook presenteren de TU/e’ers het communicatieplan dat ze hebben voorbereid.
Lees meer »
Met fietscafé naar Valkenswaard
5 juni 2008 - Ze hoefden niet te berekenen hoe vaak je moet trappen om in Valkenswaard te komen. Nee, het was voor de bureaumedewerkers van de faculteit Wiskunde en Informatica dinsdag 3 juni puur een dagje uit.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
‘Resource blijft journalistiek onafhankelijk’
5 juni 2008 - De uitgave van de Wageningse universiteitskrant Resource wordt per 1 september uitbesteed aan Hemels Publishing. De bedrijfsbladenspecialist uit Hilversum bezweert dat de krant onafhankelijk zal blijven, maar critici betwijfelen dat.
Lees meer »
Het dak op met ‘Eindhoven Studentenstad’
5 juni 2008 - Een delegatie van twaalf studenten dronk dinsdag 3 juni champagne met wethouder Marriët Mittendorff, op het dak van de GGD-toren, naast het gemeentehuis. De ‘topontmoeting’ was op deze locatie om symbolisch te onderstrepen dat Eindhoven aan de voeten van iedere student ligt. Onderwerp van gesprek was de nieuwe nota van de gemeente over het thema ‘Eindhoven Studentenstad’.
Foto: Rien Meulman
Lees meer »
Slimme, mooie en snelle voertuigen bij TU/e
5 juni 2008 - De Kennedylaan wordt vrijdag 6 juni vanaf 13.30 uur voor regulier verkeer afgesloten om een demonstratie van ‘slimme’ voertuigen mogelijk te maken. De demonstratie vindt plaats in het kader van het driedaagse internationale symposium ‘Intelligent Vehicles’, dat van woensdag 4 tot en met vrijdag 6 juni wordt gehouden aan de TU/e.
Lees meer »
Studente Technologie Management wint Europese scriptieprijs
5 juni 2008 - Mariska van Stipdonk heeft vorige week de ‘Golden Award’ gewonnen tijdens het European ECR Forum in Berlijn. De voormalige masterstudente Technologie Management kreeg de hoofdprijs voor haar scriptie over het verpakken van consumentengoederen. Ze onderzocht in welke verpakking goederen het beste bij de verkooppunten aangeleverd kunnen worden.
Lees meer »