spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Out of office
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
  laatste online nieuws
  Ook maximumsalaris bij herbenoeming
  26 januari 2011 - Niet alleen voor nieuwe onderwijsbestuurders geldt voortaan een maximumsalaris. Ook bij herbenoemingen moeten universiteiten en hogescholen zich houden aan het salarisplafond. x9_s.jpg
  .
  Lees meer »
  LSVb: “Verwijt anarchisten te makkelijk”
  25 januari 2011 - De Anarchistische Groep Nijmegen verwijt de LSVb dat zij tijdens de demonstratie van afgelopen vrijdag “intiem samenwerkten met de politie” en onderscheid maakten tussen ‘goede’ en ‘slechte’ demonstranten. x8_s.jpg
  De demonstratie op het Haagse Malieveld, afgelopen vrijdag.
  Lees meer »
  Ministerie laat zich niet opjagen
  25 januari 2011 - Jazeker, dit kabinet belooft dat de prestaties in het Nederlandse onderwijs omhoog gaan. Maar de minister van OCW maakt nog niet duidelijk hoe het parlement dit kan controleren.
  Lees meer »
  TU/e zamelt géén geld in voor van moord verdachte alumnus
  24 januari 2011- Engelse en Nederlandse media besteden sinds vorige week donderdag veel aandacht aan de arrestatie van een alumnus van Bouwkunde, die wordt beschuldigd van de moord op de Britse Joanna Yeats. Het bericht dat aan de TU/e geld voor hem zou worden ingezameld door oud-medewerkers en hoogleraren, is onjuist en inmiddels ook door diverse media weer gecorrigeerd.
  Lees meer »
  Manifestatie Den Haag
  21 januari 2011 - Een impressie van de manifestatie in Den Haag. In de Cursor van deze week volgt een uitgebreid verslag. x5_s.jpg
  Hoogleraren uiten massaal hun ongenoegen over de kabinetsplannen.
  Lees meer »
  Alumnus TU/e verdachte in Britse moordzaak
  21 januari 2011 - Een 32-jarige alumnus van de TU/e is donderdagochtend 20 januari door de Britse politie aangehouden. Hij wordt verdacht van de moord op zijn 25-jarige buurvrouw in Bristol. Het woonhuis van de man is door de politie doorzocht. De Nederlander zit in voorlopige hechtenis en wordt door de politie verhoord. Dat melden Britse en Nederlandse kranten vrijdag.
  Lees meer »

  Gemeente en TU/e gaan computerruimtes delen

  20 januari 2011 - De gemeente Eindhoven en de TU/e gaan nog dit jaar gebruikmaken van elkaars computerruimtes. Daarmee creëren beide partijen een uitwijklocatie wanneer zich bij hen een calamiteit voordoet. Ook gaat men gebruik maken van elkaars ict-infrastructuur en gaat men kennis en vaardigheden uitwisselen. Op woensdag 19 januari ondertekenden beide partijen hiervoor een intentieverklaring. x3_s.jpg
  Wethouder Staf Depla (rechts) en collegelid  Jo van Ham ondertekenen de intentieverklaring. Foto: gemeente Eindhoven
  Lees meer »

  “Wie kan rekenen, rekent op kennis”

  20 januari 2011 - Op de begane vloer van Vertigo zijn donderdagmiddag 20 januari flink wat studenten bezig met het maken van spandoek om daarmee in Den Haag aandacht te trekken van kabinet Rutte. Faculteit Bouwkunde heeft haar studentenwerkplaats ter beschikking gesteld en sponsort ook de potten rode en zwarte verf en de meterslange katoenen doeken.

  x2_s.jpg Studenten bezig met het maken van spandoeken in Vertigo. Foto: Bart van Overbeeke.

  Lees meer »

  Eindhoven niet alleen de gekste, maar ook de slimste

  20 januari 2011 - De regio Eindhoven behoort opnieuw tot één van de zeven ‘slimste regio’s’ in de wereld. Dat is althans de mening van het Intelligent Community Forum (ICF). Tijdens de jaarlijkse conferentie in de Hawaiiaanse hoofdstad Honolulu, woensdag 19 januari, koos een vakjury van onafhankelijke academici de Lichtstad en zijn omgeving voor de derde keer op rij uit 21 deelnemers. x1_s.jpg
  Lees meer »
  cursor 15
  Formaldehyde-waardes in grondwater rondom L-en M-gang Paviljoen te hoog
  ITEM-medewerkers tijdelijk terug naar oude stek
  20 januari 2011 - Het grondwater in de buurt van de L- en M-gang in het Paviljoen is vervuild met formaldehyde. De gemeten waardes van die stof komen uit boven de toegestane norm. Voor de gezondheid bestaat geen direct gevaar, want in de kantoorruimtes zitten de waardes ruim onder de norm, aldus directeur bedrijfsvoering Jos Hermus. Medewerkers van de capaciteitsgroep ITEM (Innovation Technology Entepreneurship & Marketing), die gehuisvest is op beide gangen, verhuizen zo snel mogelijk naar een tijdelijk onderkomen.
  De M-gang in het Paviljoen. Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Vervangende tentamenmogelijkheden vanwege demonstratie
  20 januari 2011 - De TU/e wil studenten de mogelijkheid bieden om vrijdag 21 januari bij de demonstratie tegen de kabinetsplannen te zijn en biedt daarom vervangende tentamengelegenheden. De rector gaf in het Bestuurlijk Overleg van maandag 17 januari aan dat individuele studenten de mogelijkheid moeten krijgen om met de betrokken docent tot een alternatief te komen.
  Lees meer »
  TomTom-topman wordt kwartiermaker ‘Smart Mobility’
  20 januari 2011 - TU/e-alumnus dr.ir. Carlo van de Weijer, vice-president Traffic Solutions van TomTom, gaat op 1 maart aan de slag als kwartiermaker voor de derde strategic area van de TU/e: ‘Smart Mobility’. Bij dit speciale aandachtsgebied zijn universiteitsbreed ruim 230 onderzoekers betrokken: 80 mensen uit de wetenschappelijke staf en 150 promovendi en postdocs.
  Carlo van de Weijer. Archieffoto | Marieke Duijsters
  Lees meer »
  Aftrap FuTUre
  20 januari 2011 - De helft van de 55 leden van de nieuwe vereniging FuTUre was donderdag 13 januari aanwezig bij de kick-off van dit Young Professional Network van de TU/e. In de openingstoespraak koppelde CvB-lid Jo van Ham FuTUre aan de TU/e-strategie 2020 waarin een belangrijk aspect is gelegen in het ‘ruimte geven aan talent’. Vervolgens gingen de 17 mannen en 9 vrouwen speeddaten met elkaar.
  Bij de speeddate konden dertien nationaliteiten elkaar ontmoeten. Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Ook Valorisation Grant voor isolerend baksteen
  20 januari 2011 - Vorige week berichtte Cursor over drie subsidies voor de TU/e in de najaarsronde van de Valorisation Grants van Technologiestichting STW. Maar er blijkt nog een vierde subsidie toegekend aan de TU/e. Doordat in de overzichtlijst van STW deze subsidie, voor ir. Bert van Schaijk van Bouwkunde, per abuis werd toegekend aan de TU Delft, werd deze door Cursor over het hoofd gezien.
  Lees meer »
  Anti bacteriële coating TU/e-alumnus in finale Shell Award
  20 januari 2011 - Hossein Mahmoud, die tijdens zijn studie aan de TU/e een antibacteriële coating ontwikkelde, heeft met zijn bedrijf AM Coatings de finale gehaald van de LiveWire Young Business Award van Shell. Deze prijs werd woensdag 12 januari uitgereikt aan de ‘beste innovatieve jonge ondernemer’ van 2010. Winnaar was de Delftse onderneming Salusion, met een incontinentie-notificatiesysteem.
  Lees meer »
  Inschrijving Van Damme-beurs nog open
  20 januari 2011 - De inschrijfperiode van de Marina van Damme-beurs is tot 28 januari verlengd. De beurs is bedoeld voor aan de TU/e afgestudeerde vrouwen, bij voorkeur jong en geboren uit ouders zonder academische opleiding. De beurs -negenduizend euro groot- wordt op 3 maart voor de tweede keer door de TU/e toegekend.
  Lees meer »
  TU/e draait de thermostaat naar beneden op ‘Warme Truiendag’
  20 januari 2011 - De TU/e doet op vrijdag 4 februari mee aan de landelijke Warme Truiendag. De verwarming gaat op de nachtstand, dus een dikke trui is noodzakelijk. De actie is bedoeld om de aandacht te vestigen op energiebesparing.
  Lees meer »
  Nieuw loonstrookje voor personeel TU/e
  20 januari 2011 - Medewerkers van de TU/e hoeven zich volgende week niet ongerust te maken wanneer hun loonstrookje in de brievenbus valt. Behalve de opmaak van het maandelijkse salarisoverzicht verandert er voor het personeel niets. Betaaldata, frequentie, bedragen en percentages blijven zoals vanouds, alleen is de verwerking van alle gegevens met ingang van deze maand overgegaan van Randstad Payroll naar Raet Gemal.
  Lees meer »
  Studentenfractie PF wil basiskwalificatie studieadviseurs
  20 januari 2011 - Studentenfractie PF heeft in een brief aan het College van Bestuur gevraagd om minimale eisen op te stellen voor studieadviseurs. Vergelijkbaar met een basiskwalificatie die nu al geldt voor universitaire docenten. Volgens de PF zou het wenselijk zijn om een algemene norm in te stellen voor een dergelijk belangrijke functie.
  Lees meer »
  Universiteitsraad zoekt nieuwe voorzitter
  20 januari 2011 - U-raadsvoorzitter Monique legt per 1 februari om persoonlijke redenen haar functie neer en verlaat de TU/e. Een zoektocht naar een opvolger is inmiddels gestart. Nog niet duidelijk is wie haar functie tijdelijk gaat invullen.
  Monique. Archieffoto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  “Universiteiten moeten 5000 banen schrappen”
  20 januari 2011 - Door de bezuinigingen zullen universiteiten minstens vijfduizend banen moeten schrappen, waarvan 1100 onderwijsbanen. Dat zeggen ze in een ‘factsheet’ over de plannen van het kabinet.
  Lees meer »
  Nieuws | Mens
  Bob Walrave. Foto | Bart van Overbeeke
  “Gelukkig kan ik veel thuiswerken”
  Lees meer »