spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kBCursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar

Geen TU/e’er in gemeenteraad Eindhoven

4 maart 2010 - In de Eindhovense gemeenteraad zijn geen studenten of medewerkers terechtgekomen. Het scheelde overigens niet veel -eigenlijk maar een paar stemmen- of bouwkundestudent  Cyriel Prinsen had namens Groen Links op het pluche plaats mogen nemen.

x2_s.jpg
Lees meer »

'TU/e bij wereldtop onderzoek duurzame energie'

4 maart 2010 - In een rapportage van wetenschapsuitgever Elsevier staat de TU Eindhoven in de wereldwijde top-20 van onderzoeksinstellingen die onderzoek doen naar 'alternative energy'. De TU/e is de tweede Europese universiteit in de lijst en staat op plek 16, vlak na Imperial College London. x1_s.jpg
Mede dankzij de publicaties over zonnecellen, behoort de TU/e tot de wereldtop als het gaat om onderzoek naar duurzame energie.
Lees meer »
UT-bestuur noemt overstap een klap
Twentse procestechnologen naar TU/e
4 maart 2010 - Vier Twentse procestechnologen maken de overstap naar de TU/e-faculteit Scheikundige Technologie. Hoogleraar Hans Kuipers, wetenschappelijk directeur van IMPACT (Institute of Mechanics, Processes and Control), is de meest prominente van de vier. Hij sleepte eind 2009 een Advanced Grant van de European Research Council (ERC) in de wacht van 2,5 miljoen euro. Het Twentse bestuur reageert verrast en teleurgesteld.
Lees meer »
Bouwkunde: compacter met minder franje
4 maart 2010 - De instroom van nieuwe studenten bij Bouwkunde moet met een derde omlaag. Ook verdwijnt de komende jaren een deel van de leerstoelen en staan fusies tussen een aantal groepen op stapel. Dat staat in de visie voor 2014 die het faculteitsbestuur op 18 maart gaat voorleggen aan het College van Bestuur van de TU/e.
Studievereniging CHEOPS hing deze week groene emmertjes op om ideeën van studenten en docenten te verzamelen over de toekomst van Bouwkunde. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e’ers visualiseren onzuiverheden halfgeleider
4 maart 2010 - TU/e-onderzoekers onder leiding van prof.dr. Paul Koenraad hebben vorige week de omslag gehaald van Physical Review Letters, een van de voornaamste tijdschriften voor natuurkundig onderzoek. De Eindhovenaren presenteren in het blad de oplossing van een belangrijk raadsel in de halfgeleiderfysica.
De afbeelding op de omslag van Physical Review Letters.
Lees meer »
Opnieuw veel laptops gestolen op campus
4 maart 2010 - Op het TU/e-terrein zijn afgelopen week weer veel laptops gestolen. Zes studenten van diverse faculteiten zagen op verschillende locaties hun notebooks verdwijnen.
Lees meer »
Bonden: koopkrachtbehoud voor universiteitspersoneel
4 maart 2010 - De vakbonden en de VSNU onderhandelen sinds 16 februari over een nieuwe cao. Belangrijkste eisen van de bonden zijn een loonsverhoging van 1,25 tot 1,5 procent en behoud van werkzekerheid en kennis aan de universiteiten.
Lees meer »
Van Bijsterveldt neemt portefeuille hoger onderwijs waar
“Voortgezet en hoger onderwijs in gesprek”
4 maart 2010 - Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt wil de komende maanden hogescholen en universiteiten in gesprek laten gaan met middelbare scholen. Verder wil ze afmaken wat oud-minister Ronald Plasterk in gang heeft gezet.
Lees meer »
Natuurkundebladen fuseren tot ‘N!’
4 maart 2010 - ‘N!’ is de korte maar krachtige naam van het nieuwe natuurkundemagazine waarvoor studievereniging Van der Waals en alumnivereniging VENI de krachten bundelen. Het blad, dat voorlopig vier keer per jaar gaat verschijnen, moet de eigen bladen van de twee verenigingen vervangen.
Het nieuwe N!-magazine.
Lees meer »
Opnieuw acties studenten
4 maart 2010 - Studenten gaan opnieuw actievoeren. Met onder meer een fietsdemonstratie op 25 maart in Den Haag willen ze voorkomen dat een nieuw kabinet alsnog de basisbeurs afschaft.
Lees meer »
Millenniumdoelen centraal op symposium aan TU/e
4 maart 2010 - De Stichting Vredescentrum Eindhoven houdt woensdag 10 maart het symposium ‘De Millenniumdoelen en het Midden-Oosten’. Diverse sprekers zullen in het TU/e-gebouw Potentiaal hun licht laten schijnen over de situatie in het Midden-Oosten en hoe met name de Israëlisch-Palestijnse kwestie de realisatie van de millenniumdoelen in deze regio beïnvloedt.
Lees meer »
Drie TU/e’ers in finale Shell BaMa Prijs 2009
4 maart 2010 - Drie TU/e’ers zijn uitgenodigd voor de finale van de Shell Bachelor Master Prijs 2009 op 9 maart in het Shell Technology Centre in Amsterdam. De multinational vergeeft deze scriptieprijs in samenwerking met de drie technische universiteiten. De beste zeven scripties op het gebied van duurzame ontwikkeling en technologie zijn ingestuurd door studenten van de Universiteit Utrecht, Universiteit Twente en de TU/e.
Lees meer »
Discussie over spin-off en universiteit
Lees meer »