spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kBCursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
NWO-subsidie voor onderzoeksgroep W&I
31 maart 2010 - NWO heeft 430.000 euro toegekend aan de onderzoeksgroep van prof.dr.ir. Wil van der Aalst van de faculteit Wiskunde & Informatica (W&I) voor het project Configurable Services for Local Governments (CoSeLoG). Met het geld kunnen vanaf mei twee aio’s vier jaar werken aan de ontwikkeling van online software voor gemeenten.
Lees meer »
Verbrandingsexpert De Goey wordt Simon Stevin Meester
30 maart 2010 - Prof.dr. Philip de Goey, hoogleraar Verbrandingstechnologie aan de TU/e, is door Technologiestichting STW benoemd tot Simon Stevin Meester 2010. Deze onderscheiding is de belangrijkste Nederlandse prijs voor technisch-wetenschappelijk onderzoek en gaat vergezeld van een half miljoen euro, die De Goey naar eigen inzicht aan onderzoek mag besteden. De prijs wordt op 7 oktober overhandigd tijdens het STW-Jaarcongres in Nieuwegein. x5_s.jpg
Philip de Goey. Foto: Bram Saeys
Lees meer »
Watersporters kapen prijzen weg bij Sportgala
30 maart 2010 - “En de sporter van het jaar 2009 is…..” Zonder tromgeroffel maar met soundcheckgeluiden van de band Dexter een verdieping lager, werden Fontysstudente Ranomi Kromowidjojo, student Biomedische Technologie Marc Hummelink en het Nayade heren zwemestafetteteam uitgeroepen tot respectievelijk sportvrouw, sportman en sportploeg van het afgelopen jaar. Het door ESSF georganiseerde Sportgala 2010 werd op maandag 29 maart gehouden in De Zwarte doos. x4_s.jpg
Stuurman Marc Hummelink ontvangt de prijs voor Sportman van het jaar uit handen van Ronald Klomp, adjunct-directeur van Fontys Sporthogeschool. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

Franse TU/e-student dood aangetroffen op bouwplaats

26 maart 2010 - Een 22-jarige Franse uitwisselingsstudent van de TU/e is in de nacht van 24 op 25 maart om het leven gekomen op de bouwplaats naast het PSV-stadion. Volgens een woordvoerder van de politie is een misdrijf uitgesloten. De jongen is uit een hoge kraan naar beneden gevallen. Hij werd de volgende ochtend rond zeven uur dood aangetroffen door een bouwvakker.
Lees meer »

Symposium over hardlopen op TU/e

26 maart 2010 - De populariteit van hardlopen brengt tal van randverschijnselen met zich mee. Niet alleen stijgt de verkoop van T-shirts, loopschoenen en korte broeken, ook het aantal tijdschriften en symposia over hardlopen neemt toe. Zoals op de TU/e, waar donderdag 15 april een grote bijeenkomst over hardlopen is voor trainers, hardlopers, artsen en wetenschappers.

x2_s.jpg
Marathonlopers op het Stratumseind in Eindhoven.
Lees meer »

TU/e-chemici publiceren als eerste in nieuw RSC-tijdschrift

25 maart 2010 - De onderzoeksgroep van prof.dr. Bert Meijer van de faculteit Scheikundige Technologie heeft half maart voor het nieuwe wetenschappelijke tijdschrift Chemical Science de aftrap verricht. Met een artikel over enzymgebaseerde supramoleculaire polymeren is de eerste uitgave van de gerenommeerde Britse Royal Society of Chemistry (RSC) een feit.
Lees meer »
Nieuwbouw FOM op De Werf
25 maart 2010 - De TU/e en het FOM-bestuur onderhandelen de komende weken verder over de verhuizing van het FOM-Instituut voor Plasmafysica Rijnhuizen naar Eindhoven. De gesprekken gaan over geld, voorzieningen en gezamenlijk onderzoek. Op de locatie van de huidige Werf stelt de TU/e grond beschikbaar voor de nieuwbouw van FOM.
Lees meer »
Zwaar tafelen
25 maart 2010 - Voor een uitgebreide Indonesische rijsttafel, het krantje in de ochtend of spelletje is nauwelijks plek. “In het midden zou wel een kleine tap kunnen staan”, oppert Erik Bouwens, wijzend op de paar vierkante decimeters tussen de twee hoge kolommen die het tafelblad dragen. Praktisch is de ‘hangende’ tafel die hij, geïnspireerd door de Golden Gate Bridge, met zijn groepsgenoten bouwde tijdens het P-spektakel niet echt. “Wij gaan voor de originaliteitsprijs.”
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Eerstejaars dit jaar wél op kroegentocht tijdens Intro
25 maart 2010 - Er komt dit jaar toch weer een kroegentocht in de introweek. In 2009 ging de kroegentocht voor het eerst sinds jaren niet door, omdat de toenmalige Introcommissie in plaats daarvan een sportfeest hield. De Centrale Intro Commissie (CIC) 2010 ziet de kroegentocht echter als ‘essentieel onderdeel’ van de Introweek.
Lees meer »
Excuses van TU/e-bestuur voor Universiteit Twente
25 maart 2010 - Het bestuur van de TU/e heeft vrijdag 19 maart middels een brief aan de voorzitter van de Twentse universiteitsraad excuses aangeboden voor het te laat inlichten van het UT-bestuur over de overstap van hoogleraar Hans Kuipers en drie van zijn collega’s.
Lees meer »
U-raad wil ombudsfunctionaris
25 maart 2010 - De universiteitsraad wil graag dat de TU/e een ombudsfunctionaris aanstelt. In het kader van de wijziging van de Wet op het Hoger Onderwijs zijn universiteiten straks verplicht om één loket te hebben waar studenten terecht kunnen met hun klachten. Elf jaar geleden liep een vergelijkbaar pleidooi nog spaak op een veto van het College van Bestuur.
Lees meer »
ECN overweegt vestiging op TU/e-terrein
25 maart 2010 - Het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) overweegt ‘meerdere tientallen’ onderzoekers op het gebied van zonne-energie te verhuizen naar een nieuwe vestiging in Eindhoven. Dat bevestigt een woordvoerder van het instituut. Op welke locatie, mogelijk het universiteitsterrein of de High Tech Campus, ligt volgens hoogleraar prof.dr.ir. Richard van de Sanden -die vanuit de TU/e bij de gesprekken betrokken is- nog open.
Lees meer »
“Nog niet iedereen is gewend aan vrouwen op de werkvloer”
25 maart 2010 - Zo’n dertig TU/e-studentes en vrouwelijke promovendi kwamen maandagavond 22 maart samen in De Zwarte Doos voor de Ladies Career Night om ervaringen van de werkvloer te delen onder het genot van een diner.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Maatschappelijke impact onderzoek meten met ERiC
25 maart 2010 - Het beoordelen van de maatschappelijke impact van wetenschappelijk onderzoek is voor de Nederlandse wetenschappelijke wereld onontgonnen terrein. Er is het Standaard Evaluatie Protocol (SEP), maar dit is voor faculteiten en visitatiecommissies onvoldoende om grip te krijgen op de effecten van het onderzoek op de samenleving. Onlangs presenteerde het Rathenau Instituut ERiC, het platform Evaluating Research in Context.
Lees meer »
Kennismaken met scheikunde met quiz
25 maart 2010 - Ir. Peter Janssens, opleidings-directeur bij Scheikundige Technologie, is verguld met de enthousiaste inzet van studievereniging Japie voor de SQuiz. “Alle waardering voor hoe de studenten dit elk jaar weer aanpakken.”
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Vacatures in de wetenschap op iPhone
25 maart 2010 - Wie op zoek is naar een baan in de wetenschap, kan sinds woensdag 24 maart vacatureshoppen op zijn iPhone. Academic Transfer, banenbank voor de wetenschappelijke wereld, heeft daarvoor een speciale iPhone applicatie online gezet.
Lees meer »
TU/e-campus in Street View ‘geen prioriteit’
25 maart 2010 - De TU/e heeft nog geen contact gehad met Google over een plek in Street View. Drs. Brigitte Rijshouwer, hoofd van het Communicatie Expertise Centrum (CEC) van de universiteit, noemt de toepassing “interessant en relevant, maar dat geldt ook voor zeshonderd andere dingen. Dit heeft nog even geen prioriteit”.
Lees meer »
Geluidscamera alumnus wint New Venture-ronde
25 maart 2010 - Sorama, een hightech start up van de faculteit Werktuigbouwkunde, heeft op 11 maart de tweede ronde van New Venture gewonnen. Daarmee is het bedrijf betiteld als een van de tien meest innovatieve en veelbelovende startende ondernemingen. Oprichter en TU/e-alumnus Rick Scholte is Sound Imaging Expert bij Sorama, dat is gehuisvest op de campus.
Lees meer »
Eindhoven University Lectures door Corien Prins
Lees meer »
Wiskunde in de praktijk
Lees meer »
Kleisterlee erelid KIVI NIRIA
Lees meer »
Geen laptops gestolen
Lees meer »