spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

K3 komt naar TU/e-campus

Op weg
naar plastic vissenvoer

Caleidoscoop tegen
slavernij
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
TU/e'ers maken kleinere en snellere geheugens mogelijk
29 september 2008 - Onderzoekers van de groep Fysica van Nanostructuren van prof.dr. Bert Koopmans hebben voor het eerst met een ultrakorte laserpuls magnetisch gebiedjes met elkaar laten communiceren. Naast meer begrip van het gedrag van de spin van elektronen, maakt dit op termijn veel snellere, kleinere en zuinigere magnetische geheugens mogelijk. Het onderzoek verscheen op 29 september op de website van het gerenommeerde tijdschrift Nature Physics. x1_s.jpg
Prof.dr. Bert Koopmans. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e haalt relatief grootste derde geldstroom binnen
25 september 2008 - Van alle Nederlandse universiteiten haalt de TU/e relatief het meeste geld binnen uit de derde geldstroom. Dit blijkt uit de rapportage ‘Feiten en Cijfers Nederlandse Universiteiten 2008’ die het Rathenau-instituut deze maand gepubliceerd heeft. Volgens Rathenau heeft de TU/e, na de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), ook de hoogste citatie-impactscore.
Lees meer »
Europese topfunctie voor oud TU/e-hoogleraar Schuurmans
25 september 2008 - Oud TU/e-hoogleraar Martin Schuurmans is vorige week benoemd tot bestuursvoorzitter van het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT). Deze nieuwe technologie-instelling gaat de Europese koers uitzetten voor het wetenschappelijk onderzoek en beschikt over een miljardenfonds.


Martin Schuurmans. Foto: ANP
Lees meer »
Bredere samenwerking TU/e en Catharinaziekenhuis
25 september 2008 - De TU/e heeft een raamovereenkomst getekend met het Catharinaziekenhuis over strategische samenwerking in onderzoek. De twee betrokken faculteiten zijn Elektrotechniek (E) en Technologie Management (TM). Decaan prof.dr.ir. Ton Backx (E) verwacht dat de samenwerking uiteindelijk net zo omvangrijk wordt als die met het Máxima Medisch Centrum (MMC)
Lees meer »
Groene TU/e-foto in de prijzen
25 september 2008 - Studium Generale-medewerkster Hetty de Groot is de winnares van de fotowedstrijd Eindhoven Verrassend Groen.
Foto: Hetty de Groot
Lees meer »
Commissie: Construction Technology blijft bestaan
25 september 2008 - De Bouwkundeleerstoel Construction Technology (CT) en de bijbehorende mastertrack moeten zelfstandig blijven bestaan. Dat komt te staan in het advies dat een speciaal hiervoor ingestelde commissie binnen enkele weken gaat uitbrengen aan het faculteitsbestuur. In juni dit jaar ontstond ophef door een brief in Cobouw, waarin twee studenten CT waarschuwden voor de mogelijke opheffing van hun opleiding.
Lees meer »
Nieuwe naam voor Technologie Management
25 september 2008 - De faculteit Technologie Management gaat vanaf deze week door het leven als de faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences. Volgens directeur bedrijfsvoering drs.ing. Jos Hermus zorgde de huidige benaming voor verwarring in het buitenland en bij middelbare scholieren. Ook gebruikte de wetenschappelijke staf de naam bijna niet bij publicaties.
Lees meer »
Gratis concert K3 op TU/e-campus
25 september 2008 - Kusjesdag, Alle kleuren, Oma’s aan de top en Oya lele. Deze en andere K3-liedjes schallen zondag 19 oktober over het TU/e-terrein. De bekende Belgische meidengroep viert haar tienjarig bestaan op de campus. Bij het gratis evenement worden zo’n twintigduizend mensen verwacht.
K3. Foto: ANP
Lees meer »
Eerste bachelors met honors afgestudeerd bij BMT
25 september 2008 - Twee bachelorstudenten van de opleiding Biomedische Technologie hebben woensdag 24 september als eerste hun honorsbul uitgereikt gekregen.
Lees meer »
PPD levert 250ste PDEng af
25 september 2008 - De tweejarige postgraduate ontwerpersopleiding Process and Product Design (PPD) leverde maandag 22 september het 250ste diploma af. Het kwam in handen van Vuk Jancic. Hij heeft zijn studie afgerond met een afstudeerproject bij Essent Warmte. Daarmee verkreeg hij, naast een bloemetje, de graad van PDEng (Professional Doctorate in Engineering).
Vuk Jancic ontvangt zijn diploma uit handen van Henk Leegwater.
Foto: Photodette
Lees meer »
Voor de klas met je bachelordiploma
25 september 2008 - Universitaire bachelors die een educatieve minor volgen, mogen straks lesgeven in het vmbo en in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het is één van de maatregelen waarmee OCW het lerarentekort te lijf gaat.
Lees meer »
Sportkaart verlengen achter je pc
25 september 2008 - Houders van een sportkaart hoeven niet meer jaarlijks naar het sportcentrum om hun kaart te laten vernieuwen. Met de vernieuwde website van het Studentensportcentrum is het mogelijk om het abonnement online te verlengen. Een andere nieuwigheid op de website is de ‘virtual tour’ van het centrum.
Lees meer »
“Praten over ov-chipkaart is tijdverspilling”
25 september 2008 - Studentenbond LSVb legde maandag 22 september samen met organisaties als de ANWB en de Consumentenbond een bom onder de ov-chipkaart. Een pragmatische keuze, zegt voorzitter Lisa Westerveld. “Blijven praten is vooral zonde van onze tijd.”
Lees meer »
Spaanse tuna’s in Eindhoven
25 september 2008 - Vier Spaanse tunagroepen waren afgelopen weekeinde op uitnodiging van Tuna Ciudad de Luz en La Tuniña in Eindhoven voor het minifestival Noche de Tuna. Op vrijdagavond werd er opgetreden in het Frits Philips Muziekcentrum. De dag erna vermaakten de muzikanten zo’n zevenhonderd mensen bij de Van Doorne Kiosk met traditionele Spaanse studentenmuziek.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Feest bij twintigjarige TUimelaar
25 september 2008 - Tijgers, luipaarden, vlinders, prinsessen en lieveheersbeestjes bevolkten zaterdag 20 september de TUimelaar. Het TU/e-kinderdagverblijf bestaat namelijk twintig jaar en dat werd zaterdag gevierd met de kinderen en hun ouders. Zo’n honderdtwintig kinderen met ouders konden zich laten schminken, speelgoed en kleren ruilen op een ruilbeurs, kunstwerken maken, springen op het springkussen en meedoen aan workshops muziek, koken en Reggio.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Meer externe masterstudenten aan TU/e
Lees meer »
Fietsen en laptop gestolen van campus
Lees meer »
UvT overweegt universitaire lerarenopleiding
Lees meer »
In memoriam
Lees meer »