spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kBCursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Studenten versmaden belastingteruggave
17 november 2009 - Studenten met een bijbaan lopen honderden euro’s mis doordat ze geen belasting terugvragen. Dat meldt dagblad De Pers. De jongeren die geen aangifte doen, leveren de schatkist jaarlijks minimaal 52 tot 78 miljoen euro op. x4_s.jpg
 
Lees meer »

Oranjeleeuwen TU/e naar WK in Afrika

13 november 2009 - Wat bezielt een mens? Die vraag rijst bij het plan van Stefan van Herten en Marcel Bemelmans. De studenten Bouwkunde gaan samen met drie vrienden, studenten van de Universiteit Tilburg, naar het WK 2010 in Afrika. Op zich niks bijzonders, er gaan dan meer supporters van het Nederlands elftal die kant op. Alleen niet zoals dit vijftal. In een fel oranje gespoten auto naar Kaapstad, via een route van een slordige zestienduizend kilometer die langs twintig landen voert. x3_s.jpg
De Oranjeleeuwen met NOS-commentator Youri Mulder tijdens een WK-wedstrijd in het Zwitserse Bern.
Lees meer »

TU/e-terrein witte vlek op Google Streetview

13 november 2009 - De campus van de TU/e vormt een witte vlek op de kaart van Google Streetview. Waar de rest van Eindhoven nauwkeurig onder de loep is genomen, schittert het universiteitsterrein door afwezigheid. Van boze opzet is echter geen sprake.


Lees meer »
TU/e-student Job Vissers wordt wielerprof
13 november 2009 - Job Vissers, student bij de faculteit Scheikundige Technologie, is wielerprof. Hij heeft deze week een contract voor een jaar getekend bij het team Skil-Shimano van Iwan Spekenbrink. “Een droom die uitkomt”, omschrijft Vissers zelf.

x1_s.jpg
Job Vissers. Foto: Cees van Keulen

Lees meer »
IE&IS neemt interimperiode onder de loep
12 november 2009 - De invoering van het bindend studieadvies heeft het plannen van de zomervakantie voor docenten van de faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences (IE&IS) nog problematischer gemaakt. De Interimperiode is de bottleneck. Een werkgroep gaat onderzoeken of er alternatieven voor bestaan.
Lees meer »
Slagveld na werpwedstrijden Thor en Shift040
12 november 2009 - Het was woensdagmiddag een zwarte dag voor computers en toebehoren. Onder auspiciën van studievereniging Thor van Electrical Engineering was er een officieuze wedstrijd Computerkastgooien en studentenwebsite Shift040 organiseerde diezelfde middag het EK Toetsenbordwerpen. Twintig kasten en een stuk of vijftig toetsenborden kwamen op brute wijze aan hun einde.
Foto’s: Paul Bloemen & Bart van Overbeeke
Lees meer »
PUR heeft meer kandidaten dan zetels
12 november 2009 - De fractie PUR, die namens het personeel van de TU/e in de universiteitsraad (UR) zit, heeft sinds lange tijd een luxe probleem. Er zijn namelijk meer kandidaten dan zetels voor het raadswerk. De kieslijst die woensdag 11 november is ingediend, telt tien mensen. Het aantal zetels van PUR in de UR bedraagt negen.
Lees meer »
Nanoprijs voor TU/e-promovendus
12 november 2009 - Dr. Siebe van Mensfoort, afgelopen mei gepromoveerd aan de TU/e, heeft vorige week tijdens de jaarlijkse MicroNano Conference in Delft de NanoNed Innovation Award ontvangen.
Lees meer »
Spanningsdip oorzaak storingen
Lees meer »
Steun voor sociaal leenstelsel groeit
12 november 2009 - De Tweede Kamer wil dat het Nederlandse onderwijs en onderzoek in 2020 tot de mondiale top-5 behoren, maar is verdeeld over de financiering daarvan. Het verruilen van de basisbeurs voor een sociaal leenstelsel gooit hoge ogen.
Lees meer »
Potentiaal ontruimd na brandalarm
12 november 2009 - Door rookontwikkeling in de liftmachinekamer op vloer veertien van Potentiaal ging dinsdagmiddag het brandalarm af. Een student van Electrical Engineering kwam daardoor vast te zitten in de lift. De hulpverlening was snel ter plaatse.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
BMT-docente science buddy voor Halsema
12 november 2009 - Dr. Carlijn Bouten, universitair hoofddocente bij Biomedische Technologie, is één van de zeven leden van KNAW-afdeling De Jonge Akademie die fractievoorzitster Femke Halsema van Groen Links gaat helpen bij het duiden van wetenschappelijke informatie. Doel: het verkleinen van de kloof tussen parlementariërs en wetenschap. Maandag had Bouten haar eerste gesprek.
Lees meer »
Secretaresses leren NLP’en
12 november 2009 - Ongeveer zeventig secretaresses van de TU/e kwamen maandag bijeen voor een workshop program-meren. Ze werden bestookt met informatie over waarneemposities en over comfort-, stretch- en stresszones. Inderdaad, het betrof neurolinguïstisch programmeren (NLP).
Foto: Valerie Roestenberg
Lees meer »
Internationale informaticawereld bijeen in Eindhoven
12 november 2009 - Met een fles Coca-Cola in de aanslag om de gehavende stembanden te smeren, sprak de Texaanse hoogleraar prof.dr. E. Allen Emerson vorige week woensdag een Blauwe Zaal vol vakgenoten toe.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e-site in race voor titel Website van het Jaar
12 november 2009 - De website van de TU/e maakt kans op de titel ‘Website van het Jaar 2009’. De site behoort tot de zestien genomineerden in de categorie Onderwijs.
Lees meer »
Ict-opleiding TU/e na Delft populairst
12 november 2009 - Technische Informatica aan de TU/e is onder bovenbouwleerlingen van de havo en het vwo de op een na populairste universitaire ict-opleiding. Alleen de zusteropleiding in Delft moet men voor laten gaan. De derde plek is voor de Universiteit Utrecht.
Lees meer »
TU/e-studenten azen op wegwerpprijs
12 november 2009 - Zes TU/e-studenten zijn genomineerd voor de ontwerpen die ze bedachten in de strijd tegen zwerfafval. Op 14 december maakt de gemeente Eindhoven de prijswinnaars bekend.
Lees meer »