spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Detecteren van epilepsieaanvallen

Thuis wonen... of op kamers?

Thêta timmert aan de weg
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Digitale studiekeuze coach loodst scholier naar juiste opleiding
17 september 2008 - Veel Nederlandse studenten haken al in het eerste jaar van hun opleiding af, omdat ze zich verkijken op de aard van de studie. Josje Knoop, coördinator van het Pre University College aan de TU/e, ontwikkelde als promotieopdracht een ‘digitale studiekeuze coach’ (DSC) die vwo-scholieren helpt om de juiste richting te kiezen. x3_s.jpg
Josje Knoop. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

Spinozawinnaars spreken op symposium ICMS

16 september 2008 - Het Institute for Complex Molecular Systems (ICMS) viert zijn officiële opening op vrijdag 19 september met een symposium in de Blauwe Zaal. Voor deze gelegenheid zijn vier Nederlandse topwetenschappers uitgenodigd om te spreken.

x2_s.jpg
Dendrimeren op een oppervlak, in beeld gebracht door de animatiestudio van ICMS.
Illustratie: Remco van de Gaag en Thomas Hermans.
Lees meer »

Bamboe van Bouwkunde de lucht in

11 september 2008 - Voorzichtig liften Bouwkundestudenten de bamboeconstructie op. Onder moet weer een nieuwe verdieping komen. Bovenin klinkt vervaarlijk gekraak. Een bamboestengel bovenin knapt, maar gelukkig houdt de toren het. SUPport, de studievereniging voor Construction en Building Technology van Bouwkunde, hield woensdag 10 september een bamboeworkshop. x1_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Vijftig miljoen voor onderzoek polymeren
11 september 2008 - De komende vier jaar steekt het ministerie van Economische Zaken vijftig miljoen euro in het Polymeren Innovatie Programma (PIP). Een groot deel hiervan zal besteed worden aan onderzoeksprojecten binnen de TU/e, zo laat dr.ir. Jacques Joosten, directeur van het Dutch Polymer Institute (DPI), weten.
Lees meer »
‘Scheikunst’ bij promotie aan TU/e
Lees meer »
Nanotechnoloog prof.dr. Bert Koopmans:
“Laten we de gevaren van nanodeeltjes niet hypen”
11 september 2008 - Minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil een advies van de SER over de mogelijkheden om blootstelling aan nanodeeltjes op de werkvloer te voorkomen. Prof.dr. Bert Koopmans van de faculteit Technische Natuurkunde vindt die aandacht terecht, maar hoopt dat het onderwerp geen hype wordt in de media.
Lees meer »
‘Zienswijze’ vertraagt bouw spaceboxen
11 september 2008 - De oplevering van 102 nieuwe spaceboxen, die gebouwd worden achter Potentiaal naast al bestaande units, kent een vertraging van twee maanden. Vestide, het huisvestingsbedrijf voor studenten en onderdeel van Woonbedrijf, moest de bouw noodgedwongen staken toen er bezwaar werd aangetekend. De officiële bouwvergunning wordt pas morgen, vrijdag 12 september, door de gemeente afgegeven.
De fundering van de nieuw te plaatsen spaceboxen achter Potentiaal.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Superversneller CERN van start
11 september 2008 - Op woensdag 10 september was het dan eindelijk zover: de Large Hadron Collider (LHC) -de ringvormige versneller van CERN in Genève die protonen tot ongeëvenaarde energieën moet opzwepen- werd officieel opgestart. De hoop is dat de brokstukken uit de botsingen tussen de versnelde protonen antwoord zullen geven op een aantal fundamentele vragen uit de fysica.
Lees meer »
‘Vliegende start’ voor Haags Brainport-kantoor
11 september 2008 - TU/e-studenten van University Racing Eindhoven en Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden hielpen maandag 8 september de Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel bij de formele opening van het Brainport-kantoor in Den Haag.
Foto: Phil Nijhuis
Lees meer »
De Bruijn erelid Vereniging voor Logica
Lees meer »
Zwakke universitaire student moddert langer door dan hbo’er
11 september 2008 - De grootste groep studiestakers aan de universiteit houdt er pas na het zesde jaar mee op. In het hbo vliegen ze er in het eerste jaar al uit. Dat blijkt uit onderzoek van ResearchNed naar de achtergronden van studie-uitval in het hoger onderwijs.
Lees meer »
Proef openstelling De Hal in weekend
11 september 2008 - In de periode van 13 september tot en met 5 oktober zal de centrale bibliotheek in De Hal ook op zaterdag en op zondag geopend zijn van 9.00 tot 22.30 uur, net als de ICTheek op de eerste verdieping.
Lees meer »
Archiefmateriaal auto’s naar Helmond
11 september 2008 - Het Nederlands Centrum voor Autohistorische Documentatie (NCAD) verhuist deze week van de TU/e naar Helmond. Het NCAD zit sinds 2003 in het IPO-gebouw maar moet daar weg omdat de faculteit Technologie Management de ruimte nodig heeft.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Cambridge voor het klootjesvolk
11 september 2008 - Cambridge, de Britse topuniversiteit, probeert zichzelf via tv-soaps als Eastenders en Coronation Street van haar elitaire imago te ontdoen. Ook het populaire autoprogramma TopGear is benaderd.
Lees meer »
Gay sporttoernooi op TU/e-campus
Lees meer »
Bedrijfsplan TU/e-team wint eerste prijs
Lees meer »