spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

ASML toont zichzelf op TU/e

TU’s maken humanoïds

Betonballon
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
U-raad neemt tijd voor zoektocht naar nieuwe voorzitter
19 november 2008 - De zoektocht naar een opvolger voor dr. Laurent Nelissen, de voorzitter van de universiteitsraad die vorige week aan de slag ging als directeur bedrijfsvoering bij Scheikundige Technologie, zal pas serieus van start gaan als het profiel voor die functie bekend is. Volgens dr. Jos Maubach, voorzitter van de personeelsfractie, hebben zijn fractie en de twee studentenfracties op dit moment meerdere prioriteiten. x3_s.jpg
Scheidend U-raadvoorzitter dr. Laurent Nelissen. Archieffoto: Bram Saeys
Lees meer »
Studeren goed voor de gezondheid
18 november 2008 - Hoogopgeleiden leven langer en voelen zich gezonder dan laagopgeleiden. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Lees meer »
Provincie spekt werving buitenlandse studenten
18 november 2008 - De TU/e en de UvT krijgen ieder van de provincie Noord-Brabant 650.000 euro om topstudenten te werven buiten de Europese Economische Ruimte (EER).
Lees meer »
Rechter: gemeente fout met vervuilde grond TU/e-campus
13 november 2008 - De gemeente Eindhoven is aansprakelijk voor de schade die de TU/e heeft geleden als gevolg van de verontreiniging van het terrein waar in 2002 het gebouw Kennispoort werd neergezet. De rechtbank in Den Bosch oordeelde vorige week dat de gemeente in ieder geval de saneringskosten moet betalen. Het bedrag voor overige schade die de TU/e ondervonden heeft, moet nog door een deskundige worden vastgesteld.
Lees meer »
Lichtgevende helix van TU/e-studenten op Glow
13 november 2008 - Dat lichtfestival Glow niet alleen om grote projecten hoeft te gaan, bewijzen de Bouwkunde-studenten en broers Marco (23) en Hans (27) Lammers. Zij maakten een verlichte helix met materiaal dat sinds 2004 op de TU/e lag. Te zien bij het Temporary Art Centre (TAC) aan de Vonderweg.
De broers Marco (links) en Hans Lammers met de stalen wokkel aan de kraan van het TAC. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e start wetenschapsrubriek in Sp!ts
Lees meer »
U-raadvoorzitter wordt directeur bedrijfsvoering ST
13 november 2008 - De huidige voorzitter van de universiteitsraad, dr. Laurent Nelissen, is begin deze week aan de slag gegaan als nieuwe directeur bedrijfsvoering bij de faculteit Scheikundige Technologie. Zijn voorganger, dr. Paul Scholte, stapte onlangs op na onenigheid in het faculteitsbestuur. Op 1 januari 2009 stopt Nelissen als voorzitter van de U-raad.
Lees meer »
Miljoenen erbij voor internationalisering
13 november 2008 - Geen grootse nieuwe visie, maar wel een beetje geld erbij. Dat is de strekking van het internationaliseringsbeleid dat OCW-minister Ronald Plasterk de komende jaren wil gaan voeren.
Lees meer »
ASML toont zichzelf op TU/e
13 november 2008 - 85 TU/e’ers woonden dinsdag 11 november een presentatiemiddag van ASML bij, in het Auditorium. Het bedrijf was met twintig man aanwezig, onder wie vice-president Research dr. Jos Benschop, om een beeld te geven van het onderzoek bij ASML, en om te zoeken naar nieuwe werknemers.
Een groep mensen op de ASML-bijeenkomst. Vanwege de geheimhoudingsplicht is de foto van onderen genomen. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Euflex viert tienjarig bestaan
13 november 2008 - Leo Robben, directeur van Euflex, het interne uitzendbureau van de TU/e, liet maandag 10 november weten een tevreden man te zijn. Euflex, dat voor honderd procent deel uitmaakt van de TU/e Holding, draait dit jaar een omzet van vijf miljoen euro en heeft in het afgelopen decennium het pakket aan diensten fors zien groeien.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e-hoogleraren in debat over het maken van leven
13 november 2008 - TU/e-hoogleraar prof.dr. Bert Meijer gaat dinsdagavond 18 november de discussie aan over de maakbaarheid van leven met prof.dr. Anthonie Meijers (ook TU/e) en ethicus dr. Bruno Aerts. Dit gebeurt tijdens het Catharinadebat in de Eindhovense Catharinakerk.
Lees meer »
Internationale diploma-erkenning blijft lastig
13 november 2008 - Hoewel Nederland en Vlaanderen met de NVAO een gezamenlijke accreditatieorganisatie hebben, erkennen ze elkaars diploma’s niet automatisch. In de toekomst blijft dit zo, laat minister Ronald Plasterk van OCW de Tweede Kamer deze week weten.
Lees meer »
Nieuw bekostigingsmodel pas in 2011
13 november 2008 - OCW-minister Ronald Plasterk heeft besloten de invoering van het nieuwe bekostigingsmodel met een jaar uit te stellen tot 2011. Daarmee komt hij tegemoet aan de wensen van hogescholen en universiteiten, die meer voorbereidingstijd nodig hebben.
Lees meer »
Vorken en filosofen vertaald in kunstwerk
13 november 2008 - Sinds donderdag 6 november staat dit kunstwerk in de University Club. Het object, gemaakt door kunstenaar Bas van Vlijmen, is een visualisatie van de ‘toestandsruimte die alle gedragsmogelijkheden’ weergeeft van het ‘filosofenprobleem’ - een informaticaprobleem dat in 1971 werd bedacht door de in 2002 overleden TU/e-hoogleraar Edsger Dijkstra.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Grote calamiteitenoefeing op TU/e
13 november 2008 - Geen paniek als je vrijdag 21 november hulpverleners druk in de weer ziet bij het TNO-gebouw en op de rest van het TU/e-terrein. Het gaat slechts om een oefening. De bedrijfshulpverlening (BHV) en de calamiteitenteams van de TU/e en TNO mogen die dag laten zien hoe ze anticiperen op een calamiteit.
Lees meer »
Afwijkende opzet symposium Holstlezing
13 november 2008 - Het symposium dat traditiegetrouw voorafgaat aan de jaarlijkse Holstlezing -dit jaar op 20 november door de laserdiodepionier prof.dr. Shuji Nakamura- heeft een andere opzet dan voorgaande jaren. De uitgenodigde sprekers zullen het thema -toepassingen van licht- benaderen vanuit verschillende invalshoeken. De organisatie breekt hiermee met de traditie dat de sprekers op het symposium afkomstig zijn uit hetzelfde vakgebied als de hoofdspreker.
Lees meer »
Inbraak bij ESK in Hoofdgebouw
Lees meer »
Slagbomen dicht door stroomuitval
Lees meer »
Uitrit Kennedylaan drie weken dicht
Lees meer »
Don Norman spreekt over ‘Sociable Design’
Lees meer »
‘Verplicht wetenschap en techniek op basisschool’
13 november 2008 - Vanaf 2016 moet wetenschap en techniek een vast onderdeel zijn van het basisonderwijs. En de onderwijzers die de lessen gaan verzorgen, moeten het verplicht krijgen tijdens hun pabo-opleiding. Dat stellen de KNAW en werkgeversorganisatie VNO-NCW.
Lees meer »