spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Kunst maakt warm voor techniek

Zwevende robot nauwkeurig en snel

Poolen en darten in de kroeg
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Universiteitsraad niet in beroep tegen uitspraak BSA
4 februari 2009 - De universiteitsraad gaat niet in hoger beroep tegen de uitspraak van de landelijke geschillencommissie met betrekking tot de invoering van het bindend studieadvies (BSA) aan de TU/e. Medio januari verwierp de geschillencommissie alle punten die de U-raad had aangedragen om de invoering per 1 september van dit jaar te voorkomen. x3_s.jpg
Illustratie: Jeannette Bos
Lees meer »
Student Technische Bedrijfskunde wint Q-masters

3 februari 2009 - John van Rooy, TU/e-student Technische Bedrijfskunde, heeft gisteren de Nobiles Q-Masters gewonnen. Hij behaalde de eerste plaats in de finale, die plaats vond op Nyenrode Business Universiteit. Met autoverkopers-flair won hij onder meer een maatpak en een wintersport voor vier personen.

x2_s.jpg
John van Rooy.
Lees meer »
5600 gebakjes om toppositie te vieren
29 januari 2009 - Cateraar Albron toverde binnen 24 uur 5600 gebakjes tevoorschijn die vandaag overal werden uitgedeeld op de campus. Dinsdagmiddag werd bekend dat de TU/e wereldwijd op de eerste plaats staat qua onderzoek met het bedrijfsleven, woensdagochtend kreeg de cateraar de opdracht om ter viering gebak te verzorgen. Tussen 10.00 en 16.00 uur kon vandaag in alle kantines en op vergaderlocaties een 'petit-four' gegeten worden, met daarop de tekst 'TU/e nr.1'. x1_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke.
Lees meer »
TU/e wereldwijd nummer 1 in onderzoek met industrie
29 januari 2009 - De TU/e creëert van de 350 grootste research universiteiten ter wereld procentueel de grootste wetenschappelijke output in samenwerking met de industrie. In een wereldranking, opgesteld door het Leidse Center for Science and Technology Studies (CWTS), staat de TU/e met een score van 10,5 procent van de publicaties bovenaan.
Lees meer »
Eerste promotie in Zwarte Doos
29 januari 2009 - Van de ‘gewoon wat opgeleukte’ collegezalen in het Auditorium, waar hij al de nodige promoties had bijgewoond, werd dr.ir. Vincent Tabak niet erg enthousiast. Toen hij er lucht van kreeg dat De Zwarte Doos als locatie werd bekeken, was hij er als de kippen bij om deze plek te prikken voor zijn eigen promotieplechtigheid. Maandag 26 januari was de bouwkundige de eerste die er, in de filmzaal, zijn proefschrift verdedigde.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e betrokken bij Europees geneesmiddelenproject
29 januari 2009 - De TU/e is een van de partners in het ‘Sonodrugs’-project, dat gericht is op de ontwikkeling van technologieën voor de lokale afgifte van geneesmiddelen. Philips gaat het project -15,9 miljoen euro groot- leiden. De verwachting is dat de nieuwe technieken een belangrijke rol kunnen spelen in de behandeling van kanker en hart- en vaatziekten.
Lees meer »
Gemeente tikt ST op de vingers
29 januari 2009 - Bij een controle bij de faculteit Scheikundige Technologie, op 31 oktober 2008, heeft de gemeente ‘ernstige overtredingen’ van de veiligheidsregels geconstateerd. De gemeente dreigde met dwangsommen, en liet de politie zelfs proces-verbaal opmaken. De faculteit heeft de zaak inmiddels op orde gebracht en gaat nu zelf structureel onaangekondigde controles uitvoeren om naleving te garanderen.
Lees meer »
Inbraak in het Paviljoen
Lees meer »
Lundqvist mist waardering voor TU’s
29 januari 2009 - Collegevoorzitter Amandus Lundqvist vindt dat er voor de afstemming van het onderzoek binnen de Nederlandse universitaire wereld een strategisch beleidskader moet komen. In een interview met Onderzoek Nederland, een onafhankelijke nieuwsbrief over management in wetenschap en technologie, beklaagt hij zich ook over het gebrek aan waardering voor de TU’s.
Lees meer »
UT-prof Haverkort nieuwe directeur ESI
29 januari 2009 - Prof.dr.ir. Boudewijn Haverkort wordt met ingang van 1 maart 2009 de nieuwe wetenschappelijk directeur van het Embedded Systems Institute (ESI), gevestigd op het TU/e-terrein. De Twentse hoogleraar volgt prof.dr. Ed Brinksma op, die sinds 1 januari rector magnificus is van de Universiteit Twente.
Boudewijn Haverkort.
Lees meer »
Tasjesdief actief op campus
29 januari 2009 - Een TU/e-medewerkster is zaterdagochtend 24 januari om 05.10 uur overvallen op het grasveld achter de parkeerbetaalautomaat bij het Hoofdgebouw. Dit laat Hay Becks van de TU/e-beveiliging weten. De vrouw liep vanuit het Limbopad naar de spaceboxen en werd onderweg aangesproken door een man met een Noord-Afrikaans uiterlijk. Bij het Hoofdgebouw gaf hij haar onverwacht een harde duw en griste haar handtas weg. Daarin zaten onder meer pasjes, sleutels en een portemonnee. De man vluchtte weg richting de Kennedylaan.
Lees meer »
Onderzoek TU/e-sportcentrum: ruim voldoende tot goed
29 januari 2009 - Mensen zijn meer te spreken over het Studentensportcentrum (SSC), naarmate ze er meer mee bekend zijn. Dit blijkt uit een grootschalig onderzoek van het SSC naar het imago van het centrum en de tevredenheid. Sportkaarthouders geven het SSC gemiddeld een 7,8, mensen zonder sportkaart een 7,1. Wat het SSC betreft pleit dit resultaat voor meer ‘probeeracties’, om meer mensen over de streep te trekken.
Enkele van de winaars van de sportkaart, uitgereikt door directeur Wim Koch (rechts). Verder op de foto (v.l.n.r.) Lester van Ree, Luuk Hennen, Daan Adriaans, Pim Vinkenborg, Sophie van Grinsven, en Theo Heldoorn (achter Wim Koch).
Foto: Bart van Overbeeke.
Lees meer »
UT gaat in zee met Arabieren
29 januari 2009 - Na de Universiteit Maastricht en de Rijksuniversiteit Groningen gaat nu ook de Universiteit Twente in zee met Saudi’s. De universiteit gaat samenwerken met de Prince Mohammad Bin Fahd University (PMU) in de stad Al Khobar aan de Perzische Golf.
Lees meer »
Marius Monen naar Innovation Lab
29 januari 2009 - Drs. Marius Monen, directeur bedrijfsvoering bij de faculteit Bouwkunde, wordt vanaf 1 maart ‘directeur technology transfer’ bij Innovation Lab. Monen was vanaf oktober 2006 directeur bedrijfsvoering bij Bouwkunde, nadat hij er eerst ongeveer een jaar adjunct-directeur was.
Lees meer »
Gouden jubileum TH-berichten/Cursor
29 januari 2009 - Om te vieren dat vijftig jaar geleden TH-berichten, dat later overging in Cursor, van start ging, verschijnt in de Cursor van 5 februari een special over de geschiedenis van het blad. In het Hoofdgebouw wordt op die dag een expositie van typerende cartoons en illustraties uit het blad geopend.
Lees meer »
Met kunst scholieren warm maken voor techniek
29 januari 2009 - Ze zijn er in vele vormen en kleuren, initiatieven om meer scholieren zover te krijgen dat ze kiezen voor een technisch profiel en daarna een bèta-opleiding. Ingenieursbureau Arcadis zet onder de noemer ‘Artcadia’ een prijsvraag in waarbij de combinatie kunst en techniek centraal staat. De finale van deze wedstrijd voor scholieren van klas 2 van havo en vwo was vrijdag 23 januari in het Auditorium van de TU/e.
Een van de deelnemende groepjes bij hun presentatie in het Auditorium. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »