spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Met gewapend oog kijken naar Rembrandt

Lopers gezocht voor Batavierenrace

Finse muziek in het Auditorium
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Corporale studentes zijn heel vaak chronisch hees
22 april - Studentes die lid zijn van een corporale studentenvereniging zijn heel vaak chronisch hees. Het veelvuldige bezoek aan de sociëteit en de kroeg leidt vaak tot stemplooiknobbeltjes en -poliepen, zo waarschuwt de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF). De alcohol maakt het nog erger, want die droogt het stemplooivlies uit. En de drank zorgt ervoor dat er nog uitbundiger geschreeuwd wordt. Mannelijke studenten hebben hier minder last van.

 

Lees meer »
Corporale studentes zijn heel vaak chronisch hees
22 april 2008 - Studentes die lid zijn van een corporale studentenvereniging zijn heel vaak chronisch hees. Het veelvuldige bezoek aan de sociëteit en de kroeg leidt vaak tot stemplooiknobbeltjes en -poliepen, zo waarschuwt de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF). De alcohol maakt het nog erger, want die droogt het stemplooivlies uit. En de drank zorgt ervoor dat er nog uitbundiger geschreeuwd wordt. Mannelijke studenten hebben hier minder last van.  
Lees meer »

Voetballende robots TU/e vertonen kunsten op EK en WK

15 april 2008 - Het team van de TU/e doet dit jaar als enige Nederlandse team mee aan het EK en WK voor voetballende robots. De Eindhovenaren komen van 21 tot en met 26 april uit tegen dertien internationale teams op de German Open in Hannover, het officieuze EK RoboCup. Het WK RoboCup is van 14 tot en met 20 juli in China. Donderdagmiddag 17 april worden de nieuwe 'spelers' gepresenteerd in het RoboCup Stadion in W-laag. x3_s.jpg
Op de foto een voetballende robot uit 2006. De nieuwe robots zijn op tal van punten verbeterd.
Lees meer »

'Eindhoven Designstad' manifesteert zich met caravans

15 april 2008 - Zes studenten en een medewerker van Industrial Design vertrokken afgelopen zondagmiddag met de caravan naar Milaan. Samen met negen andere Eindhovense ‘design-caravans’ bezoeken ze de Design Week in Milaan. Het doel: ‘Eindhoven designstad’ onder de aandacht brengen.

x2_s.jpg
Een ID-student is bezig met de laatste voorbereidingen voor het vertrek naar Milaan.
Lees meer »
Golftoernooi van negen holes en twaalf biertjes
11 april 2008 - Zo’n dertig leden van het ESC trokken gistermiddag bewapend met golfclubs en bierkratjes over de campus. De helft daarvan speelde daadwerkelijk golf, de andere helft - de caddies - mocht het bier dragen - en bewaken - en pinnetjes zetten. Dit alles voor het jaarlijks terugkerende Cointreau & Cigars golftoernooi, bedoeld voor onder meer de tappers en de sociëteitscommissarissen van studentenvereniging ESC. x1_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Joeri Verlinden nipt uitgeschakeld op 50 meter vlinderslag
11 april 2008 - Joeri Verlinden is er vanochtend niet in geslaagd om de halve finale van de vijftig meter vlinderslag te halen. Op het WK zwemmen korte baan in Manchester kwam de 20-jarige student een tiende van een seconde te kort.


Joeri Verlinden
Lees meer »
TU’s: ‘Pc-gebruik moet bewuster’
10 april 2008 - De drie TU’s willen dat hun studenten en medewerkers bewuster omgaan met het gebruik van laptop en pc. Men wil dat bereiken via doel-gerichte campagnes. Op 21 april vinden alle studenten en medewerkers van de drie instellingen een enquête in hun mailbox, waarvan de uitkomsten dienen als basis voor de campagnes.
Lees meer »
Schuddende billen in Gaslab
10 april 2008 - Sexy, schaars geklede vrouwen die met soepele heupbewegingen op de geluiden van de samba bewegen. Alle clichés over Brazilië zijn dinsdagavond weer bevestigd op de landenavond die Studium Generale in samenwerking met studievereniging T.S.V. Jan Pieter Minckelers hield in het Gaslab. De studievereniging van Scheikundige Technologie maakt in de zomer een studiereis naar het Zuid-Amerikaanse land.
Foto:Irene Wouters
Lees meer »
‘Arbeidsconflicten TU/e verharden zich’
10 april 2008 - De arbeidsconflicten op de TU/e verharden zich. Dat zegt mr. Pim Leclerq, voorzitter van de Adviescommissie Beroep en Bezwaar (AB&B) van deze universiteit. In een vraaggesprek met Cursor vertelt hij deze week dat ook de behandelingen in de commissie steeds ‘zakelijker en functioneler’ worden.
Lees meer »
Portretten van grondleggers TU/e opgeknapt
10 april 2008 - Zes gerestaureerde portretten van de oprichters van de TU/e worden vandaag, donderdag 10 april, gepresenteerd in het Auditorium. Tussen 1957 en 1961 schilderde de Eindhovense kunstenaar Peer van den Molengraft de grondleggers van de TU/e.
Lees meer »
Geef je mening over het bindend studieadvies
10 april 2008 - Het universiteitsbestuur heeft een projectgroep aan het werk gezet om te onderzoeken of de invoering van een bindend studieadvies (bsa) op de TU/e haalbaar is. De projectgroep vraagt nu aan studenten om hun mening te geven, op het speciale mailadres bsa@tue.nl. Alles wat je kwijt wil over de mogelijke invoering van een bsa, kun je op dit mailadres kwijt.
Lees meer »
Lichtelijk opgewonden van vlekkenpartijen
10 april 2008 - Wie twijfelt over de vraag of hij wel of niet een echte ‘Rembrandt’ in het bezit heeft, kan niet om het oordeel van Ernst van de Wetering heen. De emeritus hoogleraar van de Universiteit van Amsterdam en leider van het Rembrandt Research Project verzorgde maandag 7 april een gastcollege in het kader van het programma Big Images.
Ernst van de Wetering. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Ideeën Van Gijzel direct afgeschoten
10 april 2008 - Een Rijksmuseum voor technologie en een internationale school. Die zaken wil Rob van Gijzel, die deze week als burgemeester van Eindhoven is geïnstalleerd, graag naar Eindhoven halen. Kan niet, reageert minister Plasterk op het eerste idee. En een internationale school is er al in Eindhoven.
Lees meer »
Student wil naar buitenland, maar gaat niet
10 april 2008 - Studenten willen graag in het buitenland stage lopen, maar daar komt in de praktijk weinig van terecht. Dit blijkt uit het nationaal studentenonderzoek 2008 van Stageplaza.nl. Het onderzoek is uitgevoerd onder 2.257 mbo-, hbo- en wo-studenten. Daarvan liep twee procent in 2007 stage in het buitenland. Dr. Karen Ali, hoofd van het Onderwijs en Studenten Service Centrum, laat weten dat 299 studenten van de TU/e in het kalenderjaar 2007 naar het buitenland gingen voor hun studie. Het exacte aantal dat daarvan een stage heeft gedaan, zou moeilijk te destilleren zijn. Het is namelijk niet altijd duidelijk of het om een project(stage) of studie aan een buitenlandse universiteit gaat.
Lees meer »
‘In bijna elk product speelt wiskunde een rol’
10 april 2008 - ‘Math Inside’ heet het boek dat 16 april op de TU/e gepresenteerd wordt. “Als je een willekeurig product bekijkt, blijkt bijna altijd dat er wiskunde in zit”, vertelt Bob Mattheij, directeur van LIME. Het kleurrijke boek bevat zo’n dertig voorbeelden hiervan.
Lees meer »
Nieuwe redacteur Cursor
Lees meer »
Hoogvliegers bij vliegwedstrijd
10 april 2008 - “Bij de ene persoon ging het prima, maar bij sommigen was het klungelen.” Dit vertelt mediavoorlichter Luc Wong over de Red Bull Air Race University Series.
Foto:Bart van Overbeeke
Lees meer »
Onderzoek kabelnetwerk Van Leeuwaarden bekroond
10 april 2008 - De Doctoral Dissertation award for Operations Rescearch in Telecommunications is dit jaar toegekend aan dr. Johan van Leeuwaarden van de TU/e. Dit gebeurde tijdens de tweejaarlijkse INFORM Telecommunications conferentie in Washington op 27 tot 29 maart.
Lees meer »
Nieuw lab vermogenstechniek geopend
10 april 2008 - Het nieuwe EMVT-lab (Elektro Magnetische Vermogens Techniek) van het KEMA, in Arnhem, wordt vandaag, donderdag 10 april, officieel geopend. Deskundigen van de TU/e werkten mee aan het ontwerp en de bouw van het lab, waar gewerkt wordt met vermogens tot duizend kVA. Ter vergelijking: het pas geopende Power Quality Lab aan de TU/e gaat tot vijftig kVA, aldus prof.dr.ir. Jan Blom die in de stuurgroep zat.
Lees meer »
TU/e-onderzoek haalt cover Lab on a Chip
10 april 2008 - Onderzoekers van de TU/e hebben de omslag gehaald van het aprilnummer van Lab on a Chip, een toonaangevend tijdschrift voor wetenschappers die zich bezighouden met microfluidics - vloeistofstroming op microschaal. Het onderzoek is het resultaat van samenwerking tussen Biomedische Technologie, Werktuigbouwkunde en Philips Research.
Lees meer »
Scholier kiest liefst universiteit om de hoek
10 april 2008 - Scholieren kiezen het liefste voor een universiteit om de hoek. De ervaringen van studenten die hen voorgingen, wegen nauwelijks mee. Dat blijkt uit een analyse van de studentenoordelen zoals die ieder jaar in Elsevier verschijnt.
Lees meer »
Lifetec spelers in regio bundelen krachten
10 april 2008 - Op Eindhoven Airport is dinsdag 8 april een netwerk gepresenteerd waarmee de lifetec-sector van Zuidoost Nederland haar aantrekkelijkheid voor buitenlandse investeerders en topwetenschappers wil vergroten. De TU/e is een van de founders van stichting Life Tec Network.
Lees meer »
Strijdende studenten bij Auditorium
Lees meer »
Twee laptops gestolen
Lees meer »
Beschilderde kommetjes afhalen
Lees meer »
Tronen van wilgentakken
Lees meer »