spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Dromen over licht

Diploma-uitreiking

Expositie van tempels
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar

Wilhelmina-ring voor TU/e-alumnus Körmeling

19 juni 2009 - TU/e-alumnus John Körmeling krijgt de Wilhelmina-ring, een landelijke oeuvre-prijs die iedere twee jaar wordt uitgereikt aan een prominente Nederlandse beeldhouwer. Dat heeft de Nederlandse Kring van Beeldhouwers deze week bekend gemaakt. x1_s.jpg
John Körmeling (midden in witte blouse) tijdens de presentatie van zijn ontwerp van het Nederlandse paviljoen op de wereldexpo 2010 in Shanghai.
Lees meer »
Regeling kenniswerkers opengesteld
18 juni 2009 - Kennisinstellingen en bedrijven kunnen vanaf vrijdag 19 juni voorstellen indienen voor de regelingen ‘Kenniswerkers’ en ‘High Tech Topprojecten’. SenterNovem maakte de definitieve uitwerking van de regelingen op 17 juni bekend. Pieter de Bock, werkzaam bij het Innovation Lab, verwacht dat de TU/e enkele honderden kenniswerkers kan plaatsen.
Lees meer »
Regen verpest buitentoernooi Hajraa
18 juni 2009 - Het Hajraa Buitentoernooi is zondag 14 juni vanwege de regen afgelast; een domper na de zonovergoten zaterdag. Afgelopen weekend kwamen vierduizend volleyballers uit heel Europa naar Eindhoven voor de 31ste editie van het buitentoernooi van studenten-volleybalvereniging Hajraa.
Lees meer »
TU/e scoort goed bij Europees nanoprogramma
18 juni 2009 - Twee TU/e-ers, prof.dr.ir. Luc Brunsveld (Biomedische Technologie) en dr. Jens Garleff (Technische Natuurkunde) hebben respectievelijk de eerste en tweede plek behaald in een subsidieronde van het Europese programma voor nano-onderzoek Nano-Sci-E+. De onderzoekers sleepten elk ongeveer een kwart miljoen euro binnen, voldoende om een promovendus aan te stellen voor vier jaar.
Lees meer »
Klachten over feestende volleyballers
18 juni 2009 - Bewoners van de spaceboxen op het TU/e-terrein hebben afgelopen weekeinde geklaagd over de herrie in en rondom een feesttent van volleybalvereniging Hajraa op het Laplace-plein. Het Onderwijs en Studenten Service Centrum (STU) van de TU/e gaat kijken of een andere aanpak nodig is.
Lees meer »
Samenwerking TU/e met München en Lynby krijgt steeds meer vorm
18 juni 2009 - De alliantie die de TU/e vorig jaar aanging met de Technische Universität München (TUM) en de Danmarks Tekniske Universitet (DTU), krijgt steeds meer vorm. De drie instellingen zijn samen de European Graduate School on Sustainable Energy Technology gestart, waar 63 projecten in zijn ondergebracht. De onderzoekers gaan elkaar twee keer per jaar ontmoeten, tijdens een summer- en winterschool.
Lees meer »
Laatste bijeenkomst Kleisterlee
18 juni 2009 - TU/e-alumnus en Philips-topman Gerard Kleisterlee (rechts op de foto) was dinsdag 16 juni voor het laatst actief als voorzitter van Raad van Toezicht bij het periodieke overleg met het College van Bestuur.
Lees meer »
Opening microreactorlab in Matrix
18 juni 2009 - De TU/e-spin-off Flowid, die microreactortechnologie levert voor de chemische en farmaceutische industrie, opent vrijdag 19 juni om 15.00 uur in het gebouw Matrix het Flowid Applicatie Laboratorium.
Lees meer »
Oud-studenten Design Academy eisen 50.000 euro
18 juni 2009 - Twaalf gedupeerde alumni van de Design Academy in Eindhoven eisen ieder een schadevergoeding tot vijftigduizend euro, zo meldt de Volkskrant maandag 15 juni. De hogeschool had hen bij de inschrijving ten onrechte een universitaire master-titel beloofd.
Lees meer »
Informatieavond over toekomst campus
Lees meer »
Lintje voor TU/e’er Alfons Bruekers
Lees meer »
TU/e-alumnus Meulenbroeks wint Edison Publiekprijs voor klassiek album
18 juni 2009 - TU/e-alumnus Technische Natuurkunde dr. Ralph Rousseau Meulenbroeks heeft donderdag 11 juni in de Ridderzaal in Den Haag de Edison Klassiek Luister Publieksprijs gekregen. Hij ontving de onderscheiding voor zijn spel op het strijkinstrument viola da gamba. Zijn plaat Chansons d’amour werd door lezers van het tijdschrift Luister verkozen tot het populairste klassieke album van 2008. De Eindhovense zangeres Lenny Kuhr overhandigde Meulenbroeks het bijbehorende bronzen beeldje.
Foto archief: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Best Paper Award naar TU/e voor aantonen van phishingmogelijkheden
18 juni 2009 - TU/e-docent cryptologie dr. Benne de Weger heeft met een team van onderzoekers de Best Paper Award toegekend gekregen voor CRYPTO 2009. Dat is een conferentie van de internationale associatie voor cryptologisch onderzoek.
Lees meer »
Bouwkundeprof Wim Zeiler ontvangt gouden TVVL-penning
Lees meer »
TV-programma Het Klokhuis filmt op TU/e
18 juni 2009 - Een filmploeg van het televisieprogramma Het Klokhuis was donderdag 11 en vrijdag 12 juni op de TU/e-campus voor opnamen. De programmamakers gaan aandacht besteden aan mobiele communicatie en klopten hiervoor aan bij dr.ir. Maurice Kwakkernaat.
Klokhuis-presentator Bart Meijer (links) met Maurice Kwakkernaat naast hem. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Introductieprogramma voor internationale Masterstudenten
18 juni 2009 - “Very helpful”, bestempelt een Chinese masterstudent het introductieprogramma dat hij vorig jaar doorliep aan de TU/e. Vooral de Meet & Greet-service en de registratiedag werden erg gewaardeerd volgens de Internationale Studenten Barometer, een wereldwijd onderzoek naar tevredenheid onder studenten. Van 10 tot 28 augustus is er weer een Master Introduction Program.
Lees meer »
VSNU: alleen tweede master betaalbaar houden
18 juni 2009 - De universiteiten willen dat studenten hun eventuele tweede masteropleiding kunnen afmaken zonder het hogere instellingscollegegeld te moeten betalen. Voor studenten die een tweede bachelorstudie volgen, zou zo’n regeling niet haalbaar zijn.
Lees meer »
Rekenwonder Willem Bouman geeft uitleg
18 juni 2009 - Altijd al meer willen weten over de logica bij derde machten? Of over de kruismethode bij delen en vermenigvuldigen? Het rekenwonder Willem Bouman komt 23 juni aan de TU/e sommen maken als 873.896.783.885 gedeeld door 973.865 en hij wil wel derde machtswortels trekken uit een getal met achttien cijfers. Maar liever dan genieten van een daverend applaus van het publiek wil hij college geven.
Lees meer »
Expositie medewerkers IEC
Lees meer »
Brandweer TU/e promoveert
Lees meer »
TU/e-alumna nieuwe gedeputeerde
Lees meer »
Geen compensatie voor jonge eerstejaars
Lees meer »