spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Beheerder van De Bunker

Verkiezingsstrijd op de TU/e

GELIMBO presenteert prins carnaval
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Aanscherping gemeentelijk kamerbeleid stelt TU/e teleur
5 december 2007 - De Eindhovense gemeenteraad heeft gisteravond besloten om een vergunningplicht in te voeren voor huiseigenaren die hun pand willen gaan inzetten voor kamerverhuur. Dit tot onvrede van het College van Bestuur van de TU/e. Het CvB deed begin deze week per brief een dringend beroep op de raad om af te zien van de ‘generieke stadsbrede beperking’.
Lees meer »
Vriendengroep viert verjaardag met snelle serie sketches
5 december 2007 - De openings-sketch van het lustrumcabaret van SSRE-dispuut Latent Talent, gister-avond in een volle Blauwe Zaal: een groep mannen knuppelt een roedel zeehondjes dood. Het thema van de vijfendertig sketches tellende voorstelling: ‘Zo bont hebben we het nog nooit gemaakt’.
x5_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Kaartverkoop StuKaFest en StuKafeest 14 januari van start
4 december 2007 - De kaartverkoop voor de eerste Eindhovense editie van het Studentenkamerfestival, kortweg StuKaFest, begint op maandag 14 januari. De programmering voor het festival, dat plaatsvindt op 27 februari, is vrijwel rond. Alleen voor het slotfeest, het StuKafeest, werkt organisator Virus nog aan de acts.
x4_s.jpg
Lees meer »
Verkiezingen TU/e: opkomst hoog, weinig veranderingen
3 december 2007 - De digitale opkomst bij de verkiezingen voor de universiteitsraad, de faculteitsraden en de dienstraad was dit jaar weer hoog aan de TU/e. Bij de verkiezingen voor de studentleden van de U-raad bracht vijftig procent van de studenten zijn of haar stem uit. Het bestaande record uit 2004 van 50,8 procent werd hiermee net niet verbroken. Aan de zetelverdeling veranderde niets: Groep-één behoudt vijf zetels in de U-raad en heeft daarmee één zetel meer dan de PF.
x3_s.jpg
Lees meer »
Verontwaardiging over ‘losse flodder’ Plasterk
3 december 2007 - Minister Plasterk denkt erover om masterstudenten meer collegegeld te laten betalen en hen een lening te geven in plaats van een beurs. Universiteitenkoepel VSNU reageert terughoudend en de studentenbonden zijn boos.
x2_s.jpg
Minister Plasterk.
Lees meer »
Lok de kiezer met lekkers
29 november 2007 - De fracties uit de universiteitsraad zetten vooral ‘lekkers’ in om de kiezers aan de TU/e deze twee verkiezingsdagen -gisteren en vandaag- tot stemmen te bewegen. Klapstuk was de chocoladefontein van studentenfractie PF, gisteren en eergisteren in het Auditorium. x1_s.jpg
De chocoladefontein die de PF de afgelopen twee dagen inzette ter promotie van de UR-verkiezingen. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e-docenten verplicht tot assessment Engels
29 november 2007 - Iedereen die aan de TU/e in de masterfase onderwijs verzorgt, moet een assessment Engels ondergaan. Een taalvaardigheid op het zogeheten C1-niveau is vereist. Dit niveau staat gelijk aan het eindniveau vwo. Een negatief uitgevallen assessment zal aan de orde komen tijdens het functioneringsgesprek.
Lees meer »
Doet-ie het, of doet-ie het niet?
29 november 2007 - Na ruim een jaar vol valse starten moet het nu dan écht zover zijn: de kunstinstallatie in de vijver bij De Zwarte Doos werkt. Tijdens testen in de afgelopen twee weken kwam het zwarte boeddhabeeld in de kolom telkens omhoog wanneer de zon scheen, laat Sjors Schellekens van stichting Natuurkunst weten, die verantwoordelijk is voor het kunstwerk. De stichting heeft nu de vijver weer laten vullen en gaat de laatste puntjes op de i zetten.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Holstpenning voor onderzoek aan grote systemen
29 november 2007 - Emeritus-hoogleraar Henk van der Vorst van de Universiteit Utrecht heeft op donderdag 22 november de Holstpenning 2007 gekregen. Na een symposium over ‘computational science’ met lezingen van internationale sprekers, sprak hij de Holstlezing uit.
Emeritus-hoogleraar Henk van der Vorst tijdens zijn Holstlezing.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Sheltersymposium levert tien kansrijke plannen op
29 november 2007 - Tien plannen die moeten gaan bijdragen aan betere noodhuisvesting. Dat is de directe opbrengst van het vorige week op de TU/e-campus gehouden symposium Innovative Sheltering. De plannen zijn opgesteld door vijf clusters van deelnemers aan het symposium. Deze groepen, bestaande uit vooral bedrijven en universiteiten, gaan de ideeën uitwerken en komen op 21 januari 2008 terug om aan het Rode Kruis en de TU/e laten zien wat de voortgang is.
Enkele soorten noodopvang die vorige week stonden opgesteld voor Vertigo. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e mikt op goedkoper notebook
Lees meer »
Minister Plasterk haalt de teugels aan
29 november 2007 - De studieuitval in het hoger onderwijs moet omlaag, het opleidingsniveau van docenten moet omhoog en instellingen die niet goed presteren, leveren straks budget in. Alleen toponderzoekers krijgen meer vrijheid. Het kabinet maakte afgelopen vrijdag niet alleen bekend hoe het de bestrijding van het lerarentekort gaat betalen, maar ook wat het de komende jaren van plan is met het hoger onderwijs en onderzoek.
Lees meer »
VSNU: Plasterks plannen ‘niet verkeerd’
29 november 2007 - De universiteiten en de minister van Onderwijs trekken aan hetzelfde eind van het touw, constateert VSNU-voorzitter Sijbolt Noorda. De PvdA-bewindsman blijkt bovendien ‘minder betuttelend’ dan diens liberale voorganger Rutte.
Lees meer »
OCW steunt denktank hoger onderwijs
Lees meer »
TU/e helpt Uganda het ‘India van Afrika’ te worden
29 november 2007 - De TU/e gaat, samen met de Rijksuniversiteit Groningen en de Radboud Universiteit Nijmegen, tien studenten uit Uganda een promotieplaats bieden in de informatica. De dertig kandidaten verblijven momenteel in Nederland voor een uitgebreide selectieprocedure. Op woensdag 21 en donderdag 22 november presenteerden ze aan de TU/e de resultaten van de mini-onderzoekjes die ze de afgelopen anderhalve maand aan één van de drie universiteiten hebben uitgevoerd.
De Ugandese PhD-kandidaten, in het Eindhovense DAF-museum. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Studentproof in Gaslab
Lees meer »
“Geen college in de winter”
Lees meer »